Kend forskellen mellem neurologi og neurokirurg

, Jakarta - Begge arbejder inden for neurologi, så neurologi og neurokirurg bliver ofte forvekslet med det samme. Faktisk er de to faktisk forskellige, selvom de er beslægtede. For at finde ud af forskellen og forholdet mellem de to, vil følgende blive forklaret en efter en.

Neurologi

Neurologi er en gren af ​​lægevidenskaben, der beskæftiger sig med det menneskelige nervesystem og de lidelser eller sygdomme, der almindeligvis påvirker det. Eksperter på dette område kaldes neurologer, som er specialiserede læger med ansvar for at diagnosticere og behandle sygdomme relateret til nervesystemet, herunder hjernen, musklerne, perifere nerver og rygmarven.

Inden man bliver speciallæge inden for neurologi, skal en læge gennemføre en specialiseringsuddannelse inden for neurologi. Generelt kan neurologer opdeles i to efter den angivne behandlingsmetode, nemlig neurokirurger og neurokirurger, der behandler neurologiske sygdomme med ikke-kirurgiske metoder. Nå, denne neurokirurg er en betegnelse for en neurokirurg specialist.

I den medicinske verden kan neurologernes arbejdsområde opdeles i otte subspecialiteter. Speciallæger, der har læst subspecialuddannelse, kaldes konsulenter. Denne opdeling af neurologiområdet har til formål at gøre det lettere at håndtere forstyrrelser i nervesystemet.

Følgende er neurologiens subspecialiteter:

  1. Børneurologi. Konsulentspecialister i pædiatrisk neurologi er mere fokuserede på behandling af neurologiske lidelser hos børn, fra spædbørn til teenagere.
  2. Epilepsi neurologi. En type neurologi, der er specialiseret i at diagnosticere og behandle epilepsi.
  3. Vaskulær neurologi. Neurologiområdet, der har specialiseret sig i at studere og behandle sygdomme i hjernens blodkar, såsom slagtilfælde og forstyrrelser i dannelsen af ​​cerebrale blodkar (Arteriovenøs misdannelse/AVM).
  4. Smerteneurologi og perifere nerver. Et subspeciale af neurologisk specialist, der fokuserer på diagnosticering og behandling af sygdomme relateret til smerteklager på grund af perifere og autonome nervelidelser.
  5. Interventionel neurologi. Neurologiområdet, der fokuserer på behandling af lidelser i centralnervesystemet i hjernen og rygmarven med radiologisk teknologi og minimalt invasive behandlingsmetoder.
  6. Neuro-onkologi. Neuro-onkologisk specialist, der er specialiseret i behandling af tumorer eller kræftformer i hjernen eller rygmarven.
  7. Geriatrisk neurologi. Et område inden for neurologi, der fokuserer på diagnosticering og behandling af neurologiske sygdomme forårsaget af aldring.
  8. Intensiv og akut neurologi. En underspecialist inden for neurologi, der er specialiseret i at diagnosticere, behandle og behandle mennesker med nervesystemlidelser med kritiske tilstande.

Læs også: 5 Sygdomme på grund af nerveskade

De sygdomme, der kan behandles af en neurolog, er slagtilfælde, epilepsi, nervesystemtumorer, multipel sklerose, Alzheimers, bevægelsesforstyrrelser, myasthenia gravis, infektioner i centralnervesystemet, såsom meningitis, hjerneabsces og betændelse i hjernen (encephalitis). rygmarv, perifer neuropati, tremor, Parkinsons sygdom, klemte nerver og smerter forbundet med nervelidelser. En ting at bemærke, neurologer udfører ikke kirurgiske indgreb.

Neurokirurg

Neurokirurg, også kendt som neurokirurgi, er en medicinsk procedure, der har til formål at diagnosticere eller behandle sygdomme, der involverer nervesystemet. Denne operation udføres ikke kun på hjernen, men kan også udføres på rygmarven og perifere nervefibre, der spredes til alle dele af kroppen, såsom ansigt, hænder og fødder.

