Forstå funktionerne af immunitetstests, du skal kende

, Jakarta – Alle har immunitet i deres krop. Der er mange fordele, der kan mærkes ved at have en god immunitet. En af dem er at undgå sygdom og krop og helbred. Årsagen er, på dette tidspunkt er der mange sygdomme, der angriber på grund af en persons immunforsvar, der er mindre end optimal.

Immunitet, også kendt som antistof, er en type meget lille protein, der flyder i blodet. Antistoffer dannes af hvide blodlegemer, der har til formål at hjælpe kroppen med at bekæmpe bakterier eller vira i kroppen.

Selvfølgelig er det nødvendigt at kende tilstanden af ​​immunitet i kroppen, så kroppens forsvar opretholdes. Typer af immunitet eller antistoffer varierer og har deres respektive funktioner:

  • Immunoglobulin A

Antistoffer af denne type findes let i kroppen. Immunoglobulin A-antistoffer har en rolle at signalere en allergisk reaktion i kroppen. Antistoffer af denne type findes i mange dele af kroppen, som har et slimlag eller slimhinde, nemlig luftvejene eller fordøjelseskanalen.

Undersøgelse af immunglobulin A hjælper læger med at afgøre, om der er et problem med helbredet af en persons nyrer, tarme eller immunsystem.

  • Immunoglobulin E

Antistoffer af denne type kan findes i lunger, hud og slimhinder. Normalt udføres undersøgelsen af ​​immunglobulin E som det første trin i diagnosticeringen af ​​allergier i en persons krop.

  • Immunoglobulin M

Disse antistoffer reagerer med vira eller bakterier, der angriber din krop for første gang som den første forsvarslinje mod vira eller bakterier. Når din krop registrerer et højt niveau af immunoglobulin M, betyder det, at der er bakterier eller vira i din krop.

  • Immunoglobulin G

Denne type antistof findes i blodet og væsker i kroppen. Hvis immunglobulin M angriber en virus eller en bakterie, der først trænger ind i kroppen, er det anderledes end denne type antistof. Immunoglobulin G reagerer kun, når der er en sygdom, virus eller bakterier, der har invaderet kroppen. Hvis virussen eller bakterierne dukker op igen, reagerer denne nye type antistof og hjælper med at booste dit immunsystem.

Læs også: Afsløret! Årsager til, hvorfor børn forbliver sunde, selvom de ofte leger på jorden

Hvordan fungerer immunsystemet?

Immunsystemet fungerer, når din krop registrerer tilstedeværelsen af ​​mikroorganismer eller fremmede stoffer, der angriber kroppen. En række immunresponser reagerer for at beskytte kroppen mod infektion. Når antistoffer produceres i en persons krop, forbliver de i kroppen i nogen tid.

Dette er tiltænkt, når virussen eller bakterierne dukker op igen, så har kroppen allerede antistoffer, der kan bruges til at beskytte kroppen. Ikke kun som en beskytter af din krop, kan antistoffer bruges til at neutralisere toksiner produceret af organismer og aktivere en gruppe proteiner kaldet komplement.

Læs også: Er det rigtigt, at kvinders immunforsvar er lavere end mænds?

Fordele ved immunitetstest

Selvfølgelig vil du mærke fordelene, når du laver en immunitetstest. Diagnose af sygdom i kroppen opdages tidligt. Dette gør håndteringen også hurtigere. Derudover kan den ved at udføre en immunitetstest opdage infektioner i kroppens organer og nogle kræftformer.

Det er en god idé at få en immunitetstest, hvis du har symptomer som:

  1. Udslæt.
  2. Allergi.
  3. Syg efter lange rejser.
  4. Har diarré, der ikke går over i løbet af et par dage.
  5. Vægttab uden grund.
  6. En feber der ikke går væk.

Hvis du ønsker at forstå fordelene ved en immunitetstest dybere, så spørg en ekspert med det samme. Kom nu, brug appen at spørge om din helbredstilstand. Hent Ansøgning via App Store eller Google Play!

Læs også: 7 fødevarer til at booste immunsystemet, mens du faster