Skal vide, 4 fakta om hyperbar terapi

, Jakarta - Hyperbar iltbehandling el hyperbar iltbehandling (HBOT) er en medicinsk behandling udført for at forbedre kroppens naturlige helingsproces ved at indånde 100 procent ilt i et rum, når atmosfærisk tryk øges og kontrolleres. Denne terapi bruges til behandling af forskellige lidelser som en del af en medicinsk behandlingsplan.

Under normale omstændigheder transporteres ilt gennem hele kroppen kun af røde blodlegemer. Ved hyperbar iltbehandling opløses ilt i alle kropsvæsker, plasma, væsker fra centralnervesystemet, lymfe og knogler. Derefter kan ilt bringes til områder, hvor cirkulationen er reduceret eller blokeret.

På den måde kan den ekstra ilt nå alle de beskadigede væv, og kroppen kan støtte sin egen helingsproces. Øget ilt øger i høj grad de hvide blodlegemers evne til at dræbe bakterier, reducerer hævelse og tillader nye blodkar at vokse hurtigere til det berørte område. Denne metode er en enkel, ikke-invasiv og smertefri behandling.

Læs også: Det er vigtigt at vide, det er sådan man laver hyperbar terapi

Nogle fakta om hyperbar terapi, som du bør vide, er:

  1. Fordele ved hyperbar terapi

En af kendsgerningerne ved hyperbar terapi, som du bør vide, er dens fordele. Det er kendt, at helingen af ​​områder af den menneskelige krop generelt ikke kan forekomme uden ilt til disse væv. De fleste sygdomme og skader, der opstår, tager generelt lang tid at hele på celle- eller vævsniveau, fordi ilt ikke når disse områder.

Dette medfører, at kroppens naturlige helbredende evner ikke fungerer korrekt. Hyperbar terapi giver supplerende ilt naturligt og med minimale bivirkninger. Sådan terapi forbedrer en persons livskvalitet, hvis standardbehandling ikke har en helbredende effekt. Sygdomme som slagtilfælde, cerebral parese og hovedskader kan behandles med hyperbar terapi.

  1. Tilstande, der kan behandles med hyperbar terapi

Denne terapi kan bruges til at behandle alle tilstande relateret til tilgængeligheden af ​​ilt til vævene, såvel som infektioner, der opstår i kroppen. Denne terapi bruger sine antibiotiske egenskaber til at overvinde dette. Nogle sygdomme, der kan behandles med hyperbar terapi:

  • Diabetes.
  • Intrakraniel byld.
  • Termiske forbrændinger.
  • Cerebral parese .
  • Lyme sygdom.
  • Multipel sclerose .
  • slagtilfælde.
  • Traumatisk hjerneskade.

Læs også: Hyperbar terapi

  1. Bivirkninger af hyperbar terapi

Den mest almindelige bivirkning er traumer i ører og bihuler forårsaget af trykændringer. For at minimere denne risiko bør personen lære en teknik til at fremme ørerensning udført under kompressioner.

Andre, mindre almindelige, men mulige bivirkninger er iltforgiftning, klaustrofobi , og for personer med diabetes, nemlig at sænke blodsukkeret. Nogle gange oplever nogle mennesker, der udfører denne terapi, mindre visuelle ændringer efter flere behandlinger, selvom dette er sjældent og vil hele af sig selv.

  1. Hyperbar terapi måder at overvinde hjerneskade eller slagtilfælde

Når celler i hjernen dør, forårsaget af traumer eller mangel på ilt, lækker blodplasma ind i det omgivende hjernevæv, hvilket forårsager hævelse og nedsat blodgennemstrømning. Disse normale celler bliver inaktive, fordi de ikke kan fungere uden den passende mængde ilt.

HBOT kan øge den ilt, der transporteres i blodplasma, gøre oxygen tilgængelig for at helbrede beskadigede kapillærvægge, forhindre plasmalækage og reducere hævelse. Når hævelsen er reduceret, kan blodgennemstrømningen returneres til det sovende eller neovaskulariserede væv, og disse celler har derefter potentiale til at fungere igen.

Læs også: Iltterapi til mennesker med kronisk obstruktiv lungesygdom

Det er nogle fakta om hyperbar terapi, som du bør vide. Hvis du har spørgsmål til terapien, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er nem, det er med Hent Ansøgning i smartphone du!