Inden for neurokirurgi findes der forskellige typer af diagnostiske teknikker eller behandlingsteknikker, som er opdelt i flere grupper, nemlig:

  • Tumor neurokirurgi. Dette er en kirurgisk procedure, der har til formål at diagnosticere og behandle tumorer i nervesystemet.
  • Vaskulær neurokirurgi. Dette er en neurokirurgisk procedure, der kan diagnosticere og behandle neurologiske sygdomme forårsaget af lidelser i blodkarrene i hjernen.
  • Funktionel neurokirurgi. Dette er en neurokirurgisk procedure, der kan diagnosticere og behandle neurologiske sygdomme forårsaget af unormal funktion af nervesystemet.
  • Traumatisk neurokirurgi. Dette er en neurokirurgisk procedure, der kan behandle neurologiske sygdomme i hjernen og rygsøjlen forårsaget af skader.
  • Pædiatrisk neurokirurgi. Dette er en neurokirurgisk procedure til behandling af neurologiske sygdomme hos spædbørn og børn.
  • Spinal neurokirurgi. Dette er en neurokirurgisk procedure, der behandler sygdomme i rygsøjlen.

Læs også: Tab af balance, pas på nervelidelser

Desuden er neurokirurgiske teknikker og metoder, der kan bruges til at behandle forskellige neurologiske sygdomme, meget forskelligartede. Uanset sygdomstype. Nogle af de neurokirurgiske metoder, der ofte udføres, er:

  1. Stereotaktisk radiokirurgi (SRS)

SRS er en neurokirurgisk metode, der adskiller sig en del fra andre metoder, ved at den ikke kræver invasive teknikker gennem hudsnit. SRS bruger stråling, der er fokuseret på specifikke punkter i hjernen til at ødelægge tumorceller i hjernen. Den udsendte stråling vil beskadige tumorcellernes DNA, så disse celler dør. SRS kan bruge stråling i form af røntgenstråler, gammastråler eller protonstråler.

  1. Neuroendoskopi

Dette er en kirurgisk metode, der gør det lettere for lægen at visuelt overvåge nervernes tilstand og udføre operation uden at åbne kraniet. Neuroendoskopi udføres ved hjælp af et endoskop, der indsættes gennem næsen eller munden, indtil det når indersiden af ​​kraniet. Neuroendoskopi anvendes til visuelt at diagnosticere tilstedeværelsen af ​​tumorer og tage vævsprøver samt fjerne tumorer.

  1. Hjernekirurgi eller kraniotomi

Kraniotomi er et kirurgisk indgreb, der udføres ved at åbne og fjerne en lille del af kranieknoglen for at udføre medicinske procedurer på hjernen. Den del af kraniet, der fjernes, kaldes knogleklap eller kalot. Efter kraniet knoglen er skåret og knogleklap udpeget, kan lægen udføre forskellige medicinske procedurer, både til diagnostiske formål og til medicinsk behandling.

  1. Awake Brain Surgery (AWS)

Dette er en neurokirurgisk kraniotomiprocedure, der udføres, mens patienten er vågen. I modsætning til konventionel kraniotomi, som anvender generel anæstesi, får patienter, der gennemgår AWS, kun lokalbedøvelse og sedation.

AWS udføres normalt for at behandle hjernetumorer eller epileptiske anfald, især hvis den del af hjernen, der forårsager anfaldet, er placeret i nærheden af ​​centrene for syn, lemmerbevægelser og talecentre. Denne tilstand får patienten til at forblive ved bevidsthed under det kirurgiske indgreb, for at kunne reagere på lægen for at sikre, at neurokirurgien udføres det rigtige sted.

Læs også: Fungerer nerverne godt? Tag et kig på denne simple nervetest

  1. Mikrokirurgi

Dette er en neurokirurgisk teknik, der bruger et mikroskop til at reparere de perifere nerver i beskadigede organer. Brugen af ​​et mikroskop i mikroneurokirurgi har til formål at give et meget fint visuelt billede af nerven med mere præcision for at hjælpe nervereparation.

Det er en lille forklaring på forskellen mellem neurologi og neurokirurg. Hvis du oplever tegn på et nervøst sammenbrud, skal du straks konsultere en læge på det valgte hospital. For at udføre en undersøgelse kan du nu direkte bestille tid hos en læge på hospitalet gennem ansøgningen , du ved. Hvad venter du på? Kom nu Hent appen nu!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Neurologisk forskning.
NHS. Tilgået 2020. Neurologi.
Johns Hopkins medicin. Tilgået 2020. Interventionel neuroradiologi.
Johns Hopkins medicin. Neurologi og neurokirurgi.
UR Medicin. Tilgået 2020. Hvad er en neurokirurg?
Centeret. Tilgået 2020. NEUROLOGER VS. NEUROKIRURGER.
OHSU. Tilgået 2020. Hvad er neurokirurgi?