Det er en kendsgerning at bruge en maske, mens du træner

, Jakarta - COVID-19-pandemien har fået alle til at foretage forskellige ændringer i deres livsstil. Brugen af ​​masker er i øjeblikket en af ​​de ting, der skal gøres for at forhindre spredning og overførsel af COVID-19-virussen. Offentlighedens bekymring over denne tilstand har fået folk til at udføre aktiviteter ved hjælp af masker, herunder motion.

Læs også: Dette er den rigtige maske til at forhindre Corona-virus

De seneste uger har sociale medier summet med nyheder om en person, der døde af at cykle, mens hun havde en maske på. Men bekræftet af familien døde cyklisten af ​​et hjerteanfald. At se denne sag får selvfølgelig sportsaktivister til at føle sig bekymrede over at træne uden maske midt i den nuværende pandemi. Er brugen af ​​masker, når man træner, så effektiv?

Sport og brug af masker

Den nuværende brug af masker er naturligvis rettet mod at undgå spredning og overførsel af COVID-19-virussen, hvis tilfælde stadig er stigende i Indonesien. Får denne tilstand sportsaktivister til at stoppe deres aktiviteter? Selvfølgelig ikke. Træning skal udføres regelmæssigt for at hjælpe kroppen med at forblive sund, og immunsystemet forbliver optimalt.

Det skal forstås, at sportsaktiviteter, der udføres, vil få kroppen til at have brug for mere ilt. Jo mere intens træningen er, jo mere ilt har kroppen brug for.

Hvis du træner med let til moderat intensitet, er det ikke et problem at bruge en maske i henhold til sundhedsprotokollerne. Det er dog vigtigt at forstå, at det kan være ubehageligt at bære en maske, når man træner med anstrengende intensitet. Dette skyldes, at masker faktisk bæres for at beskytte sig mod virusinfektioner og er beregnet til at dække næse- og mundområdet.

Psykolog og professor ved Skolen for Sundhedsvidenskab i Central Michigan University, Lana V. Ivanitskaya, sagde, at brugen af ​​masker, mens man træner, kan være et problem, der er farligt for helbredet, og som ikke mange mennesker er klar over. Dette gør det sværere for en person at trække vejret på grund af obstruktionen af ​​den anvendte maske, især hvis du allerede har en historie med lunge- eller hjertesygdom.

Motion får dig til at svede og kan gøre masken våd. Starter fra siden Forældre, giver brugen af ​​en våd maske også ubehag og sekret i næsen. Derudover anses våde masker også for at være ineffektive til at forhindre overførsel og spredning af COVID-19-virussen.

Læs også: Vær omhyggelig med at genkende farerne ved uhygiejniske masker

Tips til sikker sport under en pandemi

Tøv ikke med at fortsætte med at træne regelmæssigt under pandemien. Vær dog opmærksom på nogle af disse tips, så du forbliver sikker, mens du træner.

  1. Undgå at træne i menneskemængder eller i grupper. Hvis du vil cykle eller løbe, så prøv at gøre det selvstændigt.
  2. Vælg en stille træningsrute for at undgå store menneskemængder. På den måde behøver du ikke en maske, mens du træner.
  3. Hvis du træner med andre mennesker, så prøv at holde den anbefalede afstand og undgå at stå i lige linje med andre mennesker.

Læs også: Dette er en sikker sport at dyrke under corona-pandemien

Lancering The Guardian, det skader aldrig at træne derhjemme for at undgå at bruge en maske, når du træner, især i sportsgrene, der kræver meget ilt, og hvis du føler helbredsproblemer. Der er forskellige former for motion, der kan udføres hjemmefra under denne pandemi, såsom aerobic eller yoga.

Hvis du har helbredsproblemer, kan du tale med en læge gennem ansøgningen for at gøre inspektionen lettere.

Reference:
Forældre. Tilgået 2020. Er det sikkert for min familie at træne med ansigtsmasker?
The Guardians. Tilgået 2020. Skal jeg bære en maske, når jeg træner udenfor?

Opdateret den 6. december 2020