Er grumset fostervand farligt for fosteret?

Jakarta - For gravide kvinder er fostervand en velkendt ting. Fordi han er en del, der vil blive oplevet af kommende mødre under graviditeten. Fostervand er en væske, der spiller en rolle i at beskytte fosteret, mens det er i livmoderen.

Fostervandet vil omgive og blive et sted for fosteret at "læne sig", mens det er i livmoderen. Ikke kun det, denne væske spiller også en rolle i at hjælpe babyens vækst før fødslen. Det hjælper væksten af ​​knogler, til udviklingen af ​​vitale organer såsom lungerne. Fostervand spiller også en rolle i at beskytte barnet mod pludselige angreb eller pludselige bevægelser udefra.

Denne væske bliver meget vigtig, fordi den indeholder hormoner, immunsystemets celler til næringsstoffer. Fordi det består af 99 procent vand, har fostervand generelt en klar eller let gullig farve. Men i nogle tilfælde oplever gravide ofte lidelser, nemlig abnormiteter i fostervandet. Den mest almindeligt forekommende er grøn eller gul uklar fostervand. Så hvad får en gravid kvindes fostervand til at blive uklar?

  • Fostervand spiller en rolle i at beskytte fosteret mod infektion, men det kan også være et tegn på infektion. Fostervand, der bliver uklart, kan være et symptom på chorioamnionitis-infektion, der opstår i moderkagen. Infektioner der opstår kan også forårsage for tidlig sprængning af fostervandet som gør at fosteret skal fjernes med det samme.
  • gestationsalder. Dette kan også få fostervandet til at blive uklar i farven, når svangerskabsalderen overstiger den normale tid, som er mere end 42 uger. Fostervandet bliver uklart, fordi det meconium (fæces), som barnet frigiver, blandes med væsken.
  • Fostervand ændrer farve kan også indikere en medfødt abnormitet hos barnet. Nogle ændringer i farven på fostervandet kan være tegn på, at der er noget alvorligt, der skal tages hånd om med det samme.

Normalt vil grumset fostervand blive opdaget kort før fødslen. Hvis dette sker, skal moderen straks tale med lægen for at undgå ting, der er farlige. Årsagen er, at grumset fostervand under fødslen kan være meget farligt, hvis det sluges af fosteret.

Overskyet fostervand, som barnet sluger, kan forårsage meconium aspiration syndrom (SAM), som kan forårsage vejrtrækningsproblemer, infektion og endda død. Hvis lægen under undersøgelsen konstaterer, at moderen har uklar fostervand, vil der normalt blive foretaget yderligere undersøgelse for at bestemme næste trin. Derfor er undersøgelse under graviditet en vigtig ting at gøre for at forhindre dårlige ting i at ske.

(Læs også: Vigtige kontroller under graviditet i tredje trimester)

For tidlig brud på membraner

Infektioner karakteriseret ved uklar fostervand kan faktisk være endnu farligere. Det kan få fostervandet til at gå i stykker, før det går ind i sin tid. Hvis fostervandet går i stykker, før fosteret fylder 37 uger, skal moderen normalt rådes til at gå i præmature fødsel.

Sprængt fostervand vil normalt blive efterfulgt af symptomer som væske eller nedsivning, der kommer ud af kvindeområdet. Udover for tidlig fødsel kan for tidlig sprængning af fostervandet også øge risikoen for, at barnet bliver født med en infektion. Hvis fostervandet sprænges på grund af infektion, skal fødslen ske med det samme for at forhindre infektionen i at sprede sig.

En måde, der kan gøres for at forhindre forstyrrelser under graviditeten, er at opretholde moderens og barnets sundhed. Ved regelmæssigt at indtage fødevarer, der er rige på næringsstoffer, således at fosterets behov bliver opfyldt. Undgå også at gøre ting, der kan forværre helbredet under graviditeten.

Hvis du har brug for lægeråd, så brug appen at kontakte lægen via Video/taleopkald og chat. Køb af medicin og sundhedsprodukter samt laboratorietests er blevet nemmere med leveringstjenester fra . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!