Frosne grøntsager er populære, er de sunde?

Jakarta - Frosne grøntsager er i øjeblikket en trend. Opbevaringsmetoden anses for at være mere praktisk, fordi den gør, at grøntsager har længere levetid og altid er friske, selvom de har været opbevaret i lang tid. Har frosne grøntsager samme gode indhold og fordele som friske grøntsager? Her er en komplet forklaring på frosne grøntsager!

Læs også: Kroppen har brug for, her er tips til at få dit barn til at elske grøntsager

Næringsværdi af frosne grøntsager

Grøntsager fryses normalt ned efter høst for at bevare deres ernæringsmæssige og ernæringsmæssige værdi. Fra en udført undersøgelse ændrede frosne grøntsager i op til to måneder ikke væsentligt det fytokemiske indhold i dem. Fytokemisk i sig selv er et ernæringsmæssigt udtryk, der findes i plantefødevarer, der indeholder antioxidanter, carotenoider, anthocyaniner og polyphenoler.

Selvom det ikke ændrer det fytokemiske indhold væsentligt, kan selve fryseprocessen påvirke ernærings- og næringsværdien af ​​visse typer grøntsager. Et eksempel er broccoli. Indholdet af vitamin B2 i frossen broccoli anses for højere end frisk broccoli. Hvad angår ærter, vil vitaminindholdet i dem være lavere, hvis de fryses, sammenlignet med friske ærter.

I mellemtiden har frosne gulerødder, ærter og spinat lavere indhold af beta-caroten end friske. Fra undersøgelser har frossen grønkål et højt niveau af antioxidanter sammenlignet med frisk grønkål. Det samme gælder for visse typer grøntsager.

Læs også: Virale infertile æg, kan indtages, så længe de er fri for bakterier

Konserveringsmidler og vanedannende stoffer at være opmærksom på

Når du vælger frosne grøntsager, bør du nøje undersøge etiketten på pakken. Mens de fleste frosne grøntsager er fri for tilsætningsstoffer og konserveringsmidler, kan nogle indeholde tilsat sukker eller salt. Nogle frosne grøntsager kan også tilføjes til en smagsblanding, der kan øge mængden af ​​natrium, fedt eller kalorier i dem.

Hvis du er på et vægttabsprogram, er det nødvendigt at tjekke etiketten på frosne grøntsager for at sikre dig, at grøntsagerne ikke er blandet med krydderier, der kan frustrere dit kostprogram. Derudover bør de med forhøjet blodtryk også tjekke indholdet af tilsat natrium og salt.

Reduktion af natriumindtag kan hjælpe med at reducere blodtryksniveauer for mennesker med højt blodtryk. For flere detaljer om indholdet af denne frosne grøntsag kan du diskutere det direkte med lægen i ansøgningen . Både frosne grøntsager og friske grøntsager har begge deres egne fordele og goder.

Læs også: Fiberrige fødevarer kan sænke kolesterolniveauet

Hvad er fordelene?

Frosne grøntsager er mere efterspurgte, fordi de er mere praktiske at opbevare, fordi de har en tendens til at have en længere levetid. Tilføjelse af frosne grøntsager til din kost er en enkel måde at øge dit indtag af essentielle næringsstoffer, såsom fibre, antioxidanter, vitaminer og mineraler. Ved at øge indtaget af grøntsager vil risikoen for at opleve farlige sygdomme, såsom hjertesygdomme, kræft og type 2-diabetes være lavere.

Selvom nogle frosne grøntsager har et nedsat godt indhold i sig, er de fleste frosne grøntsager i stand til at bevare den ernæringsmæssige og næringsmæssige værdi i dem. Ikke kun frysning kan reducere den gode kvalitet i det, men også tilberedningsprocessen og tilsætning af krydderier i madlavningen.

Forarbejdning af grøntsager ved at koge dem ved høje temperaturer og over længere tid kan fjerne 50 procent af næringsstofferne i dem. Årsagen er, at nogle typer grøntsager har vandopløselige vitaminer, så de bør ikke forarbejdes ved at koge dem. Hvis du vil koge den, så prøv ikke at være for lang og ikke i høj temperatur.

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. Er frosne grøntsager sunde?

Drweil.com. Tilgået 2020. Er frosne grøntsager sunde?