Type afføring baseret på kropstilstand

Jakarta – Afføring eller afføring, der udskilles under afføring, bør ikke kun betragtes som noget snavset og skal bortskaffes med det samme. Afføring bærer faktisk information om kroppens helbredstilstand på det tidspunkt. Ved blot at kigge på afføringen kan du finde ud af problemer i maven, tarmene eller andre dele af fordøjelsessystemet.

Afføring eller afføring er resultatet af processen med at fjerne afføring, som kan forekomme (afhængigt af individet og tilstanden) mellem én eller anden dag til flere gange om dagen. Hærdning af afføringen eller afføringen kan forårsage en stigning i tiden og et fald i hyppigheden af ​​afføring mellem udstødning eller udledning, kendt som forstoppelse eller forstoppelse.

For at identificere, hvilken afføring du udstøder, skal du læse og kontrollere instruktionerne nedenfor.

Baseret på formen

Type 1: Afføringens udseende er adskilt og hårdt. Dette er et tegn på, at du oplever forstoppelse

Type 2: Taburet ligner en mere tæt og tyk pølse. Dette indikerer et mildt forstoppelsesproblem.

Type 3: Taburets form ligner stadig pølse, men der er revner på overfladen. Denne form for afføring anses for normal og indikerer en sund kropstilstand.

Type 4: Afføring ligner pølser, men er blødere og snoede. Dette plejer at være normalt.

Type 5: Afføring ligner bløde klumper med klare kanter. Dette indikerer, at du indtager mindre fiber.

Type 6: Afføringens konsistens har en tendens til at være løs og uregelmæssig. Dette indikerer, at du har mild diarré.

Type 7: konsistensen af ​​afføringen har en tendens til at være flydende uden faste stykker, hvilket betyder, at du har svær diarré.

Efter farve

1. Grøn farve

Hvis din afføring er grøn, er denne tilstand forårsaget af den meget korte transittid af afføring i tarmene. Dette medfører, at farvningsprocessen bliver meget kort og giver grøn afføring. I denne tilstand kan du opleve diarré, hvis den fortsætter. Derudover kan grøn afføring også være en indikator for flere typer af bakterielle infektioner forårsaget af betændelse i tarmene. Derfor bevirker denne tilstand også, at transittiden for afføring er kort.

Under andre forhold kan grøn afføring også være forårsaget af livsstil. For eksempel, en vegetar, er den grønne farve af afføring ikke et problem, men klorofylet i bladene kan ikke fordøjes og vil blive båret væk med afføringen.

2. Gul

Gul afføring indikerer et stort fedtindhold i afføringen, og det er ikke et godt tegn. Du bør skifte til en kost med højt fedtindhold. Derudover vil gul afføring også have en meget stærk lugt og lugt og vil gøre dine afføringer til et ubehageligt øjeblik.

3. Rød

Hvis din afføring er rød, kan det være tegn på indre blødninger i tarmene eller området omkring endetarmen eller anus. Selvom det er meget sjældent, kan det også være forårsaget af overdreven produktion af galde. Dette forårsager alvorlig diarré og får din fordøjelseskanal til at bløde. Men bare rolig, for rødt snavs kan også skyldes, at du lige har spist farvet mad eller drikkevarer.

4. Sort

Blødning opstår i maven eller halsen, hvis farven på din afføring er sort. Normalt gør blødning afføring rød, men blødning i maven eller halsen vil gøre afføringen sort. Dette skyldes, at blodet vil gennemgå en oxidationsproces, når det passerer gennem mavesyrevæsken og producerer en sort farve.

5. Hvid eller Grå

Hvis farven på din afføring er ret lys, endda tæt på grålig hvid, indikerer dette en blokeret galdegang. Der er flere faktorer, der gør afføringen denne farve, nemlig en indikation af leversygdom eller at tage høje doser af anti-diarré medicin.

Det er de typer afføring, du skal kende. Hvis du oplever en usund form for afføring og oplever andre helbredsproblemer, bør du straks tage en snak med din læge kl . Gennem appen Du får input til de skridt, du skal tage. Du kan spørge hvordan Snak eller Stemmeopkald/videoopkald når som helst og hvor som helst. Kom nu, tøv ikke længere med at Hent Ansøgning for dit helbred!

Læs også:

  • Har du brug for at vide disse 5 ting, hvis din afføring er sort
  • Karakteristika for normal KAPITEL i børn for at kende deres helbredsforhold
  • Pas på disse 6 ting, hvis du har blodig afføring