Tag ikke fejl, syfilis overføres ikke kun gennem seksuel kontakt

Jakarta - Vil du vide, hvor mange mennesker med seksuelt overførte sygdomme globalt? Bliv ikke overrasket, ja ifølge data fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) får omkring en million mennesker hver dag denne sygdom. Endnu værre lider cirka 357 millioner mennesker på verdensplan af seksuelt overførte sygdomme. Det er meget, ikke?

Husk, at seksuelt overførte sygdomme ikke kun handler om HIV eller AIDS, gonoré eller klamydia. Der er også syfilis eller det der almindeligvis kaldes løvernes konge, som ikke er mindre farligt. Er du bekendt med denne sygdom?

Løvernes konge er en seksuelt overført sygdom forårsaget af en bakteriel infektion. Disse bakterier angriber kønsorganerne, læberne, munden eller anus hos mænd og kvinder. Så hvordan overføres det?

Desværre tror mange stadig, at syfilis kun overføres gennem seksuel kontakt. Faktisk er det ikke så simpelt som spredning af syfilis. Denne sygdom, der kan føre til døden, har en anden måde at hjemsøge millioner af mennesker på.

Læs også: Hvad er symptomerne på syfilis hos gravide kvinder?

Gravide kvinder til sår på huden

Er syfilis ikke fortid? Hmmm ikke rigtig. Ifølge de tyske massemedier. Deutsche Welle, i 2007 havde mindst 4.309 mennesker i Tyskland syfilis. Gæt hvor mange 10 år senere? Tallet skød op til 7.476 sager. Hvorfor?

Mantraet om "sikker sex" fra 1980'erne efter hiv-pandemien håndhæves ikke længere strengt. Globaliseringen faldt også, hvilket forårsagede den globale spredning af syfilis. I dag kan en person med syfilis være i Berlin, i morgen i Bangkok eller New York. Kort sagt kan "venner", der deler madras, variere fra by til by. Nå, det er det, der får antallet af syfilis til at stige hvert år.

Tilbage til hovedemnet, selvom seksuel kontakt (vaginal, anal eller oral) er hovedoverførslen af ​​syfilis, er sex ikke den eneste. Så gennem drejninger og drejninger, hvordan kan syfilis ellers spredes?

1. Fra gravid til foster

Tro ikke på rygterne om, at syfilis kun spredes gennem samleje. Faktisk kan denne løvernes konge også overføres fra gravide kvinder til babyer under graviditeten. Kort sagt, gravide kvinder, der er inficeret med syfilis, har potentialet til at overføre syfilis-fremkaldende bakterier til deres ufødte babyer.

Læs også: 4 fakta om syfilis overført fra intime forhold

I den medicinske verden er denne tilstand kendt som medfødt syfilis. Vær forsigtig, fostre inficeret med denne bakterie er tilbøjelige til komplikationer, endda død før fødslen. Gør dig nervøs, ikke?

  1. Klassisk, vekslende sprøjte

Ud over HIV, hepatitis A eller hepatitis B kan brugen af ​​sprøjter også være et medie til at overføre syfilis. Fordi blod er en af ​​de kropsvæsker, der kan bære bakterier Treponema pallidum årsag til syfilis. Med andre ord, at dele nåle med mennesker med syfilis er meget udsat for at udvikle denne sygdom.

Overførsel af syfilis gennem nåle er tilbøjelig til at forekomme hos dem, der bruger stoffer med nåle eller tatoverings- og piercingkunstkendere.

Husk, at de første symptomer på syfilis begynder med udseendet af smertefrie sår i munden, kønsorganerne eller endetarmen. Så hvis du oplever disse symptomer, skal du straks søge læge for korrekt diagnose og behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen

Læs også: Disse 4 symptomer du har syfilis

3. Åbne sår på huden

Bakterierne, der forårsager syfilis, kan også trænge ind i kroppen gennem små sår, hududslæt eller blærer. Selvom tilfælde er sjældne, bakterier Treponema pallidum det kan passere gennem revner eller åbne sår i huden, efter at have rørt en person, der er inficeret med syfilis.

Der er andre ting at være opmærksom på. Sårene forårsaget af syfilis kan gøre det lettere for den syge at blive smittet med hiv under samleje.

Hvad med andre smittestoffer? Kalder det at have det samme tøj på, dele swimmingpool eller badeværelse, spiseredskaber eller bruge det samme toilet som den syge? Du skal ikke bekymre dig for meget, syfilis overføres ikke via disse måder.

Vil du vide mere om syfilis eller andre infektionssygdomme? Hvor enkelt er det, kan du spørge lægen direkte gennem applikationen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
WHO. Tilgået 2020. Seksuelt overførte og reproduktionsvejsinfektioner
MedlinePlus. Hentet 2020. Syfilis.
CDC. Tilgået 2020. Syfilis - CDC Fact Sheet