Her er 7 ting, der kan forårsage PTSD

Jakarta – Psykiske lidelser handler ikke kun om angst, stress eller depression. For der er også andre psykiske lidelser, der kan angribe til enhver tid. For eksempel PTSD eller Post traumatisk stress syndrom . PTSD er en mental tilstand, der udløses af en tragisk begivenhed, som nogen har oplevet eller været vidne til.

For eksempel traumatiske begivenheder i naturkatastrofer, trafikulykker, forbrydelser eller oplevelser på slagmarken. ekspert sagde, Post traumatisk stress syndrom gøre den syge ude af stand til at glemme den traumatiske oplevelse. I nogle tilfælde er der også syge, som ikke ønsker at huske den traumatiske oplevelse, og tænker negativt om sig selv og omverdenen.

Selvom det kan ske for alle, rammer PTSD flere kvinder end mænd. Hvorfor? Årsagen er enkel, fordi kvinder er mere følsomme over for forandringer end mænd. Som et resultat vil kvinder opleve mere intense følelser. Men husk, denne tilstand kan angribe alle aldersgrupper, selv børn.

Apropos PTSD, hvad er årsagerne bag denne psykiske lidelse?

Årsager til PTSD

Faktisk er årsagen til PTSD ikke blevet klart fastslået. Eksperter har dog mistanke om, at det faktum, at en person oplever, ser, truer med at dø, bliver alvorligt såret, seksuelt overfaldet eller overfaldet eller lærer om en begivenhed, der involverer døden, kan føre til PTSD. Nå, her er nogle faktorer, der kan udløse det: Post traumatisk stress syndrom .

  1. Oplever langvarige traumer.

  2. Har et familiemedlem med PTSD eller en anden psykisk lidelse.

  3. Har oplevet andre traumatiske begivenheder, såsom misbrug i barndommen.

  4. Har andre psykiske lidelser, såsom øget risiko for angst og depression.

  5. Nedarvet visse aspekter af personlighed eller temperament.

  6. Professioner, der giver anledning til en persons potentiale til at opleve en traumatisk begivenhed. For eksempel SAR-holdet eller hæren.

  7. Mangel på støtte fra familie og venner.

Symptomerne er forskellige

De daglige aktiviteter for en person med PTSD kan blive forstyrret på grund af denne psykiske lidelse. Især i relationer til andre mennesker og arbejdsmiljøet. Men hvad der skal understreges, symptomerne Post traumatisk stress syndrom Dette kan se forskelligt ud hos hver person. For eksempel vil nogle opleve det umiddelbart efter begivenheden, og nogle vil dukke op flere måneder eller endda år senere. Så her er nogle af symptomerne:

  • Tankegangen bliver negativ. Mennesker med PTSD har tendens til at have negative følelser om sig selv eller andre. Derudover vil de også føle sig isolerede.

  • Foruroligende minder, for eksempel altid at huske de grufulde detaljer i en tragisk begivenhed. Derudover kan den ramte ofte have mareridt om hændelsen.

  • Har tendens til at undgå at tale om eller tænke på traumatiske begivenheder. For eksempel at undgå mennesker, steder eller aktiviteter, der udløser minder om den traumatiske begivenhed.

  • Den syge kan opleve mere intense følelser end før. Med andre ord kan de være mere irritable, deprimerede eller humør som ændrer sig hurtigt. Derudover vil de også have svært ved at koncentrere sig, føle sig altid opmærksomme, let forskrækkede og bange og have svært ved at sove.

  • PTSD kan også få en person til at føle sig håbløs om fremtiden. Ikke nok med det, den ramte kan også have hukommelsesproblemer, herunder at huske vigtige aspekter af den traumatiske begivenhed. I nogle tilfælde har de også svært ved at udvikle tætte relationer til andre mennesker.

Oplever du ovenstående symptomer? Eller har klager over andre helbredsproblemer? Du kan spørge en sagkyndig læge direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Folk kan få PTSD uden at være klar over det
  • Folk i militæret er mere sårbare over for PTSD
  • Naturkatastrofer kan forårsage psykiske lidelser