Hvor vigtig er førstehjælp ved ulykker?

Jakarta - Førstehjælp ved en ulykke (P3K) er en vigtig indsats, der skal gøres for at redde livet på en, der kommer ud for en ulykke. I dette tilfælde skal den person, der er udsat for en ulykke, stadig straks henvises til Akutafdelingen (skadestuen på nærmeste sygehus).

Men før medicinsk personale ankommer til ulykkesstedet, skal der gøres en redningsindsats for at lindre tilstanden eller forhindre, at alvorligheden fortsætter, indtil den kan true offerets liv. På den måde, når medicinsk personale kommer for at yde intensiv behandling, kan chancen for at ulykkesofre for at komme sig og overleve være ret høj.

Læs også: Førstehjælp til mennesker, der har nedsat bevidsthed

Førstehjælpsprocedure ved ulykke

Førstehjælpsprocedurer i en ulykke er generelle retningslinjer, som alle skal forstå, når de oplever eller er vidne til en ulykke. Denne hjælp er nødvendig for midlertidig hurtig behandling, i hvert fald indtil det nødvendige lægepersonale ankommer, så du eller ulykkesofferet får lægebehandling.

Førstehjælpsforanstaltningerne i denne ulykke er baseret på de førstehjælpsprocedurer, som anbefales af American Heart Association og Amerikansk Røde Kors , det er:

1. Førstehjælp til blødning

Næsten alle former for blødninger kan kontrolleres. I milde tilfælde stopper blødningen normalt af sig selv. Men hvis blødningen er alvorlig og ukontrolleret, kan der opstå chok, som kan føre til døden. Der er flere trin, der skal tages som førstehjælp til blødning.

Dæk først såret med gaze eller en hvilken som helst ren klud, der er omkring dig, og tryk lidt på sårkilden for at stoppe blodgennemstrømningen. Fjern ikke kluden, før medicinsk personale ankommer. Hvis det er nødvendigt, er det nødvendigt at tilføje et lag, så det kan hjælpe dannelsen af ​​klumper til at stoppe flowet.

Læs også: Førstehjælp ved motorcykelulykke

2. Førstehjælp ved forbrændinger

Det første førstehjælpstrin, der kan tages til at behandle forbrændinger, er at stoppe forbrændingsprocessen på huden. Rengør først de eksisterende kemikalier og hold strømkilden væk. Afkøl den brændte og varme kropsdel ​​med rindende vand. Hvis offeret er solskoldet, skal du tildække dem eller bringe dem indendørs.

Alle ting, der forårsager forbrændinger, og uanset hvor slemme de er, bør stoppes. Sværhedsgraden af ​​forbrændingen er normalt baseret på dens dybde og størrelse. Ved alvorlige forbrændinger kan du få brug for en læge. For at gøre det nemmere kan du straks kontakte en læge eller søge information om det nærmeste sygehus gennem ansøgningen .

3. Førstehjælp til blæreblæret hud

Hvis du eller offeret for en ulykke har mindre hudafskrabninger, ikke går i stykker og ikke gør for ondt, kan de stadig være i stand til at lade dem være i fred og hele af sig selv. Du skal dog stadig lukke såret for at forhindre friktion og tryk, der kan forårsage hævelse, og såret vil briste af sig selv.

Hvis blærerne er store og smertefulde, skal du tørre og dække dem, så de ikke blærer. Brug en steriliseret nål og lav et lille punktering i kanten af ​​blisteren for at dræne væsken. Påfør derefter en antibiotisk salve og dæk arret for at beskytte det mod gnidning og tryk.

4. Førstehjælp ved brud

Næsten alle ekstreme skader såsom brækkede knogler kræver førstehjælp, også hvis det er nødvendigt for at få røntgenbehandling. Uanset om det er et let eller tungt brud, kræver det samme hjælp. Fordi påvirkningen vil gøre offeret ude af stand til at gå eller udføre aktiviteter ordentligt. Som førstehjælp skal du tage følgende trin, hvis der er mistanke om et brud:

  • Forsøg ikke at rette området af den brækkede knogle.
  • Stabiliser ekstremiteten ved hjælp af puder for at forhindre, at den bevæger sig.
  • Læg en kold kompres på sårområdet, men læg ikke is direkte på huden.
  • Giv antiinflammatoriske lægemidler såsom ibuprofen eller naproxen for at lindre smerter.

Læs også: Førstehjælp ved forbrændinger på grund af udsættelse for varm olie

5. Førstehjælp ved forstuvninger

Førstehjælp ved forstuvninger er næsten det samme som ved hvide knogler. Når du er i tvivl, bør førstehjælp ved en forstuvning være den samme som ved en brækket knogle. Immobiliser lemmer, påfør kolde kompresser og brug antiinflammatoriske lægemidler.

Det er nogle førstehjælpsprocedurer ved ulykker, som du har brug for at kende. Vær opmærksom på, at førstehjælp ikke er en erstatning for lægehjælp, men kan være en introduktion, der kan gøres i tilfælde af uheld.

Reference:
Det amerikanske Røde Kors. Tilgået 2020. Førstehjælpstræning: Forbered dig på det uventede.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Førstehjælp.