Pludselig hovedpine, behandle med disse 5 måder

Jakarta - Fraværet af mad og drikke i mere end 12 timer kan forårsage hovedpine. Denne tilstand opstår pludseligt og kommer ofte i løbet af dagen, indtil lige før fasten brydes. Selvfølgelig forstyrrer dette komforten i aktiviteter, især hvis du ikke kan tage medicin for at lindre det.

Generelt opstår hovedpine ved faste foran på hovedet eller panden og dunker ikke. Det vil sige, at disse hovedpine føles mere som spændingshovedpine end migræne. Det betyder dog ikke, at faste ikke forårsager migræne, fordi det stadig kan forekomme hos dem, der har en historie med denne sundhedssygdom.

Dette sundhedsproblem menes at være forårsaget af lavt blodsukker eller hypoglykæmi. Andre årsager er, at der ikke er noget pludseligt koffeinindtag i kroppen, dehydrering og overdreven stress.

Læs også: 4 måder at overvinde spændingshovedpine på uden at bruge medicin

Overvinde hovedpine mens du faster

Denne hovedpine forstyrrer ikke kun fastekomforten, den forstyrrer også den jævne afvikling af daglige aktiviteter. Så, hvis du ikke kan tage hovedpinemedicin, hvilke måder kan du så bruge til at lindre denne hovedpine? Her er nogle af dem:

  • Reducer koffeinindtaget før faste

En af grundene til, at du pludselig får hovedpine, når du faster, er, at du er afhængig af koffein og er tvunget til ikke at indtage det under fasten. Det er bedst at øve sig i at reducere dit koffeinindtag mindst en uge før du begynder at faste.

  • Drik mere vand

Drik i stedet mere vand, når du bryder fasten, sahur, og inden du går i seng. Selvom du faster, betyder det ikke, at dit væskeindtag er nedsat. Du kan bruge skiftende spisetider til at imødekomme din krops væskeindtag. Prøv at holde 8 glas hver dag ved at dele 3 glas, når du bryder fasten, 2 glas før sengetid og 3 glas ved daggry.

Læs også: Hovedpine, mens du faster, her er løsningen

  • Hovedmassage

Ikke at kunne spise eller drikke betyder ikke, at hovedpinen ikke kan overvindes. Tricket er at lave en let massage på hovedet, især på den del der gør ondt. Gør dette trin flere gange i et bestemt tidsrum, eller når du mærker hovedpinen igen.

  • Undgå overdreven lyseksponering

Måske ved du ikke, at eksponering for lys fra en computer- eller laptopskærm også kan udløse hovedpine. Ja, dette har at gøre med overdreven øjenarbejde, så når dine øjne er trætte, vil du føle hovedpine. Løsningen, reducer overdreven eksponering for lys på en computerskærm eller brug anti-strålingsbriller.

  • Hovedkomprimering med isterninger

Ikke kun hjælper det med at reducere betændelse og hævelse, isterninger hjælper også med at lindre hovedpine, når du faster. Når hovedpinen begynder at angribe og begynder at give ubehag og forstyrre aktiviteter, skal du straks tage et par isterninger og pakke det ind i et lille håndklæde. Sæt det derefter på den del af hovedet, der gør ondt, indtil du mærker, at smerten begynder at aftage.

Læs også: Hovedpine efter at have brudt fasten, måske er dette årsagen

Det var måden at håndtere hovedpine på, som du kan gøre, når du ikke kan tage hovedpinemedicin, fordi du faster. Men hvis dette sker hele tiden og ikke går væk i et par dage, kan du spørge din læge, måske oplever din krop et alvorligt helbredsproblem. Hent og brug appen så dine spørgsmål er nemmere. Ansøgning allerede tilgængelig i App Store og Play Store.