Kend fordele og ulemper ved antistofhurtig test og antigenpodning

Jakarta - For at finde ud af, om en person er opdaget som havende COVID-19 på grund af infektion med corona-virussen, bruger Indonesien tre helbredsscreeningsmetoder, nemlig hurtige antistoftest, hurtige antigentest eller podningsantigener og PCR-test. Blandt de tre er antistofhurtigtest og antigenpodning dog de mest udbredte undersøgelsesmetoder.

Faktisk er antistofhurtigtest og antigenpodning to forskellige sundhedsscreeningsmetoder. En hurtig antistoftest bruger en blodprøve, som normalt tages fra spidsen af ​​fingeren. Når en person er inficeret med corona-virussen, vil kroppen producere antistoffer efter et par dage eller uger senere.

I mellemtiden udføres en antigenpodning ved at tage en prøve af slim fra halsen eller næsehulen. Proceduren udføres ved hjælp af værktøjer som: vatpind med en længere stilk, som så er kendt som podepinden eller vatpindmetoden.

Læs også: Risikotest for Corona Virus eller COVID-19

Denne antigenpodningsprocedure vil påvise tilstedeværelsen af ​​antigen i kroppen. Antigen i sig selv er en type protein, der frigives af virussen, efter at den er kommet ind i kroppen. Nå, denne antigen-podemetode kan udføres og giver positive resultater på kroppen af ​​en person, der er inficeret med virussen.

Fordele og ulemper ved Rapid Antibody Test og Antigen Swab

Selvfølgelig har hver metode til sundhedsundersøgelse for at opdage corona-virussen sine fordele og ulemper. Nu, i forhold til den hurtige antistoftest, er den største fordel, at denne metode er hurtigere til at give undersøgelsesresultater. Prisen er også den billigste sammenlignet med de to andre metoder.

Desværre kan antistof-hurtigtestmetoden ikke give nøjagtige resultater til påvisning af corona-virussen. Årsagen er, at denne metode kun har en nøjagtighed på 18 procent, et meget lavt tal for påvisning af tilstedeværelsen af ​​en virus i kroppen. Resultatet af den hurtige antistoftest kan derfor ikke bruges som benchmark for, om en person er smittet med corona-virus eller ej.

Læs også: Blodtype A er sårbar over for Corona-virus, er det sandt?

I modsætning til antistofhurtigtesten er antigenpodningen også en hurtigtest, der er i stand til at give resultater på kort tid, som er mellem 15 og 60 minutter. Sammenlignet med antistof-hurtigtestmetoden anses antigenpodningen for at være mere nøjagtig, fordi den har en nøjagtighedsværdi på 97 procent.

Selvom prisen også er nogenlunde overkommelig, kan antigenpodepinden desværre ikke bruges som pejlemærke til at finde ud af, om du er smittet med corona-virussen, fordi denne metode også nogle gange giver falsk positive resultater. Du skal stadig fortsætte undersøgelsen med en PCR-test for at få de mest nøjagtige resultater, hvis resultaterne af antigenpodningen er positive. I mellemtiden, hvis resultaterne er negative, skal undersøgelsen udføres igen efter 7 til 10 dage.

Faktisk er PCR-testen den mest nøjagtige sundhedsscreeningsmetode til at påvise tilstedeværelsen af ​​corona-virus i kroppen. Denne undersøgelse er dog prissat ret højt, og den kan heller ikke give resultater på kort tid. Resultaterne af PCR-undersøgelsen kan først kendes efter en dag eller en uge på grund af det store antal prøver, der skal undersøges.

Læs også: Lær de 3 typer Corona-tests, der bruges i Indonesien, at kende

Derfor er antigenpodepinden stadig den screeningsmetode, som mange mennesker vælger til at opdage corona-virussen, især hvis den bruges som en betingelse for at kunne rejse med offentlig transport såsom fly. Nu kan du foretage en reservation på en klinik eller et hospital for at gøre en antigenpodning lettere via appen . Du kan til enhver tid diskutere resultaterne direkte med din læge gennem ansøgningen .



Reference:
Eka Hospital. Tilgået i 2020. Kend fordelene og ulemperne ved hurtig test og PCR-podning.
FDA. Tilgået 2020. Grundlæggende test af Coronavirus Disease 2019.
WHO. Tilgået 2020. Rådgivning om brugen af ​​Point-of-Care immundiagnostisk test for COVID-19.