Disse er fordelene ved essentielle aminosyrer for kroppen

, Jakarta – Kroppen har brug for 20 forskellige aminosyrer for at opretholde sundhed og funktion. Folk skal få ni af disse aminosyrer, kaldet essentielle aminosyrer, gennem maden. Gode ​​fødekilder til indtagelse af essentielle aminosyrer er kød, æg, tofu, soja, boghvede, quinoa og mælk.

Hver essentiel aminosyre spiller en anden rolle i kroppen, og symptomerne på en essentiel aminosyremangel varierer. Vil du vide virkningen af ​​mangel på essentielle aminosyrer på kroppen, så se forklaringen her.

Læs også: Indtagelse af æg hver dag for at undgå hjertesygdomme

Fordele ved essentielle aminosyrer for kroppen

Der er ni essentielle aminosyrer, som har forskellige fordele for kroppen, nemlig:

  1. Phenylalanin

Phenylalanin spiller en integreret rolle i strukturen og funktionen af ​​proteiner og enzymer og produktionen af ​​andre aminosyrer.

  1. Valine

Valin er en af ​​de tre forgrenede aminosyrer, hvilket betyder, at den har en forgrenet kæde til den ene side af sin molekylære struktur. Valine hjælper med at stimulere muskelvækst og regenerering og er involveret i energiproduktion.

  1. Threonin

Threonin er en stor del af strukturelle proteiner, såsom kollagen og elastin, som er vigtige komponenter i hud og bindevæv. Det spiller også en rolle i fedtstofskiftet og immunforsvaret.

  1. Tryptofan

Selvom det ofte er forbundet med at forårsage døsighed, har tryptofan mange andre funktioner. Denne aminosyre er nødvendig for at opretholde en korrekt nitrogenbalance og regulere appetit, søvn og humør.

  1. Methionin

Methionin spiller en vigtig rolle i metabolisme og afgiftning. Det er også nødvendigt for vævsvækst og absorption af zink og selen, mineraler, der er afgørende for sundheden.

Læs også: Fem store fordele ved aminosyrer, du skal kende

  1. Leucin

Ligesom valin er leucin en forgrenet aminosyre, der er essentiel for proteinsyntese og muskelreparation. Det hjælper også med at regulere blodsukkerniveauet, stimulerer sårheling og producerer væksthormon.

  1. Isoleucin

Denne aminosyre er involveret i muskelmetabolisme og er stærkt koncentreret i muskelvæv. Det er også vigtigt for immunfunktionen, hæmoglobinproduktionen og energireguleringen.

  1. Lysin

Lysin spiller en stor rolle i proteinsyntese, hormon- og enzymproduktion og calciumabsorption. Det er også vigtigt for energiproduktion, immunfunktion samt kollagen- og elastinproduktion.

  1. histidin

Histidin bruges til at producere histamin, en neurotransmitter, der er vigtig for immunrespons, fordøjelse, seksuel funktion og søvn-vågen-cyklus. Det er vigtigt for at opretholde myelinskeden, den beskyttende barriere, der omgiver nerveceller.

Ved at kende fordelene ved essentielle aminosyrer for kroppen, kan du forstå, hvordan der er mange vigtige processer for tilstedeværelsen af ​​aminosyrer i kroppen. Det er derfor, en mangel på essentielle aminosyrer kan have en negativ indvirkning på hele kroppen, inklusive nerve-, reproduktions-, immun- og fordøjelsessystemet.

Aminosyrer er forbindelser, der kombineres for at danne proteiner. Når en person spiser mad, der indeholder protein, nedbryder hans fordøjelsessystem proteinet til aminosyrer. Kroppen kombinerer derefter aminosyrerne på forskellige måder for at udføre kropsfunktioner.

En sund krop kan producere 11 andre aminosyrer, så der er ingen grund til altid at komme ind i kroppen gennem maden. Vil du vide mere om virkningen af ​​en mangel på essentielle aminosyrer på kroppen, så spørg direkte til .

Læger, der er eksperter inden for deres områder, vil forsøge at levere den bedste løsning til dig hvor som helst og når som helst. Hvordan, nok Hent applikationer via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge mor kan vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak .

Reference:

Healthline. Tilgået 2019. Essentielle aminosyrer: definition, fordele og fødevarekilder.
Medicinske nyheder i dag. Besøgt 2019. Hvad skal du vide om essentielle aminosyrer.
Journal of Nutrition. Tilgået i 2019. Effekt af overskydende og mangel på individuelle essentielle aminosyrer i diæter på leverlipidindholdet i voksende rotter.