nogle siger til dem af jer, der lider af gigt, bør du begrænse forbruget af grønkål. Er det rigtigt?

, Jakarta – Kangkung er virkelig en lækker grøntsag, især hvis den er forarbejdet ved stegning med belacan og blæksprutte. Fiber er også meget, så det anbefales til folk, der ofte oplever forstoppelse.

Nogle siger dog til dig, der lider af gigt, at du bør begrænse forbruget af grønkål. Er det rigtigt? Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien er grønkål klassificeret som en grøntsag med moderat purinindhold. Per 100 gram grønkål indeholder 9-100 milligram puriner.

Kangkung er klassificeret som medium kategori

Fødevarer, der indeholder høje puriner, når de er i 100 gram, indeholder 100-1000 milligram puriner. Nogle eksempler på fødevarer er hjerne, lever, hjerte, nyre, indmad, kødekstrakt/bouillon, and, sardiner og skaldyr.

Selvom grønkål er klassificeret som en moderat purinmad, er den stadig ikke god, hvis den indtages i overkant. Og det er ikke umuligt at udløse en gentagelse af gigt. Grønne grøntsager er generelt gode til at spise. Nogle typer grøntsager, der kan være en mulighed, er kartofler, ærter, svampe og aubergine.

Læs også: Forebyg hjertesygdomme ved at indtage disse fødevarer

For en ekstra proteinmenu kan du spise sojabønner og tofu. Prøv at spise fuldkorn, såsom havre, hvis du har et gigtangreb. Dette er angiveligt i stand til at lindre gentagelsen af ​​gigt.

Mejeriprodukter anses for sikre for mennesker med gigt, men det vil være mere fordelagtigt, hvis du indtager fedtfattige mejeriprodukter. Hvis du har andre spørgsmål om gigt, kan du stille dem via applikationen .

Læger, der er eksperter inden for deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning til gravide kvinder. Hvordan, nok Hentvia Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge gravide kvinder kan vælge at chatte igennem Video/taleopkald eller Snak, når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Hvordan man håndterer gigt

Ikke kun valget af mad, der er nogle livsstilsændringer, som du bør gøre, så din gigt ikke gentager sig. Hvordan? Flere detaljer er nedenfor!

Læs også: Behandl gigt med en sund livsstil

  1. Vægtstyring

Overvægt kan øge risikoen for gigt, og sænkning af den kan minimere gigt. Dette er ikke kun relateret til purinniveauer, men også vægttab kan reducere den samlede stress på leddene.

  1. Indtagelse af komplekse kulhydrater

Hvad er komplekse kulhydrater? Det betyder at spise mere frugt, grøntsager og fuldkorn, som giver komplekse kulhydrater. Undgå fødevarer og drikkevarer med majssirup med højt fructoseindhold og begræns forbruget af naturligt sød frugtjuice.

  1. Vand

Hold dig godt hydreret med drikkevand.

  1. Fed

Skær ned på mættet fedt fra rødt kød, fedt fjerkræ og mejeriprodukter med højt fedtindhold.

  1. Protein

Fokuser på magert kød og fjerkræ, fedtfattige mejeriprodukter og linser som andre proteinkilder.

Gigt er en smertefuld form for gigt, der opstår, når urinsyreniveauet er forhøjet i blodet. Dette får krystaller til at danne og akkumulere i og omkring leddet.

Urinsyre produceres, når kroppen nedbryder kemikalier kaldet puriner. Puriner forekommer naturligt i kroppen, men findes også i visse fødevarer. Urinsyre elimineres fra kroppen i urinen.

En urinsyrediæt kan hjælpe med at sænke urinsyreniveauet i blodet. En gigtdiæt er ikke en kur. Denne tilstand kan dog sænke risikoen for tilbagevendende gigtanfald og bremse udviklingen af ​​ledskader.

Reference:
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2020. Diæt med lav purin.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Gigtdiæt: Hvad er tilladt, hvad er ikke.