Kan psykiske lidelser helbredes?

, Jakarta – Ikke mange mennesker er klar over, at psykiske lidelser eller psykiske lidelser er sygdomme. Dette gør denne tilstand ofte undervurderet og endda betragtet som forfærdelig i samfundet. Faktisk, ligesom enhver anden sygdom, har psykiske lidelser også en kur og kan behandles.

Der er mange unøjagtige synspunkter om denne tilstand. I Indonesien bliver psykiske lidelser ofte mærket med udtrykket "psykisk sygdom" eller "skøre mennesker" og modtager en ubehagelig behandling. Denne tilstand er også ofte forbundet med ting, der ikke giver mening, såsom at søge opmærksomhed på manglende tro. Dette forkerte stigma får ofte mennesker med psykiske lidelser til at skamme sig og være tilbageholdende med at tage behandling. Faktisk kan psykiske lidelser, der ikke håndteres korrekt, udløse mere alvorlige problemer.

Læs også: Psykose Psykiske lidelser kan helbredes, virkelig?

Du skal ikke skamme dig over at gennemgå behandling for psykiske lidelser

Kan psykisk sygdom helbredes? Kan. Men selvfølgelig skal den syge først gennemgå en række behandlinger alt efter den oplevede tilstand. Psykiske lidelser kan behandles med visse lægemidler og psykoterapi. I nogle tilstande vil personer med psykiske lidelser også blive rådet til at foretage livsstilsændringer for at blive sundere.

Der er mange former for psykiske lidelser. Behandlingen for denne tilstand varierer også afhængigt af den type lidelse, der angriber, og sværhedsgraden af ​​de symptomer, der opstår. Vær ikke genert og prøv at blive testet, hvis du tror, ​​du har eller har symptomer på en psykisk lidelse. Jo hurtigere denne tilstand behandles, jo større er chancen for helbredelse.

Behandling af psykiske lidelser afhænger af den type lidelse, der opstår, og hvor alvorlig den syges tilstand er. Psykiske lidelser behandles generelt med medicin og kognitiv adfærdsterapi. For at være mere klar, overvej følgende måder at behandle psykiske lidelser på!

  • Kognitiv terapi

En måde at behandle psykiske lidelser på er at lave kognitiv adfærdsterapi. Denne form for psykoterapi er lavet for at ændre tankegangen og reaktionen hos mennesker med psykiske lidelser. Generelt vil mennesker, der oplever en lidelse, få en negativ vurdering af livet, som vil blive ændret til positiv gennem kognitiv terapi. Denne terapi udføres generelt på mennesker med psykiske lidelser, såsom depression, skizofreni, angstlidelser, bipolar lidelse og søvnforstyrrelser.

Læs også: Det er 7 grunde til, at ældre ofte oplever psykiske lidelser

  • Lægemiddelforbrug

Udover terapi kan psykiske lidelser også behandles med indtagelse af visse lægemidler. Normalt sigter den type lægemiddel, der gives, på at lindre de oplevede symptomer. At give medicin kan også bidrage til at øge effektiviteten af ​​psykoterapi, der udføres.

  • Livsstilsændring

Livsstilsændringer for at blive sundere kan også bruges som en måde at overvinde psykiske lidelser, især søvnforstyrrelser. At leve en sund livsstil kan faktisk hjælpe med at forbedre en persons søvnkvalitet og generelle kropssundhed. Livsstilsændringer, der kan foretages for at overvinde psykiske lidelser, er at reducere sukkerindtaget i maden, øge forbruget af frugt og grøntsager, undgå koffein og holde op med at ryge og håndtere stress godt. Mennesker med psykiske lidelser kan også kontrollere symptomer og forbedre deres kropstilstand ved at træne regelmæssigt hver dag.

Læs også: Kunst som terapi for psykiske lidelser

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte en læge når som helst og hvor som helst via Video/taleopkald og snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet i 2019. Psykisk sygdom.
WebMD. Tilgået 2019. Årsager til psykisk sygdom.