Undgå smerter, her er 7 nemme måder at forhindre tilbagefald af sår på

, Jakarta - Det kan siges, at sår er en sygdom hos "en million mennesker", der ofte forstyrrer den syges aktiviteter. Denne mavesygdom får maven til at føles snoet, så dem, der har at gøre med sår, skal være forberedt på at krybe af smerte.

Alligevel er der stadig mange mennesker, der spekulerer på, hvordan man kan forhindre tilbagefald af mavesår? Det er faktisk ikke svært, hvordan man forhindrer tilbagefald af sår. Der er flere tips, du kan prøve for at afværge denne sygdom. Her er den fulde anmeldelse!

Læs også: Forebyg tilbagefald af sår, prøv disse 4 Iftar-menuer

Nogle effektive måder at forhindre tilbagefald af ulcus

Før du besvarer ovenstående spørgsmål, er det umagen værd at stifte nærmere bekendtskab med denne sygdom. Et mavesår eller mavesår er et brud på den indre slimhinde i spiserøret, maven eller tolvfingertarmen. Et sår opstår, når slimhinden i disse organer eroderes af de sure fordøjelsessafter, der udskilles af cellerne i maven.

Ulcussygdom er forskellig fra erosion, idet såret strækker sig dybere ind i slimhinden og udløser en inflammatorisk reaktion fra det involverede væv. Mavesår er almindelig og rammer millioner af mennesker hvert år.

Gastritis er også et problem, der ofte går igen. Faktisk kan sår, der heler, komme igen, medmindre behandlingen er rettet mod at forhindre deres gentagelse. Derfor er det meget vigtigt at forhindre, at lidelsen opstår igen.

Så hvad kan forårsage et sår?

Det almindelige, der forårsager sår, er overskydende syre i maven, så syren angriber maveslimhinden. Disse lidelser vil forårsage sår, så det gør ondt. Derfor er den behandling, der kan gøres, at hæmme mavesyresekretionen.

Flere andre ting, der kan forårsage mavesår, er infektioner i maven af ​​bakterier Helicobacter pylori og kronisk brug af ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er), såsom aspirin. Derudover skal du være ængstelig for dig, der har en rygevane. Fordi rygning også kan udløse en tilbagevenden af ​​mavesygdom.

Tilbage til spørgsmålet ovenfor, hvordan forhindrer du mavesår i at gentage sig?

Ingen ved med sikkerhed hvordan H. pylori spredning eller hvorfor nogle mennesker udvikler mavesår uden at blive smittet af bakterierne H. pylori . Derfor kan det være svært at forebygge.

Indtil videre er forsøgsstadiet stadig i gang med at udvikle en vaccine, der kan forhindre denne bakterielle infektion. Her er nogle måder at forhindre halsbrand på, så det ikke gentager sig, som du kan gøre, herunder:

  1. Undgå fødevarer, der irriterer maven. Hvis det kan forstyrre din mave efter at have spist det, bør det undgås. Alle er forskellige, men krydret mad, citrusfrugter og fed mad kan forårsage generel irritation.
  2. Stop med at ryge. Storrygere er mere tilbøjelige til at udvikle mavesår end ikke-rygere.
  3. Undgå alkohol. Indtagelse af store mængder alkohol har vist sig at bidrage til udviklingen af ​​sår i maven, så hold dit alkoholindtag på et minimum.
  4. Håndter stress godt. Regelmæssig træning og afspændingsteknikker mellem sind og krop hjælper generelt til at reducere halsbrand.
  5. Spis i små portioner. Store portioner gør, at maven skal arbejde hårdt for at fordøje maden. Det er bedst at spise små portioner, langsomt, og ikke lægge dig ned efter at have spist.
  6. Du må ikke sove eller træne på en fuld mave. Hvis du vil træne, så gør det mindst en time efter du har spist (ikke store portioner). Vent i mellemtiden tre timer efter at have spist, før du går i seng.
  7. Undgå at bære stramme bukser eller tøj. Denne tilstand kan lægge pres på maven og få maden til at bevæge sig op i spiserøret.

Fremkomsten af ​​smerte og ubehag

Symptomer på mavesår, såsom sår i spiserøret, tolvfingertarmen eller mavesår, kan variere. Mange mennesker med denne lidelse oplever fordøjelsesbesvær, ubehag i maven, der opstår efter at have spist, smerter og svie, eller en følelse af ubehag overhovedet, når det opstår.

Generelt klager folk over svie i den øvre del af maven eller sult, en til tre timer efter at have spist eller midt om natten. Indtagelse af fødevarer eller antacida, der kan neutralisere mavesyre, kan ofte hurtigt lindre disse symptomer.

Så søg straks en læge, hvis symptomerne på et sår bliver værre eller ikke forsvinder. Du kan også bestille en fysisk undersøgelse på et hospital, der arbejder med for at sikre mavens sundhed.

Læs også: 5 tips til at forhindre tilbagevendende sår under faste

Diagnose af gastrisk sygdom

Diagnosen ulcus sygdom kan stilles ved øvre gastrointestinal barium røntgen eller øvre gastrointestinal endoskopi. En øvre gastrointestinal barium-røntgen er relativt let at udføre og indebærer ingen risiko eller ubehag. Denne metode er dog noget mindre præcis.

Endoskopi i øvre mave-tarmkanalen er også mere præcis end den tidligere metode. Denne metode involverer dog bedøvelse og indføring af et fleksibelt rør gennem munden for at undersøge spiserøret, maven og tolvfingertarmen.

Øvre endoskopi har den ekstra fordel at have evnen til at fjerne en lille vævsprøve (biopsi) for at teste for infektion H. pylori . En biopsi undersøges også under et mikroskop for at udelukke et kræftsår.

Mens næsten alle duodenalsår er godartede, kan mavesår nogle gange være kræftfremkaldende. Derfor udføres der ofte biopsier på mavelidelser for at udelukke kræft.

Efter at have kendskab til nogle effektive måder at forhindre sår i at gentage sig, er det håbet, at du rent faktisk vil praktisere dem. På den måde kan alle de dårlige virkninger, der kan opstå, når maven er forstyrret, tilbagefald undgås.

Læs også: Forebyg tilbagefald, her er fastetip til personer med gastritis

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Tilgået september 2021. Hvordan kan jeg forhindre fordøjelsesbesvær?
Mayo Clinic. Tilgået september 2021. Sygdomme og tilstande. Dårlig fordøjelse.
WebMD. Tilgået maj 2021. Kan du forebygge mavesår?

Opdateret den 17. maj 2021.