Forskellen mellem demens og Alzheimers, sygdomme, der er sårbare over for at angribe ældre

, Jakarta – Alzheimers og demens bliver ofte betragtet som det samme, selvom de er forskellige. Demens er en samling af symptomer karakteriseret ved et fald i evnen til at huske, kommunikere og udføre aktiviteter. I mellemtiden er Alzheimers den mest almindelige form for demens. Alzheimers kan forværres over tid og påvirke den syges hukommelse, sprog og tanker.

Selvom symptomerne på Alzheimers og demens synes at overlappe hinanden, skal du kende forskellen. Hvad som helst?

Kend de kendetegn ved demens

Demens er ikke en sygdom, men et syndrom, der består af en gruppe symptomer uden en sikker diagnose. Dette syndrom forårsager et fald i den syges kognitive evner.

  1. Symptomer på demens

Mennesker med demens har en tendens til at have svært ved at holde styr på tiden og miste overblikket over, hvad de allerede ved. Efterhånden som sygdommen skrider frem, vil personer med demens opleve forvirring og glemsomhed, herunder at huske en persons navn og ansigt. Andre symptomer omfatter manglende evne til at træffe beslutninger, stille gentagne spørgsmål og ude af stand til at opretholde personlig hygiejne.

  1. Faktorer der forårsager demens

De fleste tilfælde af demens opstår på grund af alder og degenerative sygdomme, såsom Alzheimers, Parkinsons og Huntingtons. Undersøgelser siger, at de fleste mennesker med demens er forårsaget af Alzheimers. Andre årsager til demens er hiv, blodkarsygdom, fra tæsk, depression og bivirkninger af kronisk sygdomsmedicin.

Læs også: Er det rigtigt, at demens kun forekommer hos ældre mennesker?

Kend kendetegnene ved Alzheimers

Alzheimers er en degenerativ sygdom karakteriseret ved hukommelsestab. Hvis den ikke behandles, kan Alzheimers føre til demens.

  1. Alzheimers symptomer

Tidlige symptomer omfatter nedsat evne til at huske eller lære nye ting. Hvis Alzheimers spreder sig til større områder af hjernen, vil der opstå mere alvorlige symptomer, såsom desorientering, humørsvingninger, adfærdsændringer og forvirring omkring nye begivenheder og opfattelser af tid og sted.

Et andet akut symptom er fremkomsten af ​​ubegrundede mistanker hos familiemedlemmer, venner og pårørende. I fremskredne stadier kan symptomerne blive så alvorlige, at patienten oplever alvorligt hukommelsestab, ekstreme adfærdsændringer, talebesvær, synke- og gangbesvær. Andre ekstreme symptomer er søvnløshed, hallucinationer, perceptuelle forstyrrelser, apati, depression, aggressiv adfærd og overdreven angst.

Læs også: 10 symptomer på Alzheimers i en ung alder, du bør kende

  1. Faktorer, der forårsager Alzheimers

Alzheimers er tilbøjelig til at opstå hos ældre, nemlig personer, der er mere end 60 år. Andre risikofaktorer omfatter en familiehistorie med Alzheimers, at være kvinde, at have haft en hovedskade, at ryge og lide af visse helbredsproblemer (såsom Downs syndrom, kognitiv svækkelse og type 2-diabetes).

Hvis du ofte glemmer uden grund i en ung alder, så tal med en læge for at finde ud af årsagen. Brug funktioner Kontakt læge som findes i at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Stemme/videoopkald. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play!