Masser af aktiviteter, pas på disse 5 sygdomme på grund af træthed

, Jakarta – For dem af jer, der har et utal af aktiviteter eller arbejde, er træthed en tilstand, som du måske allerede er vant til. Træthed er ikke en alvorlig tilstand, men det betyder ikke, at du kan overbelaste din krop. Især når der ikke er tid til bare at hvile lidt.

Fordi træthed kan være en vigtig faktor i fremkomsten af ​​en alvorlig sygdom, du ved. Så vær opmærksom på, det er 5 sygdomme, der kan opstå på grund af træthed.

1. Virusinfektion

Når du er træt, vil din krops forsvarssystem falde. Dette får kroppen til at blive mere modtagelig for forskellige virusinfektioner. Nogle af de symptomer, der kan opstå på grund af en virusinfektion, omfatter feber, muskelsmerter og halsinfektioner. For at overvinde disse symptomer skal du hvile nok og spise nærende mad.

Læs også: 5 tips til at overvinde overdreven træthed

2. Hjertesygdom

Vidste du, at hjerte- og blodkarsygdom i øjeblikket er den største dødsårsag? Hjertesygdomme kan slå til når som helst pludseligt og uden tidligere tegn.

Koronar hjertesygdom er en sygdom, der opstår, når hjertets arterier blokeres af åreforkalkning. Denne plak kan forekomme på grund af forskellige risikofaktorer, såsom at have diabetes, forhøjet blodtryk eller kolesterolforstyrrelser. Ikke kun det, træthed kan også fremskynde forekomsten af ​​denne plak.

Så hvis du har risikofaktorer for væksten af ​​aterosklerotiske plaques, skal du ikke tvinge dig selv til at arbejde for træt. Træthed eller alvorlig psykisk stress kan få pladen til at briste og pludselig tilstoppe blodkarrene.

3. Depression

Alle er i risiko for at opleve psykisk stress, som kan føre til depression. For kontormedarbejdere kan der opstå psykisk pres på grund af forskellige ting. Om det er fordi deadline arbejde, træthed, pres fra overordnede eller forhold til kolleger.

American Psychological Association afsløret, at arbejdere, der oplever overdreven stress, har en tendens til at føre usund livsstil, såsom overspisning, indtagelse af usund mad, rygning eller misbrug af stoffer.

Så hvis du ofte føler dig træt, begynder at miste interessen og føler dig skyldig, skal du være på vagt. Prøv at tale om dine klager med nære venner eller familie for at lette den byrde, du føler.

Læs også: Stress på grund af arbejde, her er hvordan du overvinder det

4. Anæmi

Anæmi er en tilstand, hvor kroppen mangler røde blodlegemer. En person, der har meget travle aktiviteter og ofte føler sig træt, vil med stor sandsynlighed også opleve anæmi.

Anæmi kan skyldes flere faktorer, hvoraf en er jernmangel. For at få nok jernindtag anbefales det at spise nærende fødevarer, såsom kød, fisk og æg. Derfor, selvom du har super travlt, så prøv at blive ved med at spise nærende mad.

5. Dehydrering

Træthed kan gøre, at du ikke er opmærksom på tilstrækkelig væskeindtagelse. Faktisk er væsker vigtige for at opretholde en god kropspræstation. Mangel på væske kan få dig til at føle dig svag og mangle energi.

Hvis denne tilstand varer i lang tid, kan dehydrering forårsage tør hud og organlidelser såsom nyrerne. Så sørg for, at du altid opfylder dit væskebehov hver dag.

Hver persons væskebehov er forskelligt afhængigt af køn, vægt og aktivitetsintensitet. Mænd anbefales dog at indtage minimum 3,7 liter væske, mens kvinder er 2,7 liter om dagen.

Læs også: Mange KPPS-betjente er trætte, kan det virkelig forårsage død?

Tja, i betragtning af, at der er mange sygdomme, der kan opstå på grund af træthed, opfordres du til at tage dig tid til at hvile et stykke tid midt i dine travle aktiviteter. For at vedligeholde dit immunforsvar kan du også købe vitaminer og kosttilskud ved hjælp af appen . Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil via applikationen , og din ordre vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.