HPV-vaccination for børn, kend disse 6 ting

Jakarta - HPV-immunisering ( Human Papilloma Virus ) er en af ​​de mest effektive måder at forebygge sygdomme forårsaget af denne virusinfektion, såsom livmoderhalskræft. Vaccination anbefales ikke kun til voksne, du ved. Siden børns alder eller så tidligt som muligt kan HPV-immunisering gives, så kroppens immunitet mod HPV-infektion dannes perfekt.

Nå, for dem af jer, der stadig er i tvivl om, hvorvidt HPV-immunisering virkelig skal gives til børn, og andre vigtige ting om denne vaccine, er her nogle ting, du skal vide om HPV-immunisering til børn:

1. Dokumenteret sikkerhed

HPV-vaccinen, der bruges til immuniseringsaktiviteter for børn, har vist sig at være sikker. Dette skyldes, at denne vaccine har gennemgået forskellige kliniske forsøg, der ikke er korte, før den endelig kan gives til offentligheden. Dette er baseret på data indsamlet af CDC ( Center for sygdomsbekæmpelse ), sundhedsmyndigheder i USA, som bruges som referencer af mange lande.

Siden lanceringen har omhyggelige kliniske forsøg med HPV-vaccinen vist, at den er sikker og effektiv. Derudover bliver hver enkelt vaccine også fortsat testet, udviklet og nøje overvåget, selvom den er blevet distribueret til offentligheden. Så der er ingen grund til at bekymre sig og blive optaget af forskellige spørgsmål om immunisering, som ikke kan bevises sande.

Læs også: Er det rigtigt, at HPV er farligere end HIV?

2. Det anbefales givet fra 9 års alderen

Som tidligere nævnt bør HPV-vaccination til børn ske tidligt. Men hvornår præcist? Siden 9 års alderen. I denne alder er barnets immunrespons bedst, så antistofsystemet mod HPV-virus kan udvikles perfekt på længere sigt. Antallet af vacciner, der skal gives, er 2 gange. Den første dosis skal gives i alderen 9-14 år, derefter gives den anden dosis 6 måneder eller 1 år efter den første dosis.

3. Forebygger ikke kun livmoderhalskræft

HPV-vaccination anbefales ikke kun til piger, men også til drenge. Dette skyldes, at denne vaccine ikke kun er nyttig til forebyggelse af livmoderhalskræft, men også til forebyggelse af forskellige sygdomme forårsaget af HPV-infektion, såsom præ-anal cancer, vulva pre-cancer og kønsvorter.

At give HPV-vaccinen til drenge er også nyttigt for at reducere risikoen for at overføre denne virus til seksuelle partnere i fremtiden. Så tag straks barnet til et sundhedscenter for at få HPV-vaccination så tidligt som muligt. For at gøre det lettere, Hent Ansøgning kun for at lave en aftale med en læge på dit foretrukne hospital.

Læs også: Ikke kun kvinder, mænd kan også få HPV

4. Det er bedre at give før du er seksuelt aktiv

Hvis en person er seksuelt aktiv, kan den nye HPV-vaccine gives efter en celleprøve først. Derfor er det meget vigtigt at give denne vaccine fra en ung alder, for generelt er børn ikke seksuelt aktive, og risikoen for at være blevet smittet med HPV er relativt lille. I betragtning af denne virus kan overføres gennem seksuel kontakt.

Så antagelsen om, at HPV-immunisering ikke er nødvendig for børn, fordi de ikke er seksuelt aktive, er forkert. Netop fordi de endnu ikke er seksuelt aktive, skal der gives vacciner med det samme, så der kan dannes immunitet mod HPV-virus, og når de senere er seksuelt aktive, undgår de risikoen for livmoderhalskræft og andre farlige sygdomme.

5. Forårsager ikke væsentlige bivirkninger

Immunisering forårsager normalt bivirkninger, herunder HPV-immunisering. De bivirkninger, der opstår, er dog sædvanligvis milde, såsom symptomer på smerter og rødme på injektionsstedet, feber, hovedpine, muskelsmerter, kvalme, opkastning, mavesmerter, til synkope eller midlertidig besvimelse, som generelt er ufarlige. Desuden kan synkope også forebygges ved at blive siddende i mindst 15 minutter efter administration af vaccinen.

Læs også: Forebyg spredning af HPV med disse 3 måder

6. Vil ikke forstyrre børns fertilitet senere

En anden myte, der også ofte cirkuleres, er, at HPV-immunisering hos børn kan forstyrre fertiliteten. Dette er dog naturligvis meget forkert. HPV-immunisering har ikke vist sig at forårsage problemer med børns fertilitet senere i livet. Denne vaccine virker kun for at forhindre infektion med HPV-virus, som kan forårsage livmoderhalskræft.

En kvindes fertilitet kan faktisk blive forstyrret, når hun har livmoderhalskræft, før hun får børn. Dette skyldes virkningerne af livmoderhalskræftbehandlinger såsom fjernelse af livmoderhalsen og livmoderen, strålebehandling eller kemoterapi. Nå, ved at få HPV-immunisering tidligt, vil risikoen for at pådrage sig livmoderhalskræft blive reduceret, og fertiliteten vil ikke blive forstyrret.

Reference:
CDC. Tilgået 2020. HPV-vacciner er sikre for dit barn.
WebMD. Tilgået 2020. Skal dit barn få HPV-vaccinen?