Skal babyer gives influenzavacciner? Dette er Faktum

Jakarta - Influenzavaccine er blevet diskuteret meget på det seneste, fordi den hjælper kroppens immunsystem med at blive stærkere, og risikoen for at opleve alvorlige symptomer på grund af COVID-19 reduceres. Men skal babyer også vaccineres mod influenza? American Academy of Pediatrics (AAP) faktisk anbefaler, så længe barnet er mere end seks måneder gammelt.

Selvom det lyder trivielt, skal influenza stadig holdes øje med. Især hos spædbørn, hvis immunsystem stadig er meget svagt, hvilket gør dem modtagelige for sygdom. Hvis du har influenza, vil barnet være kræsent, fordi det mærker forskellige symptomer, der gør ham utilpas. Faktisk kan influenza hos babyer også gøre det svært at trække vejret og have problemer med at sove.

Læs også: Kend fordelene, bivirkningerne og typerne af vaccination til babyer

Mere om influenzavaccine

Influenzavaccine er en vaccine, der giver beskyttelse mod influenza. Ideelt set bør influenzavaccinen gives en gang om året. Selvom det er en mild sygdom, kan influenza hos nogle mennesker forårsage alvorlige komplikationer.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) bemærkede, at forekomsten af ​​kompliceret influenza nåede 5 millioner tilfælde om året, og dødsraten nåede 650.000 tilfælde på verdensplan. Alvorlige komplikationer på grund af influenza er mere tilbøjelige til at forekomme hos ældre, gravide kvinder, spædbørn og børn i alderen 6 måneder til 5 år, såvel som hos personer med visse sygdomme.

Alvorlige komplikationer, der kan opstå, er lungebetændelse, forstyrrelser i centralnervesystemet og hjertesygdomme, såsom myokarditis og hjerteanfald. Influenza kan også forværre allerede eksisterende kroniske tilstande, såsom astma, diabetes og kongestiv hjertesvigt.

Læs også: 5 negative virkninger, hvis babyer ikke bliver vaccineret

Derfor skal influenza forebygges for at undgå risikoen for alvorlige komplikationer. En af dem er ved vaccination. Midt i en pandemi vurderes det at give influenzavaccinen også at kunne reducere risikoen for alvorlige symptomer hos personer, der er smittet med COVID-19. Men husk på, at dette ikke betyder, at give denne vaccine kan forhindre corona-virusinfektion.

Hos spædbørn og børn anbefaler AAP at administrere influenzavaccinen før toppen af ​​influenzasæsonen. Ifølge Indonesian Pediatrician Association (IDAI) er denne influenzavaccine også en anbefalet obligatorisk børnevaccine.

Influenzavaccine kan gives til spædbørn i alderen 6 måneder til børn i alderen 8 år og gentages hvert år. Når influenzavaccinen først er givet, træder den i kraft 2 uger senere og varer i flere måneder til 1 år.

Er der nogen bivirkninger af influenzavaccinen?

Influenzavaccine bør gives øjeblikkeligt til børn, der har lav immunitet, har kræft, hjerte- og lungesygdomme og diabetes. Før du modtager den, skal du sørge for, at din lille er i en meget sund tilstand.

De fleste (dog ikke alle) influenzavacciner indeholder æggeprotein, så mødre er nødt til at diskutere dette med deres læge, hvis dit lille barn har hønseægallergi. Derudover kan børn med Guillain-Barre Syndrom (lammelse) heller ikke acceptere det.

Influenzavaccine har bivirkninger, der generelt er milde eller harmløse, såsom feber. Derudover vises et rødt udslæt på injektionsstedet. I nogle tilfælde kan bivirkninger også opstå i form af sløvhed, løbende næse, feber og opkastning.

Læs også: Typer af vaccinationer, børn bør få fra fødslen

Disse bivirkninger viser sig generelt 6-12 timer efter vaccinen, varer i 1-2 dage og kan gå over af sig selv. Men hvis bivirkningerne ikke aftager i mere end 2 dage, skal du straks konsultere barnets tilstand til lægen.

For at gøre det nemmere kan mor også Hent Ansøgning at drøfte barnets helbredstilstand efter vaccination, til lægen . Din læge vil normalt give dig anvisninger om, hvilke hjemmebehandlinger du kan tilbyde, og andre nyttige råd.

For at hjælpe med at forhindre influenza hos babyer, udover at give influenzavaccinen, er der flere andre indsatser, der kan gøres. For eksempel rutinemæssig rengøring af babys næse, vedligeholdelse af renheden af ​​ammeudstyr, udskiftning af pudebetræk, bolster og lagner regelmæssigt og ikke lade nogen kysse din lille.

Reference:
American Academy of Pediatrics. Tilgået 2020. Influenza Implementation Guidance - Annual AAP Influenza Policy.
WHO. Tilgået 2020. Influenzavaccination – 7 ting at vide.
CDC. Tilgået 2020. Nøglefakta om sæsonbestemt influenzavaccine.