Her er behandlingen for toxoplasmose

, Jakarta - Mange infektionssygdomme er forårsaget af parasitter, hvoraf en er Toxoplasmose. Denne tilstand er forårsaget af en parasit Toxoplasma gondii. Parasitten er en af ​​de mest almindelige i verden.

Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Stanley Medical Research Institute, er det anført, at denne sygdom generelt opstår, når en person indtager kød, der er blevet forurenet og underkogt, når det forarbejdes. Andre årsager er gennem katteafføring, infektion og overførsel fra mor til barn under graviditeten. Flere detaljer er nedenfor!

Fakta om toxoplasmose

Toxoplasmose kan i nogle tilfælde give influenzalignende symptomer. Men generelt vil mennesker, der bliver angrebet, ikke vise visse symptomer. For babyer født af mødre, der er blevet inficeret med toxoplasmose, og en person, hvis immunsystem er svagt, kan sygdommen derefter føre til alvorlige komplikationer og endda død.

Hvis du har en sund krop, ikke er gravid og er diagnosticeret med toxoplasmose, behøver du måske ikke en bestemt behandling, bare få nok hvile. Hvis du er gravid eller har et svækket immunsystem, skal du muligvis tage medicinske foranstaltninger for at forhindre alvorlige komplikationer.

Læs også: Forskelle i toxoplasmosesymptomer hos gravide kvinder og almindelige mennesker

Toxoplasmose behandling

Der er flere behandlinger, der kan udføres for mennesker med toxoplasmose. En person, der har denne sygdom, får behandling afhængigt af, hvad der forårsager den. Her er nogle behandlinger, der kan udføres:

  1. Behandling af toxoplasmose med akut pleje

En person, der har et normalt immunsystem, hvis han er inficeret af parasitten, der forårsager toxoplasmose, viser muligvis ikke nogen symptomer overhovedet. Hvis der er symptomer, kan de desuden ligne influenzasymptomer. Hvis det virkelig er forårsaget af sygdommen, anbefaler lægerne fuldstændig hvile og ordinerer smertestillende midler, såsom Tylenol eller Advil.

Derefter, for at behandle akutte infektioner eller hyppige gentagelser, vil lægen ordinere antibiotika, der virker for at eliminere infektionen og forhindre udviklingen af ​​sygdommen. De lægemidler, der generelt anbefales, er: Pyrimethamin, Sulfadiazin, Clindamycin, og Minocyclin.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

  1. I graviditeten

En person, der er gravid, kan også overføre Toxoplasmose til deres barn. Dette sker dog sjældent, medmindre moderen har hiv, eller hendes immunsystem er svagt. Så er den behandling, der generelt vil blive givet af lægen, at forhindre infektion i fosteret. Der er dog stadig debat om, hvor effektive antibiotika er til at forhindre smitte.

Hvis toxoplasmose opstår akut i første trimester, spiramycin vil blive ordineret til behandling af sygdommen fra diagnosetidspunktet til fødslen. Herefter vil lægen også give pyrimethamin, sulfadiazin, og folinsyre vil blive taget fra diagnose til fødslen. Så, hvis barnet er diagnosticeret med toxoplasmose og hiv, er den udførte behandling hiv-terapi og hiv-terapi TMP-SMX.

  1. Har HIV

En person, der har toxoplasmose på grund af et svagt immunsystem eller HIV kan forårsage alvorlig sygdom og udvikle komplikationer i hjernen, øjnene og lungerne. Faktisk kan tilstanden være livstruende.

I de fleste tilfælde skyldes dette en eksisterende infektion snarere end en nylig. Der skal tages hurtige skridt til dette, såsom at genoprette immunfunktionen, fjerne infektionen og behandle komplikationer af sygdommen.

Den eneste måde at komme sig fra toxoplasmose er at genoprette kroppens immunitet ved at tage antiretrovirale lægemidler. Dette lægemiddel kan forhindre kroppens evne til at formere sig ved HIV-sygdom. Selvom der ikke er nogen kur, kan stoffet holde virussen på et minimum for ikke at forhindre infektion og dræbe celler, der er dårlige til at beskytte kroppen.

Læs også: 5 måder at forebygge toxoplasmose hos gravide kvinder

Hvis du har brug for mere udførlig information om toxoplasmose, samt andre forhold i forbindelse med helbredsproblemer, kan du spørge direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Reference:
Stanley Medical Research Institute. Tilgået 2020. Toxoplasmose.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Toxoplasmose.