Dette er vigtigheden af ​​hæmatologiske tests for at kende sygdom

, Jakarta - Hvis det er nødvendigt, er hæmatologiske tests vigtige at udføre for at finde ud af ins og outs af sygdommen, der er i en persons krop. Hæmatologiske tests er blodprøver, der omfatter hvide blodlegemer, røde blodlegemer og blodplader. Denne undersøgelse indgår i helbredsundersøgelsen. Udover at være en del af et rutinemæssigt sundhedstjek, udføres hæmatologiske tests også for at diagnosticere visse tilstande, såsom infektion eller blødning.

Hæmatologiske tests udføres ved at tage en prøve af deltagerens blod og udføres af laboratoriepersonale eller sygeplejersker ved at stikke en nål ind i en vene i armen. Blodprøver, der er blevet taget, undersøges derefter og rapporteres senere som testresultater.

Hæmatologisk undersøgelse er vigtig for at kende en persons generelle helbredstilstand. Derudover kan denne test udføres for at opdage visse sundhedsproblemer, såsom infektioner, leukæmi og anæmi. Hæmatologiske tests udføres også for at overvåge en persons tilstand efter at have gennemgået behandling.

Læs også: Disse 6 typer test er vigtige for babyer

Følgende er fordelene ved hæmatologiske tests for sundheden:

  1. Hvide blodlegemer. Hvide blodlegemer spiller en rolle i bekæmpelsen af ​​infektion, allergiske processer og betændelse. I en komplet hæmatologisk test kan lægen vurdere antallet og tælle typerne af hvide blodlegemer.

  2. røde blodlegemer. Dens funktion er at transportere ilt gennem hele kroppen. Komponenterne i røde blodlegemer, der undersøges i hæmatologiske tests omfatter:

  • Hæmoglobin, det protein, der transporterer ilt i røde blodlegemer.

  • Hæmatokrit, som er procentdelen af ​​antallet af røde blodlegemer i blodvolumenet. Et lavt hæmatokritniveau kan indikere mangel på jern i kroppen. Faktisk er jern nødvendigt for at producere røde blodlegemer. Mens høje hæmatokritniveauer kan indikere, at du er dehydreret eller andre tilstande.

  • MCV ( gennemsnitlig korpuskulær volumen ), som er beregningen af ​​den gennemsnitlige størrelse af røde blodlegemer. En MCV-værdi, der er for høj, kan indikere mangel på vitamin B12 eller folat i blodet. Hvis det er for lavt, kan det helst tyde på, at deltageren har én type anæmi.

  • MCH ( betyder korpuskulært hæmoglobin ), som er beregningen af ​​den gennemsnitlige mængde hæmoglobin i røde blodlegemer.

  • MCHC ( gennemsnitlig koncentration af blodlegemers hæmoglobin ) er en beregning af, hvor tætte hæmoglobinmolekylerne er i røde blodlegemer.

  • RDW ( røde blodlegemers distributionsbredde ) er en beregning for at se variationer i størrelsen af ​​røde blodlegemer.

  1. Blodplader. Også kaldet blodplader, er blodceller, der spiller en rolle i blodkoagulationsprocessen. I en komplet hæmatologisk test vil lægen vurdere antallet, den gennemsnitlige størrelse og ensartetheden af ​​størrelsen af ​​blodpladerne i blodet.

Læs også: Fertilitetstest før ægteskab er det nødvendigt?

Generelt kan et lavt antal røde blodlegemer være et tegn på, at du lider af visse tilstande, såsom anæmi. Nedenfor er i store træk de vigtige roller for hæmatologiske tests for sundhed:

  • Fuldstændig helbredsvurdering. Muligheden for en lidelse eller sygdom, der kan påvises gennem en stigning eller et fald i blodcelleniveauet set i testresultaterne.

  • Diagnosticering af årsagen til helbredsproblemer, især hvis en person oplever visse symptomer såsom feber, træthed, svaghed, hævelse eller blødning.

  • Overvågning af helbredsfremskridtene for en person, der er blevet diagnosticeret med en sygdom, der påvirker blodcelleniveauet.

  • Diagnosticering af årsagen til helbredsproblemer, især hvis en person oplever visse symptomer såsom feber, træthed, svaghed, hævelse og blødning.

  • Overvågning af helbredsfremskridtene for en person, der er blevet diagnosticeret med en sygdom, der påvirker blodcelleniveauet.

  • Overvåg behandlingen for sygdomme, især dem, der påvirker blodcelleniveauer og kræver regelmæssige hæmatologiske tests.

Efter at have taget blodet og undersøgt det, kan resultaterne af den hæmatologiske test ses fra to kolonner. Den første kolonne er referenceområdet, som er den normale kontrolværdi. Mens den anden kolonne er resultatet af en komplet hæmatologisk undersøgelse. Hvis dit resultat er lavere eller højere end referenceområdet, kan resultatet kaldes unormalt.

Læs også: 6 typer af undersøgelser, der er vigtige før ægteskab

Referenceområdets numre kan dog variere, fordi hvert laboratorium har forskellige værktøjer og metoder til at analysere blodprøver. Derudover afhænger normale blodcelleniveauer også af køn og alder.

Før du laver en hæmatologisk test, bør du måske diskutere med din læge gennem ansøgningen om symptomerne på en sygdom, der opstår i din krop. Samtale med læge kl kan nemt gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store lige nu!