6 fødevarer, der er gode for mennesker med nyresygdom

, Jakarta – På trods af deres lille størrelse er nyrerne organer, der har vigtige funktioner for din krop. Dette bønneformede organ er ansvarligt for at filtrere affaldsprodukter, frigive hormoner, der regulerer blodtrykket, afbalancere væsker i kroppen, producere urin og mange andre vigtige opgaver.

Fordi dens funktion er meget vigtig, skal man være opmærksom på ting, der kan forstyrre nyrefunktionen. Når nyrerne ikke fungerer korrekt, kan affald ophobes i blodet og kan påvirke det generelle helbred.

Læs også: 7 tidlige tegn på nyresygdom

God mad til mennesker med nyresygdom

En person, der er blevet ramt af en nyresygdom, skal være opmærksom på sit daglige indtag for at forhindre, at hans tilstand bliver værre. Det er derfor, en person, der har en nyresygdom, skal være opmærksom på sit daglige indtag for at reducere mængden af ​​affald i blodet. Her er nogle eksempler på fødevarer, der anses for at være gode for mennesker med nyresygdom:

1. Blåbær

Blåbær er en af ​​de bedste kilder til antioxidanter. Antioxidanterne kaldet anthocyaniner i blåbær kan beskytte mod hjertesygdomme, visse kræftformer, kognitiv tilbagegang og diabetes. Disse sygdomme kan som bekendt øge risikoen for nyresygdom. Ikke nok med det, så er blåbær også lavt i natrium, fosfor og kalium, stoffer, som man skal være på vagt over for for mennesker med nyresygdom.

2. Æggehvide

Selvom blommen er meget nærende, indeholder den del af ægget meget fosfor. Så æggehvider er et bedre valg for mennesker med nyresygdom. Æggehvider giver en kilde til nyrevenligt protein af høj kvalitet. Derudover er æggehvider et glimrende valg for folk, der er i dialysebehandling.

3. Hvidløg

Personer med nyreproblemer rådes til at begrænse mængden af ​​natrium i deres kost, herunder tilsætning af salt. Tja, hvidløg kan være et lækkert alternativ til salt. Ud over at tilføje smag til retter, kan løg give ernæringsmæssige fordele. Det er en god kilde til mangan, vitamin C og vitamin B6 og indeholder svovlforbindelser, der har anti-inflammatoriske egenskaber.

Læs også: Undgå disse 5 drinks for sunde nyrer

4. Olivenolie

Olivenolie er en kilde til sundt fedt og er fri for fosfor. Ofte har personer med fremskreden nyresygdom svært ved at holde vægten. Derfor er forbruget af sunde fødevarer med højt kalorieindhold såsom olivenolie nødvendig. Størstedelen af ​​fedtet i olivenolie er oliesyre, som er et enkeltumættet fedt, der har anti-inflammatoriske egenskaber.

5. Kål

Kål tilhører den korsblomstrede grøntsagsfamilie og er fyldt med vitaminer, mineraler og kraftfulde planteforbindelser. Denne ene grøntsag er også en kilde til K-vitamin, C-vitamin og mange B-vitaminer.

Ikke kun det, kål giver uopløselige fibre, en type fibre, der holder fordøjelsessystemet sundt ved at tilskynde til regelmæssig afføring. Plus, denne ene grøntsag er lav i kalium, fosfor og natrium.

6. Kylling uden skind

Selvom nogle mennesker med nyreproblemer skal begrænse proteinindtaget, er tilstrækkelige mængder protein af høj kvalitet meget vigtigt for helbredet. Skindfri kyllingebryst indeholder mindre fosfor, kalium og natrium end flået kylling. Så du bør vælge kyllingebryst uden hud til en, der har en nyresygdom.

Læs også: 4 vaner, der kan forebygge nyresygdom

Har du stadig andre spørgsmål om nyresygdom? Kontakt lægen via appen lige. Du kan kontakte lægen når og hvor du har brug for via Snak eller Stemme/videoopkald.

Reference:
Healthline. Besøgt 2020. De 20 bedste fødevarer til mennesker med nyresygdom.
American Kidney Fund. Tilgået 2020. Nyrevenlig diæt til CKD.