Herpes kan forekomme hos babyer, hvad forårsager det?

Jakarta - Ikke kun hos voksne, herpes kan også forekomme hos babyer, du ved. Årsagen er en herpes simplex-virusinfektion. Men den type, der oftest forårsager herpes hos babyer, er herpes simplex virus type 1 (HSV-1), selvom herpes simplex virus type 2 nogle gange også kan angribe babyer.

Overførsel af HSV-virus kan ske gennem hudkontakt, spyt, eller når en baby rører ved en genstand, der er blevet forurenet med herpesvirus. Denne virus kan også nemt overføres ved kontakt med vabler med herpes, for eksempel på huden eller læberne. Så det er bedst ikke at lade din lille blive kysset af hvem som helst, okay!

Læs også: Lær den type herpes at kende, der kan angribe mund og læber

Hvad er symptomerne på herpes hos babyer?

Symptomer på herpes hos babyer er kendetegnet ved blærer, der opstår omkring mund, næse, kinder og hage. Inden for få dage vil såret briste og danne en skorpe, som normalt heler i løbet af 1-2 uger. Derudover kan herpes hos spædbørn også forårsage følgende symptomer:

  • Feber.
  • Hævede lymfeknuder.
  • Tradewinds og græder ofte.
  • Har hverken lyst til at spise eller drikke.
  • Hævede tandkød.
  • Dryppende spyt.
  • Hans hud og øjne så gule ud.
  • Svag og mindre lydhør, når du bliver ringet op eller inviteret til at spille.
  • Udslæt og blærer vises på huden.

Normalt vil herpes vabler hele af sig selv inden for 2 uger. Men når en baby har vabler på grund af herpes, vil han føle smerte og kræsen og vil ikke spise og drikke. Dette vil gøre ham tilbøjelig til dehydrering.

Hvis det ikke behandles med det samme, kan herpes hos babyer også forårsage problemer med vejrtrækningen, hjernen eller nervesystemet. Tjek derfor straks din lille til lægen, hvis han viser symptomer på herpes. For at gøre det nemmere og hurtigere, Hent kun app og bruge den til at bestille tid hos en børnelæge på hospitalet.

Læs også: 4 farer ved herpes simplex, som få mennesker kender

Undervurder ikke herpes hos babyer

Hvis det ikke gives den rigtige behandling og så tidligt som muligt, kan herpesvirus let spredes til andre organer i kroppen, såsom øjne, lunger, nyrer, lever og hjerne hos barnet. Hvis herpesinfektionen har angrebet forskellige organer, kan barnet opleve meget alvorlige helbredsproblemer, såsom anfald, nedsat bevidsthed, åndenød, blindhed og betændelse i hjernen.

Herpesvirusinfektion er også en høj risiko for at true barnets liv. Derfor skal herpes hos spædbørn straks få behandling fra en læge. Behandling udført af læger har normalt til formål at lindre symptomer og hjælpe helingsprocessen af ​​herpes hos babyer, samt forhindre farlige komplikationer.

Håndtering og forebyggelse af herpes hos babyer

Ved behandling af herpes hos spædbørn vil læger normalt give antivirale lægemidler, såsom acyclovir, gennem en IV. Babyer vil også få væskeindtag gennem en IV for at behandle eller forhindre dehydrering. Derudover kan lægen også give vejrtrækningshjælp og ilt, hvis barnet har svært ved at trække vejret.

Læs også: Alert, herpesvirus kan forårsage Kaposis sarkom

I mellemtiden kan lægen hos gravide kvinder, der har genital herpes, foreslå en kejsersnitsmetode for at forhindre overførsel af herpesvirus til deres babyer gennem fødselskanalen. Derudover kan gravide, som er smittet med herpesvirus, også få behandling med antivirale lægemidler.

Hvad så hvis moderen eller andre familiemedlemmer er inficeret med herpes? Her er nogle forebyggende foranstaltninger, der kan tages:

  • Undgå at kysse barnet.
  • Vask dine hænder grundigt, hver gang du vil røre ved barnet.
  • Rengør altid brystet, før du fodrer barnet.
  • Dæk blærerne på huden eller læberne med steril gaze.

Kontakt straks dit barns læge, hvis han viser symptomer på herpes. Med behandling så tidligt som muligt fra lægen kan risikoen for, at barnet oplever farlige komplikationer på grund af herpes, minimeres

Reference:
Verdens Sundhedsorganisation. Hentet 2020. Herpes Simplex Virus.
University of Rochester Medical Center. Hentet 2020. Herpes Simplex Virus (Forkølelsessår) hos børn.
Boston børnehospital. Tilgået 2020. Neonatal Herpes Simplex Symptomer og årsager.