Er der behov for en nasogastrisk sonde til en for tidligt født baby?

, Jakarta – Fordelen ved at en person bliver parret med en nasogastrisk sonde for at hjælpe med at give mad og medicin eller for at tømme maven. Næsesonder placeres ofte hos patienter, der er i koma, eller visse tilstande, der gør det umuligt at spise og tage medicin direkte.

Derfor kaldes næsesonden ofte en ernæringssonde eller sonde. Denne slange er lavet af blød plast, som føres ind gennem næsen ned i maven. Røret vil blive fastgjort til huden nær næsen ved hjælp af klæbende tape for at forhindre det i at bevæge sig.

Læs også: Fordele ved nasogastrisk sonde til personer med maveblødning

Baby sjældent indsat nasogastrisk sonde

Faktisk får for tidligt fødte børn sjældent en nasogastrisk sonde (NGT) indsat. Normalt er for tidligt fødte børn udstyret med en orogastrisk sonde (OGT), som er næsten det samme som en NGT, men sonden går gennem munden i stedet for næsen. Dette OGT-rør kan også bruges til at hjælpe med at uddrive luft fra babyens mave.

I mellemtiden er en nasogastrisk sonde et tyndt og fleksibelt rør, der føres ind gennem næsen og går ned i spiserøret ind i maven.

Så hvem har brug for en nasogastrisk sonde? Blandt dem, nemlig:

  • Komatøs patient.
  • Patienter med forsnævring eller obstruktion af fordøjelseskanalen.
  • Patienter, der bruger åndedrætsværn (ventilator).
  • Babyer med medfødte abnormiteter.
  • Patienter, der ikke er i stand til at tygge eller synke, f.eks. slag eller dysfagi.
  • Personer, der skal tømmes eller få prøvet deres maveindhold, for eksempel for at fjerne giftige stoffer.

Hvor længe brugen af ​​en nasogastrisk sonde vil afhænge af forholdene og formålet med installationen. Dette værktøj bør dog kun bruges på kort sigt. Hvis nogen har spørgsmål til en nasogastrisk sonde, kan du Hent Ansøgning at spørge en læge, når som helst og hvor som helst.

Nasogastrisk sondebehandling i hjemmet

Indsættelse af en nasogastrisk sonde sker generelt kun på et hospital. I nogle tilfælde kan lægen foreslå brugen af ​​en nasogastrisk sonde, et stykke tid efter udskrivelsen fra hospitalet.

Læs også: Årsager til maveblødning Brug for en nasogastrisk sonde Pemasangan

Her er vigtige ting at vide om pleje af nasogastrisk sonde derhjemme:

  • Spørg lægen eller sygeplejersken i detaljer, inden du forlader hospitalet, om hvordan man laver og giver mad gennem en nasogastrisk sonde. Herunder fodringsskemaet.
  • Sørg for altid at vaske dine hænder før og efter du rører ved slangen.
  • Sørg for, at tuben er forsvarligt fastgjort, og at den klæbende tape stadig er på plads, før du indgiver mad eller medicin.
  • Skyl sonden efter hver fodring eller medicin, så sonden ikke er tilstoppet. Tricket er at dræne vandet ved hjælp af en sprøjte, efter lægens anvisninger.
  • Skift den klæbende tape dagligt, eller når tapen ser snavset eller våd ud.
  • Oprethold altid patientens mundhygiejne ved at børste hans tænder og give ham mundskyl eller som anbefalet af lægen.
  • Så længe tubehætten er forsvarligt fastgjort, og den klæbende tape sidder godt fast, kan patienten stadig bade som normalt. Sørg dog for at tørre næsen og klæbebåndet bagefter.
  • Rens og tør altid huden omkring patientens næse med varmt vand. Påfør derefter en fugtighedscreme på huden omkring næsen, især hvis der er rødme på huden.
  • Sørg for, at slangen ikke er bøjet eller bøjet. Hvis der er en blokering i slangen, løb varmt vand på medium styrke ved hjælp af en sprøjte.

Det er tips til pleje af nasogastrisk sonde derhjemme. Hvis det er nødvendigt at bruge en nasogastrisk sonde i lang tid, skal du sørge for at skifte sonden regelmæssigt med hjælp fra en læge eller læge. Husk, forsøg aldrig selv at indsætte en nasogastrisk sonde uden hjælp fra en læge eller medicinsk personale.

Reference:
MedlinePlus. Tilgået 2020. Nasogastrisk ernæringssonde.
Healthline. Tilgået 2020. Nasogastrisk intubation og fodring.
stoffer. Tilgået 2020. Nasogastrisk intubation.
Neonatale perspektiver. Tilgået 2020. Hyppighed af ændring af foderrør.
Meget godt Familie. Tilgået 2020. Når din præemie har brug for en ernæringssonde