6 typer giftstoffer, der er effektive til at slippe af med væggelus

, Jakarta - Har du skiftet dine sengetøj mindst en gang om ugen? Som et sted at hvile, bør du holde din seng ren. Det kan du gøre ved jævnligt at skifte lagner, tørre puderne og rense sengen. Årsagen er, at hvis vi er dovne til at rense sengen, kan det blive en rede af væggelus.

Væggelus findes oftest i senge, der ikke bliver passet ordentligt på. Væggelus måler kun omkring 5 millimeter i størrelse, men de er ret seje og kan formere sig hurtigt. Væggelus ved, hvor de skal gemme sig, og en enkelt hun væggelus kan lægge op til 500 æg i sin levetid.

Læs også: Vær forsigtig med midebid og hvordan man håndterer dem

Disse små blodsugere kan forårsage en masse kaos i huset. Du kan opleve røde bidemærker og ulidelig kløe efter at have fået et væggelusbid. Ingen grund til bekymring, artiklen Miljøstyrelsen (EPA) har registreret mere end 300 giftstoffer for at udrydde væggelus. Nå, her er nogle kraftige giftstoffer til at slippe af med væggelus:

Pyrethriner og pyrethroider

Disse to gifte er forbindelser, der almindeligvis bruges til at bekæmpe væggelus og andre indendørs skadedyr. Pyrethrin er et botanisk insekticid, der stammer fra krysantemumblomsten. Pyrethroider er syntetiske kemiske insekticider, der virker som pyrethriner. Begge disse forbindelser kan dræbe og afvise væggelus fra deres gemmesteder. Men hvis væggelus er modstandsdygtige nok, så kan denne gift få mærket til at flytte til et nyt sted. Nogle væggeluspopulationer er ret resistente over for disse to gifte, men det kan være effektivt at bruge en kombination af de to.

tørremidler

Denne gift virker ved at ødelægge det beskyttende voksagtige ydre lag af væggelus. Når dette lag er ødelagt, vil væggelusene langsomt dehydrere og derefter dø. Tørremidler er meget værdifulde gifte i væggelusbekæmpelse, fordi væggelus ikke kan blive resistente over for disse giftstoffer. Eksempler på tørremidler omfatter diatoméjord og borsyre. Hvis du skal bruge det, skal du sørge for at bruge et produkt, der er opført og mærket til væggelusbekæmpelse.

Læs også: 6 enkle tips til behandling af insektbid

Biokemi

Koldpresset neemolie er det eneste biokemiske pesticid, der er registreret til brug mod væggelus. Koldpresset neemolie presses direkte fra frøene fra Neem-træet, et tropisk stedsegrønt træ, der findes i Sydøstasien og Afrika.

Denne olie indeholder forskellige forbindelser, der har insekticide og medicinske egenskaber. Denne olie bruges også til fremstilling af produkter, herunder shampoo, tandpasta, sæbe og kosmetik. Udførte præstationsforsøg viste, at disse to produkter var effektive til at kontrollere voksne insekter, nymfer og æg.

Pyroler

Chlorfenapyr er det eneste pyrrolpesticid, der i øjeblikket er registreret til brug mod væggelus. Forbindelsen er et pro-insekticid, så dets biologiske aktivitet vil påvirke dets aktivering til at danne andre kemikalier. Dette nye kemikalie vil dræbe væggelus.

Neonicotinoider

Neonicotinoider er en syntetisk form for nikotin og virker på nikotinreceptorerne i nervesystemet ved at få nerver til at fortsætte med at skyde, indtil de svigter. Fordi neonicotinoider bruger denne anderledes virkemåde, vil væggelus, der er resistente over for andre pesticider, forblive modtagelige over for neonicotinoider.

Insektvækstregulator

Insektvækstregulatorer er kemikalier, der efterligner unge væksthormoner i insekter. De virker ved at ændre produktionen af ​​kitin (en forbindelse, som insekter bruger til at lave en hård "skal" eller eksoskelet) eller ved at ændre udviklingen af ​​insekter til voksne. Nogle vækstregulatorer tvinger insekter til at udvikle sig for hurtigt eller stoppe deres udvikling.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Det er nogle giftstoffer, som du kan stole på for at bekæmpe væggelus. Men oplever du symptomer efter at være blevet bidt af væggelus, kan du diskutere dem med din læge kl at få ordentlig behandling. Du kan kontakte lægen via smartphone dig, når som helst og hvor som helst. Praktisk er det ikke? Hvad venter du på, skynd dig Hent Ansøgning nu!

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Sådan slipper du af med væggelus.
United States Environmental Protection Agency (EPA). Tilgået 2020. Pesticider til bekæmpelse af væggelus.