Kend håndteringen af ​​lungebetændelse hos børn

, Jakarta - De menneskelige lunger fungerer som et åndedrætssystem og er relateret til kredsløbssystemet. Dette organ er et af de vitale organer for livet. Derfor er det at holde det sundt noget, der skal gøres. En af de lidelser, der kan opstå, er lungebetændelse.

Lungebetændelse kan forårsage infektion i lungerne. Denne sygdom kan forårsage alvorlige lidelser og kan i alvorlige stadier være livstruende. Alle kan få denne sygdom uden undtagelse børn. Derfor er det meget vigtigt at behandle lungebetændelse hos børn. For at finde ud af den rigtige behandling, læs følgende anmeldelser!

Læs også: Hvad sker der, når kroppen får lungebetændelse

Håndtering af lungebetændelse hos børn, der kan lade sig gøre

Lungebetændelse er en akut luftvejsinfektion, der angriber lungerne. Hver persons lunger består af små sække kendt som alveoler. Denne sektion vil blive fyldt med luft, når en person trækker vejret. En person, der har lungebetændelse, vil hans alveoler være fyldt med væske, der forårsager smerter ved vejrtrækning og lidt ilt kommer ind i kroppen.

Lungebetændelse er en af ​​de mest sårbare sygdomme hos børn. Risikoen er dog størst hos ældre voksne, spædbørn, mennesker med lungeproblemer og personer med nedsat immunforsvar.

I de fleste tilfælde kræver lungebetændelse forårsaget af en virus ikke antibiotika. Lidelser forårsaget af bakterier vil dog blive behandlet med antibiotika, der tages derhjemme. Den type antibiotika, der gives, afhænger af typen af ​​bakterier, der forårsager lidelsen.

Børn med denne lidelse kan have brug for behandling fra hospitalet, hvis de har vedvarende høj feber. Mens du er på hospitalet, kan flere behandlinger udføres, herunder:

  • Indgivelse af antibiotika gennem intravenøs (IV) eller gennem munden (oral) for at behandle infektioner forårsaget af bakterier.
  • Giv IV væske, hvis barnet ikke er i stand til at drikke ordentligt under sygdom.
  • Iltbehandling blev udført.
  • Sug på barnets næse og mund for at fjerne tykt slim.
  • Behandling af andre vejrtrækningsproblemer afhænger af situationen, såsom terapi.

I mere alvorlige tilfælde kan den syge modtage behandling på intensivafdelingen. Derudover hjemmemedicin, der kan gøres for at lindre symptomer, der opstår. Her er hvad du skal gøre:

  • Meget hvile.
  • Giv mere væske hver gang.
  • Brug en luftfugter på dit barns værelse.
  • Give acetaminophen til behandling af feber og ubehag.
  • Giv hostemedicin.

Lungebetændelse hos børn kan også forårsage vejrtrækningsproblemer. Følgende er andre komplikationer, der kan opstå:

  • Har en lungeinfektion, der har spredt sig til blodbanen.
  • Har en kronisk sygdom, der påvirker immunsystemet.
  • Kaster så meget op, at du ikke kan tage medicinen gennem munden.
  • Har kighoste.

Hvis du har spørgsmål vedrørende denne lidelse, kan lægen fra klar til at hjælpe dig. Nogle funktioner ved du kan bruge til at bevare dit helbred. Hent ansøgningen til smartphone dig for bekvemmeligheden ved at opretholde familiens sundhed!

Læs også: 7 tegn på, at din baby har lungebetændelse

Forebyggelse af lungebetændelse hos børn

Lungebetændelse kan forebygges med vacciner, som kan forårsage 13 typer af årsager til sygdommen. Lægen vil anbefale, at dit lille barn får visse vacciner, når barnet er 2 måneder gammelt. Andre vacciner kan også være tilgængelige til børn ældre end 2 år, som er i højere risiko.

Som forælder skal du sørge for, at dit barn altid får alle sygdomsvaccinerne. Sørg desuden for, at dit barn også får den årlige influenzavaccine. Det skyldes, at lungebetændelse kan opstå, efter at moderens barn har kighoste og influenza.

Læs også: Myte eller fakta, mennesker med lungebetændelse kan få Empyem

Ud over vacciner kan mødre også forhindre lungebetændelse i at angribe deres børn ved altid at opretholde renlighed. Lær børn at dække deres næse og mund, når de hoster eller nyser fra en tidlig alder for at beskytte andre mod sygdomme, der kan sprede sig. Sørg også for, at børn altid vasker hænder efter aktiviteter uden for hjemmet.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvad du bør vide om lungebetændelse.
Stanford børnehave. Tilgået 2021. Lungebetændelse hos børn.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Lungebetændelse.
Cedertræer Sinai. Tilgået 2021. Lungebetændelse hos børn.