Kend typerne af seksuelt overførte sygdomme

Jakarta - Seksuelt overførte sygdomme er tilstande, der ikke bør tages let på. De fleste af disse tilstande opstår som følge af usikker seksuel aktivitet. Derudover kan seksuelt overførte sygdomme også opleves af en person, der har direkte kontakt med en person med en seksuelt overført sygdom. For at du kan undgå denne smitsomme sygdom, er det vigtigt at kende til seksuelt overførte sygdomme.

Seksuelt overførte sygdomme er infektioner, der opstår i kønsområdet. Generelt viser seksuelt overførte sygdomme ikke symptomer, så mange syge kender deres helbredstilstande efter at have oplevet komplikationer fra seksuelt overførte sygdomme. Men i nogle typer af seksuelt overførte sygdomme viser denne sygdom sundhedssymptomer, der skal holdes øje med, såsom forekomsten af ​​klumper, sår eller læsioner i kønsområdet, anus eller mund.

Læs også: 4 seksuelt overførte sygdomme, der stadig kan helbredes

Typer af seksuelt overførte sygdomme

Ikke nok med det, folk med seksuelt overførte sygdomme føler normalt en varm eller kløende fornemmelse i kønsområdet. Andre tegn, såsom smerte ved vandladning eller sex, mærkes ofte af personer med seksuelt overførte sygdomme. Hos kvinder er udseendet af en ubehagelig lugt omkring skeden nogle gange et tegn på en seksuelt overført sygdom.

For mænd kan hævelse af testiklerne også være et tegn på en seksuelt overført sygdom. Det er bedre at kende typerne af seksuelt overførte sygdomme, så du kan forebygge og undgå disse sygdomme, nemlig:

  1. Syfilis

Syfilis eller løvernes konge er en infektion forårsaget af bakterier Treponema pallidum. Ikke kun gennem ubeskyttet sex, denne sygdom kan overføres gennem eksponering for kropsvæsker. Det er bedre at kende til flere faktorer, der øger risikoen for at pådrage sig syfilis, såsom at bruge toilettet med en person med det, dele spise- og baderedskaber og dele tøj med en syfilisramt.

  1. Gonoré

Denne seksuelt overførte sygdom er forårsaget af bakterier Neisseria gonorrhoeae. Disse bakterier inficerer dele af kroppen, der er varmere eller fugtigere, såsom halsen, anus, vagina eller urinrøret. Gonoré har forskellige symptomer mellem kvinder og mænd, men generelt har personer med gonoré hyppigere vandladninger.

Læs også: Kan du fange gonoré gennem et kys?

  1. klamydia

Klamydia er en seksuelt overført sygdom forårsaget af bakterier Chlamydia trachomatis. Denne sygdom kan inficere livmoderhalsen, anus, urinveje, øjne og svælg. Det er bedre at genkende symptomerne på denne sygdom, så behandlingen kan behandles tidligt.

  1. HIV-infektion

HIV-infektion eller human immundefekt virus i stand til at angribe en persons immunsystem. Der er flere måder, der øger en persons eksponering for denne virus, såsom ubeskyttet sex, blodtransfusioner og deling af injektionsudstyr.

  1. Trichomoniasis

Denne seksuelt overførte sygdom er forårsaget af: Trichomonas vaginalis. Denne sygdom kan opleves af både mænd og kvinder. Imidlertid er unge kvinder, der stadig er seksuelt aktive, modtagelige for denne sygdom. Brug af kondom, når du har sex, kan forhindre spredning af denne sygdom.

Læs også: Myter og unikke fakta om seksuelt overførte sygdomme

Ud over at bruge kondomer, vil det at være tro mod én partner og undgå at skifte seksualpartner forhindre dig i at overføre seksuelt overførte sygdomme. Glem ikke altid at have regelmæssige helbredstjek, så du undgår seksuelt overførte sygdomme. Brug appen at spørge lægen direkte om dit helbred. Kom nu, Hent via App Store eller Google Play nu!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Seksuelt overførte sygdomme (STD'er).
NIH. Tilgået 2020. Seksuelt overførte sygdomme.
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Seksuelt overførte sygdomme og infektioner (STD & STI).
stoffer. Tilgået 2020. Seksuelt overførte sygdomme (Oversigt).
Healthline. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om seksuelt overførte sygdomme (STD'er).