Tøv ikke med at lave en urintest, her er 6 fordele

, Jakarta - Urintest er en af ​​de forskellige typer helbredstjek, som er grundlæggende. Generelt er denne test lavet for at evaluere de forskellige komponenter i urinen, som et resultat af de affaldsprodukter, der produceres af nyrerne. Urinprøver er meget almindelige og kan udføres i hjemmet, på lægekontoret, på hospitalet, på laboratoriet.

Der kan udføres mange forskellige tests på urinen. Urin kan vurderes ud fra dets fysiske udseende (farve, klarhed og lugt), pH (syre og basisk niveau), tilstedeværelse af glukose (sukker), protein, nitrit, hvide og røde blodlegemer, bilirubin, krystaller, bakterier i urinen , og andre. andet. Denne test kan udføres af en række årsager, såsom:

1. Graviditetstest

Urintest for at bestemme graviditet kan udføres af dig selv ved hjælp af et graviditetstestsæt eller testpakke som sælges frit på apoteker, kan også gøres på klinikker eller hospitaler.

Læs også: Betydningen af ​​urintjek for helbredet

2. At kende fremmede stoffer

At kende tilstedeværelsen af ​​visse stoffer eller stoffer i en persons urin, for eksempel hos atleter, studerende, kontoransatte og misbrugere eller personer, der er mistænkt for at misbruge stoffer. Urinprøver kan påvise tilstedeværelsen af ​​skadelige stoffer opiater (opioider), benzodiazepiner, barbiturater, phencyclidin (PCP), marihuana, metamfetamin, amfetamin og kokain.

3. Sygdomsfremgang

Overvåg sygdomsprogression og kroppens reaktion på behandling, for eksempel hos personer med diabetes, nyreskade og infektion, lupus og leversygdom.

4. Diagnosticering af sygdom

Diagnostiser medicinske tilstande, såsom nyresygdomme, herunder sten, infektion og nyrbetændelse, protein i urinen, muskelskade, ukontrolleret blodsukker eller diabetes og urinvejsinfektioner.

Læs også: 4 sygdomme, der kan kendes fra kontrol af urin

5. Opdag symptomer på sygdom

Vurder symptomerne på visse sygdomme, såsom blod i urinen, feber, lændesmerter, hyppig vandladning eller smerter, når du gør det, smerter i nedre mave eller andre lidelser i urinvejene.

6. Rutinemæssig sundhedstjek

Rutinemæssig medicinsk evaluering eller vurdering af en persons generelle helbred. En urintest kan anbefales af en læge til rutinemæssig graviditetskontrol, samt for at vurdere en persons tilstand før operation eller før indlæggelse på hospitalet.

Hvad er resultaterne af normale urinprøver?

Inden en urinprøve udføres, bliver vi normalt bedt om at indsamle en urinprøve på 30-60 milliliter i en speciel beholder, som stilles til rådighed af laboratoriepersonale. Prøven kan derefter analyseres på en klinik af en læge eller sendes til et laboratorium til testning.

En urinprøve kan erklæres normal, hvis urinen ser klar ud, lugter af almindelig urin, har et normalt pH-niveau, ikke viser røde blodlegemer eller hvide blodlegemer, og der ikke er bakterier. Tal med din læge for at se, om du skal tage en urinprøve. Derudover skal du altid holde dine urinveje sunde ved at spise nærende mad, drikke masser af vand og træne regelmæssigt.

Læs også: 6 urinfarver er sundhedstegn

Det er en lille forklaring om urinprøven og de ting, man kan få ved at gennemgå den. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!