Udløser en sygdom, AstraZenecas COVID-19-vaccine udsat

, Jakarta - Af de mange førende medicinalvirksomheder og universiteter, der intensivt udfører forskning vaccine coronavirus , AstraZeneca og University of Oxford kom ind i 'kampen'. Nu er samarbejdet mellem de to gået ind i fase II, III og kombinerede fase kliniske forsøg.

AstraZeneca-vaccine Denne tilgang tager en viral vektorvaccine ved hjælp af en chimpanseadenovirus kaldet ChAdOx1. Resultaterne af forskning på aber viser, at denne vaccine kan give beskyttelse til deres kroppe.

Nå, for nylig blev forskningen i AstraZeneca-vaccinen suspenderet, fordi den var mistænkt for at forårsage helbredsproblemer hos frivillige eller forskningsdeltagere. Hvilke sundhedsproblemer eller sygdomme er forbundet med denne vaccine?

Læs også: Dette er stadierne af global testning og udvikling af Corona-vaccinen

Kører jævnt indtil september

Se kunstige vacciner AstraZeneca og Oxford så potentielt, udbetalte USA's regering støttemidler på 1,2 milliarder USD til projektet. I juni sagde AstraZenecas administrerende direktør, Pascal Soriot, at AstraZeneca kunne levere to milliarder doser, hvis vaccinen viser sig at være effektiv.

I et fase I/II klinisk forsøg fandt forskerne ingen alvorlige bivirkninger hos de frivillige vaccine. I stedet fandt forskerne ud af, at vaccinen var i stand til at øge frivilliges antistoffer mod coronavirus.

Stadig uden forhindringer, fortsætter Oxford og AstraZeneca med at forske i denne vaccine. AstraZeneca-vaccinen, som er vellykket i fase I/II kliniske forsøg, går ind i fase II/III kliniske forsøg i Storbritannien og Indien samt fase III kliniske forsøg i Brasilien, Sydafrika og USA.

Da den så potentialet i denne vaccine, nåede EU en aftale med AstraZeneca om at give 400 millioner doser, hvis forsøg giver positive resultater. AstraZeneca og Oxford sagde, at de kunne begynde at administrere 'nødvaccinen' allerede i oktober.

Vaccinen, der blev vurderet som potentiel, løb dog ind i forhindringer den 8. september sidst. AstraZeneca og Oxford stoppede forsøg med denne vaccine, da en frivillig havde mistanke om en form for betændelse kaldet tværgående myelitis.

Læs også: Disse er 7 Corona Virus Vaccine Virksomheder

Vaccine bivirkninger?

Vaccinen fremstillet af Oxford og AstraZeneca kaldes Verdenssundhedsorganisationen (WHO) som den vigtigste vaccinekandidat, og den mest avancerede med hensyn til udvikling. Desværre var denne vaccine for to dage siden mistænkt for at udløse tværgående myelitis. Forskning i vacciner COVID-19 Dette er også midlertidigt suspenderet.

"Dette er en rutinemæssig handling, der bør tages, når der er en potentielt uforklarlig sygdom i et af forsøgene," forklarer AstraZeneca.

Ifølge U.S. Food and Drug Administration, hvis der er en uønsket hændelse (hos frivillige) i et forsøg med et lægemiddel eller en vaccine, kan være relateret til det pågældende lægemiddel eller vaccine.

Nu er denne vaccine fra Oxford og AstraZeneca mistænkt for at udløse tværgående myelitis hos vaccinefrivillige. Tværgående myelitis er et inflammatorisk syndrom, der påvirker rygmarven og udløses ofte af en virusinfektion.

Spørgsmålet er, om denne sygdom virkelig er direkte relateret til AstraZeneca-vaccinen? Desværre har der indtil nu ikke været nogen rapport eller beviser, der er i stand til at forklare specifikt. Derudover nægtede dette gigantiske medicinalfirma også at kommentere hændelsen.

Læs også: Tilfældene er stigende, her er 8 måder at styrke immunforsvaret mod Corona Virus på

Fra infektion til autoimmun

Tværgående myelitis er betændelse i rygmarven eller nerverne. Denne sygdom udløses af nedbrydningen af ​​beklædningen (myelinskeden) omkring spinalnervecellerne. Nå, denne tilstand kan forstyrre signaler mellem rygmarven og andre kropsdele.

En person, der har denne sygdom, vil opleve forskellige symptomer. Eksempler omfatter smerter, muskelsvaghed, blære- eller tarmproblemer og lammelser.

Så hvilke forhold kan forårsage tværgående myelitis? Ifølge eksperter ved National Institutes of Health - MedlinePlus Tværgående myelitis er en sjælden lidelse i nervesystemet. I de fleste tilfælde er årsagen ukendt.

Der er dog flere tilstande, der menes at forårsage denne sygdom, herunder:

  • Bakterielle, virale, parasitære eller svampeinfektioner, såsom HIV, syfilis, varicella zoster (herpes zoster), West Nile virus, Zika virus, enterovirus og Lyme sygdom.
  • Andre inflammatoriske lidelser såsom sarkoidose eller en bindevævssygdom kaldet sklerodermi.
  • Lidelser i blodkar, der påvirker rygsøjlen.
  • Immunsystemets lidelser, som f.eks multipel sclerose (MS), Sjögrens syndrom og lupus.

Nå, for de af jer, der ønsker at vide mere om corona-virusvaccinen, eller har helbredsproblemer midt i COVID-19-pandemien, kan du spørge din læge direkte gennem ansøgningen. . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
BBC. Tilgået 2020. Coronavirus: AstraZeneca begynder at lave potentiel vaccine
BBC. Tilgået 2020. Coronavirus: Oxford University-vaccineforsøget blev sat på pause, efter at deltageren blev syg
New York Times. Tilgået 2020. Coronavirus Vaccine Tracker
New York Times. Tilgået 2020. Forskellige tilgange til en Coronavirus-vaccine
Reuters. Tilgået i 2020. AstraZeneca suspenderer førende COVID-19-vaccineforsøg efter en deltagers sygdom
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Tværgående myelitis