At kende normalt blodtryk hos mænd og kvinder

, Jakarta – Blodtryk er et mål, der bestemmer hjertets styrke til at pumpe blod gennem hele kroppen. At opretholde et normalt blodtryk er vigtigt, så du kan undgå forskellige kroniske sygdomme. Generelt er normalt blodtryk mellem 90/60 millimeter kviksølv (mmHg) og 120/80 mmHg.

Der er dog flere faktorer, der kan påvirke blodtrykket, en af ​​dem er køn. Ifølge forskning har kvinder en tendens til at have lavere normalt blodtryk end mænd. Hvorfor er det det, og hvad er konsekvenserne? Her er den fulde anmeldelse.

Læs også: Har du brug for at vide, dette er normalt blodtryk i henhold til aldersniveau

Normal blodtrykstærskel for mænd og kvinder er forskellige

En nylig undersøgelse viste, at kvinder har en lavere tærskel for komplikationer fra forhøjet blodtryk sammenlignet med mænd.

Susan Cheng, MD, MPH, MMSc, ​​professor i kardiologi og direktør ved Institute for Research on Healthy Aging i Department of Cardiology ved Smidt Heart Institute i Cedars-Sinai, foreslår, at det medicinske samfund gennemgår retningslinjer for blodtryk, der gør ikke tage højde for kønsforskelle, da brug af en ensartet tilgang til måling af blodtryk kan have en negativ indvirkning på kvinders helbred.

Cheng og hans team så på blodtryksmålinger for mere end 27.000 mennesker, hvoraf 54 procent var kvinder. Det viste sig, at kvinder havde lavere blodtrykstærskler end mænd for risikoen for hjerteanfald, hjertesvigt og diabetes slag .

Bemærk venligst, at blodtryksaflæsninger er opdelt i to kategorier, nemlig systolisk tryk (tryk når hjertet pumper blod ud) og diastolisk tryk (tryk når hjertet hviler mellem hjerteslag). Ifølge American Heart Association (AHA) er en normal blodtryksaflæsning for systolisk ikke mere end 120 mmHg og diastolisk er under 80 mmHg.

En undersøgelse i februar offentliggjort i tidsskriftet Circulation undersøgte blodtrykket hos 27.542 deltagere uden hjertesygdom. Forskerne fandt, at der var en signifikant forskel i systolisk blodtryk mellem mænd og kvinder.

Det blev fundet, at 120 mmHg var tærsklen for hypertension hos mænd. Det vil sige, at en systolisk blodtryksmåling over dette tal er forbundet med en højere risiko for alle typer hjertesygdomme, inklusive hjerteanfald, hjertesvigt og slagtilfælde. slag .

Tærsklen er dog lavere for kvinder. Kvinder, der har en systolisk aflæsning på 110 mmHg eller højere, er i risiko for hjertesygdomme, hjerteanfald og slag .

Ideen om, at kvinder kan have lavere tærskler for blodtryk forbundet med risiko for hjertesygdomme, er ikke ny. C. Noel Bairey Merz, MD, studiemedforfatter og direktør for Barbra Streisand Women's Heart Center ved Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles, siger, at læger allerede er klar over, at højt blodtryk påvirker mænd og kvinder forskelligt.

Hypertension er en almindelig faktor for hjerte-kar-sygdomme, og kvinder udvikler tilstanden unormalt med højere dødelighed og sygelighedsrater fra hjerte-kar-sygdomme end mænd. Derfor er evaluering af forskelle i blodtryk efter køn vigtig for at forstå og adressere disse forskelle for kvinder.

Læs også: Højt blodtryk truer sundheden, her er beviserne

Måder kvinder kan gøre for at opretholde normalt blodtryk

Kvinder har en lavere blodtrykstærskel for hypertension end mænd, så kvinder skal opretholde normalt blodtryk så godt som muligt for at undgå denne sundhedstilstand.

Her er måder, som kvinder kan gøre for at opretholde et normalt blodtryk:

  • Reducer saltindtaget.
  • Få mere motion.
  • Tab dig, hvis du er overvægtig.
  • Spis sunde fødevarer, såsom grøntsager, frugter, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter, fjerkræ, fisk og kylling
  • Begræns alkohol til ikke mere end én drink om dagen for kvinder.

Læs også: Hvornår er det rigtige tidspunkt at få en hypertensionstest?

Det er en forklaring på normalt blodtryk hos mænd og kvinder, som du har brug for at kende. Hvis du oplever symptomer som hovedpine, svaghed, synsproblemer og brystsmerter, kan du have forhøjet blodtryk.

Du kan tale om de helbredssymptomer du oplever med lægen gennem ansøgningen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak at søge sundhedsråd når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Meget godt helbred. Hentet 2021. 'Normal' blodtrykstærskel kan variere mellem mænd og kvinder.
NP Women's Healthcare. Hentet 2021. Kvinder har lavere 'normalt blodtryk' end mænd, viser undersøgelse
WebMD. Tilgået i 2021. Diastole vs. Systole: Kend dit blodtrykstal