Sjældent kendt, 6 unikke fakta om Shih Tzu-hunde

Shih Tzu er en hunderace, der har eksisteret i tusinder af år. Denne yndige lille hund kommer fra Tibet og blev avlet til at være ledsagere i det kongelige hof. Derfor er denne hund vant til at leve et liv i luksus, blive forkælet og ikke få meget motion.

, Jakarta – Shih tzu er en hunderace, der er ret populær og holdes af mange mennesker. Hvor folk ikke er interesseret i at beholde det, dette lille dyr har et sjovt ansigt og en yndig adfærd. Selvom Shih tzu til tider kan være lidt stædige, kan de godt råde bod på det med deres søde ansigter.

Læs også: Lær 6 interessante fakta om Schnauzer-hunde at kende

Ikke kun søde og sjove, der er mange andre unikke fakta om Shih Tzu-hunde, som helt sikkert vil få dig til at blive endnu mere forelsket i denne ene hund. Kom nu, se anmeldelsen her.

  1. Betydningen af ​​hans navn er 'lille løve'

Vidste du, at navnet Shih Tzu betyder lille løve. Folk antog, at det kunne have noget at gøre med den tibetanske buddhistiske Gud for læring. Ifølge den buddhistiske legende rejste Manjusri, den lærendes Gud, med en lille løvehund, der ville forvandle sig til en løve i fuld størrelse og bære Gud på ryggen.

  1. Et gammelt hundevæddeløb

Shih Tzu er en hunderace, der har eksisteret i lang tid, hvilket er mere end 1000 år. Selvom mange mennesker tror, ​​at denne lille hund er fra Kina, er Shih Tzu faktisk fra Tibet. I lighed med Lhasa Apso og Pug er Shih Tzu en æret hund, der ofte blev givet som en gave, såsom til kinesiske kongelige. Der er en tro på, at kineserne til sidst opdrættede Shih Tzu'en med Mops, Pekingese eller Lhasa Apsos, som til sidst producerede den moderne Shih Tzu, den er i dag.

  1. Kommer med en række forskellige pelsfarver

Du kan finde Shih Tzu-hunde med en række forskellige pelsfarver, herunder sort, hvid, brun, brindle, guld og blå. Shih Tzu med langt hår kræver mere pleje og skal børste deres hår hver dag. Det er derfor, mange Shih Tzu-ejere klipper deres hunds hår til et 'hvalpeklip' ​​for at gøre plejen mere praktisk. ifølge American Kennel Club, håret på toppen af ​​Shih Tzu'ens hoved skal bindes eller klippes kort for ikke at irritere deres øjne.

Læs også: 5 ting at være opmærksom på, når du børster hundehår

  1. Ingen grund til at træne meget

I det tidlige 20. århundrede levede Shih Tzu'erne et luksuriøst og meget forkælet liv i det kongelige palads. De blev avlet som venner for at give varme til rigets indbyggere. Shih Tzu tilbringer det meste af deres dage i det komfortable palads, så disse små hunde har ikke brug for meget motion.

Korte gåture hver dag og leg med deres ejere er normalt nok til at opfylde deres aktivitetsbehov. Derfor er Shih Tzu en type kæledyr, der egner sig rigtig godt til dig, der bor i lejlighed.

  1. Kan ikke tolerere varmluft

Shih Tzu tåler ikke varme godt, fordi de har et fladt ansigt og hår, der er dobbelt så tykt. Shih Tzu er en hunderace brachycephalic, hvilket betyder, at deres ansigter er flade og snub-næse. Det kan give åndedrætsbesvær hos nogle hunde og gøre det sværere for dem at trække vejret under træning, stress eller varme. Derfor er det bedst at placere din Shih Tzu i et rum med aircondition om sommeren.

  1. Inklusiv langtidsholdbare hunderacer

Shih Tzu er generelt sunde hunde, der lever i gennemsnit 10 til 18 år. Nogle af de helbredsproblemer, som de er tilbøjelige til at angribe, omfatter hoftedysplasi, tandproblemer, nyredysplasi, patellar luksation (skred knæskallen) og øjenproblemer såsom grå stær, progressiv retinal atrofi og nethindeløsning.

Hvis din Shih Tzu oplever nogen af ​​disse sundhedsproblemer, skal du ikke lade det gå. Tag straks dyret til dyrehospitalets dyrlæge ved at lave en tid via ansøgningen .

Læs også: Hvilke hunderacer har lang levetid?

Det er nogle unikke fakta om Shih Tzu-hunden. Glem ikke Hent Ansøgning nu for at hjælpe dig med at passe på dit kæledyrs sundhed.

Reference:
Thomas Labs. Tilgået i 2021. 10 sjove fakta om Shih Tzus