Den mest effektive måde at forebygge lordose på

Jakarta - Som en form for spinal deformitet kan lordose ske for enhver. Denne abnormitet gør, at den nedre rygsøjle, eller lænden, buer for meget fremad.

Faktisk er den nederste rygsøjle normalt kun let buet fremad for at bevare kropsstrukturen. Lordose kan få patienter til at føle smerte og ubehag, fordi rygsøjlen er under for stort pres.

Læs også: Hvorfor er mennesker med osteoporose mere sårbare over for Lordose?

Er der en måde at forhindre lordose på?

Faktisk er der ingen specifikke retningslinjer for forebyggelse af lordose. Du kan dog lave nogle øvelser for at bevare en god kropsholdning og rygsundhed, såsom:

  • Skuldertræk ( Skulder trækker på skuldrene ).
  • Affaset halsside ( halssidetilt ).
  • Yogastillinger, som f.eks pose maling og brostilling .
  • Løfte ben ( benløft ).
  • Bækkentilt på stabilitetskugle.

Derudover kan det at stå for længe også ændre kurven på rygsøjlen. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Asian Spine Journal, At sidde i en god stilling reducerer markant ændringer i lændens kurve.

Hvis du ofte rejser dig på grund af arbejde eller vane, så prøv at bruge mere tid på at sidde eller hvile. Sørg også for, at stolen, der bruges til at sidde, er behagelig nok og har tilstrækkelig rygstøtte.

Læs også: Dette er årsagen til 3 abnormiteter i rygsøjlen

Kend årsagerne til Lordosis

Hvis du vil forebygge lordose, er det også vigtigt at vide, hvad der kan være årsagen til denne knoglelidelse. Generelt forårsager følgende lordose:

1. Overvægt eller fedme

Denne tilstand påvirker kropsholdningen og lægger for stort pres på rygsøjlen. Som følge heraf øges risikoen for lordose.

2. Osteoporose

Lordose kan også være forårsaget af medicinske tilstande, såsom osteoporose. Dette skyldes, at osteoporose kan få den nedre rygsøjle til at svækkes, hvilket gør den let at bøje.

3.Spondylolistese

Spondylolistese er en tilstand, hvor rygsøjlen skifter fra sin rette position, så den bliver forkert justeret. Denne tilstand kan få den nedre rygsøjle til at bøje fremad lettere.

4.Gravid

At tage på i vægt under graviditeten kan påvirke din kropsholdning, hvilket gør det lettere for din lænd at bøje fremad. Alligevel bliver denne tilstand normalt bedre efter fødslen.

5. Dårlig holdning

Har du en dårlig holdning, når du sidder, eller når du løfter tunge genstande? Hvis ja, så vær forsigtig, for det kan øge risikoen for lordose.

Ud over disse forskellige tilstande kan lordose også øge risikoen på grund af sygdomme som discitis, kyfose, gigt, spina bifida, achondroplasia og osteosarkom.

Læs også: Lindre smerter i ryggen med disse flere måder

Hvis du eller nogen tæt på dig har symptomer på lordose, skal du straks tale med din læge. For at tjekke, prøv at ligge på en flad overflade, og se om der er masser af plads mellem kurven på din nakke og ryg og gulvet.

Hvis det er tilfældet, kan det være et tegn på lordose. Brug appen med det samme at tale med en læge eller bestille tid hos en læge på hospitalet, hvis du oplever andre symptomer, såsom:

  • Følelsesløs.
  • Smerter som elektrisk stød.
  • Svag blærekontrol.
  • Kropssvaghed.
  • Svært ved at opretholde muskelkontrol.

Du bør også søge behandling, hvis du oplever smerter, der forstyrrer dine daglige aktiviteter. Meget af fleksibiliteten, mobiliteten og dagligdagens aktiviteter afhænger af rygsøjlens sundhed. Lægen vil give muligheder for at behandle lordose.

Jo hurtigere lordose behandles, kan risikoen for komplikationer i fremtiden minimeres. Hvis den ikke behandles hurtigt, kan lordose øge risikoen for komplikationer såsom gigt og kroniske rygsmerter.

Reference:
Asian Spine Journal. Tilgået 2021. Effekten af ​​stående og forskellige siddende stillinger på lumbal Lordosis: Radiografisk undersøgelse af 30 sunde frivillige.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad forårsager Lordosis?
Stanford børns sundhed. Tilgået i 2021. Lordosis.
Nobilis Health - nordamerikansk rygsøjle. Tilgået i 2021. Lordosis Causes.