Sikkert og naturligt hostemiddel til ammende mødre

Jakarta - Hoste gør nogle gange ammende mødre kede af det. Hvis du ikke bliver behandlet, er du selvfølgelig bekymret for, at din lille bliver smittet. Men hvis du tager medicin, er du bekymret for, at det vil påvirke din modermælk. Hvis dette er tilfældet, skal moderen være smart i at vælge hostemedicin til ammende mødre, for at undgå skadelige ingredienser i medicinen.

I ammeperioden kan moderen faktisk stadig tage flere typer stoffer. Nogle typer lægemidler vil dog gå over i modermælken i små mængder og kan trænge ind i barnets krop. Derfor bør ammende mødre først diskutere de lægemidler, der vil blive indtaget med lægen.

Læs også: Hoste? Alarm om lungekræft

Hostemedicin, der er sikkert for ammende mødre

Faktisk kan nogle hostemedicin stadig kategoriseres som sikre for ammende mødre. Men selvfølgelig kan mødre ikke bare vælge hostemedicin. Fordi der er nogle lægemiddelingredienser, som anbefales at undgå, fordi de skader eller påvirker modermælksproduktionen.

Eksempler på lægemidler, der anbefales ikke at blive indtaget af gravide, er aspirin, der virker smertestillende og guaifenesin, der fungerer som slimløsende middel (slimfortynder) til behandling af hoste med slim. Guaifenesin anbefales ikke til ammende mødre, fordi der ikke er nogen undersøgelser af dets sikkerhed.

For medicin mod tør hoste, der indeholder dextromethorphan, har der hidtil ikke været undersøgelser, der bekræfter eksistensen af ​​alvorlige bivirkninger hos ammede spædbørn af mødre, der tager denne medicin. Brugen af ​​dette lægemiddel anbefales dog kun til ammende mødre med babyer over 2 måneder.

Derudover bør den type lægemiddel, der giver en døsig effekt, fordi den indeholder antihistaminer, også undgås af ammende mødre. Ligeledes med afsvækkende medicin eller midler til næseblokering, som ofte er indeholdt i forkølelsesmedicin. Kombinationen af ​​antihistaminer og dekongestanter, som almindeligvis findes i hoste- og allergimedicin, menes at reducere mælkeproduktionen. Der er dog stadig brug for yderligere forskning for at bevise denne formodning.

Læs også: 7 typer hoste du skal kende

Undgå også at bruge hostemedicin, der indeholder kaliumiodid, som slimløsende middel i hostemedicin. Dette skyldes, at dette lægemiddel kan absorberes i modermælken. Gentagen brug kan også øge risikoen for hæmning af skjoldbruskkirtelfunktionen hos spædbørn. Effekten er endnu mere skadelig hos nyfødte eller mindre end en måned gamle.

Ud fra denne forklaring er det lidt svært at afgøre, hvilken slags hostemedicin der er den rigtige til ammende mødre. Så det er bedre bare at tale med lægen kl , vedrørende hvilken slags hostemedicin der er sikker. Læger vil normalt anbefale medicin under hensyntagen til historien om moderens helbredstilstande. Hvis lægen ordinerer medicin, kan moderen direkte købe hostemedicinen gennem ansøgningen , som afleveres på moderens adresse om 1 time. Nemt, ikke?

Prøv denne naturlige måde at helbrede hoste på

Gå ikke i panik med det samme, når du har hoste. Mødre kan prøve nogle naturlige måder at lindre hoste på, mens de ammer. For eksempel ved at drikke nok vand, få masser af hvile, til at indtage naturlige ingredienser. Her er nogle naturlige hostemidler til ammende mødre, som du kan prøve:

1. Honning

Honning kan være et naturligt hostemiddel til ammende mødre. Mødre kan indtage det direkte eller blande det med varm te. Faktisk, hvis det blandes med varm urtete eller citronsaft, vil honning være mere effektiv til at berolige halsen, du ved.

Læs også: Naturlig tør hoste, her er 5 måder at overvinde det på

2. Ananas

Ikke kun honning, ananas kan også være en naturlig hostemedicin til ammende mødre, der er sikker til indtagelse. Dette skyldes, at ananas indeholder bromelain, som menes at hjælpe med at fjerne slim fra halsen og lindre hoste.

3. Probiotika

Probiotika er gode bakterier, der normalt findes i fermenterede drikkevarer, såsom yoghurt. Dette indhold kan give en række sundhedsmæssige fordele. Probiotika virker dog ikke direkte for at slippe af med hoste, men virker ved at understøtte immunsystemets funktion ved at balancere de bakterier, der lever i tarmene. Alligevel kan moderen ikke indtage det i overskud, fordi det faktisk kan gøre slimet i halsen tykkere.

Nå, nu ved du, at hostemedicin til ammende mødre er sikkert, ikke? Ud over at tage flere typer stoffer og naturlige metoder, kan mødre også prøve at tage et varmt bad for at lindre hoste. Fordi at tage et varmt bad kan hjælpe med at tynde eller reducere væsken i næsen, som også påvirker hosten.

Reference:
NHS UK. Hentet 2020. Almindelige sundhedsspørgsmål. Kan jeg tage hoste- og forkølelsesmidler, mens jeg ammer?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Amning og medicin: Hvad er sikkert?
Baby Center. Tilgået 2020. Lægemiddelsikkerhed under amning.
Baby Center. Tilgået i 2020. Er det sikkert for en ammende mor at tage forkølelsesmedicin?
stoffer. Tilgået 2020. Aspirinbrug under amning.
stoffer. Tilgået 2020. Guaifenesin Brug under amning.
Healthline. Tilgået 2020. De bedste naturlige hostemidler.