Søvn kan for mange mennesker være en aktivitet at se frem til. Efter at have været træt efter en lang dag med aktiviteter

, Jakarta - At sove for mange mennesker kan være en aktivitet at se frem til. Efter en træt dag efter en dag med aktiviteter, vil søvn hjælpe med at genoprette den energi, der er blevet drænet. Af denne grund er mange mennesker villige til at bruge endnu mere for at gøre deres soveværelser mere komfortable. For eksempel at købe kvalitetsmadrasser, puder, bolster eller tæpper. Dog lancering Healthline, at sove uden pude viser sig også at have positive fordele for kroppen.

Alle har forskellige præferencer for at få det behageligt, mens de sover. Nogle mennesker kan lide at sove på store, bløde puder, mens andre synes, det er ubehageligt. At sove uden pude menes at være meget velegnet til dem, der ofte klager over nakke- eller rygsmerter, når de vågner. Nå, det følgende vil forklare nogle af de fordele, der kan opnås ved at sove uden en pude!

Læs også: Tilføj alder? Disse 8 tips hjælper dig med at sove bedre

At sove uden pude er gavnligt for nakke og ryg

Ifølge forskning vil søvn uden pude hjælpe din ryg til at forlænge, ​​og du vil hvile i en naturlig stilling uden konsekvenser eller smerter. Brug af en pude, der er for blød, kan strække dine nakkemuskler og endda reducere blodgennemstrømningen til dit hoved. Hvis dit hoved fortsætter med at vippe nedad mod en utilstrækkelig pude til dit hoved, vil luftstrømmen gennem åndedrætssystemet blive væsentligt reduceret. På grund af dette er der større sandsynlighed for, at du vågner op og føler dig svimmel eller endda har hovedpine.

På den anden side har brug af tykke puder eller endda stablet flere puder under hoved og nakke potentiale til at deformere rygsøjlen og forårsage rygsmerter. At sove sådan i lang tid vil kun forårsage kroniske rygsmerter og muskelspændinger. Hvis du pludselig begynder at få smerter om morgenen, skal du straks slippe af med den pude, du bruger i øjeblikket. Prøv at sove en nat uden pude for at se, om ryg- eller nakkesmerter forsvinder næste morgen.

Men hvis du stadig har ondt i ryggen, selvom du ikke bruger en pude, bør du straks kontakte en læge. Ingen grund til at stå i kø og spilde tid, nu kan du bestille tid hos lægen ved hjælp af appen .

Læs også: 3 grunde til, at sex får dig til at sove bedre

Ikke nok med det, at sove uden pude er også gavnligt for skønheden

At presse hovedet mod puden i timevis vil ikke gøre noget godt. Selv at trykke hans ansigt mod puden vil kun forhindre ham i at svede og trække vejret. Dette forhindrer så porerne på huden i at 'ånde'. Faktisk vil dette øge mængden af ​​sved og hjælpe med dannelsen af ​​al olien i ansigtet. Der kan også dannes hudorme i hudens porer på grund af yderligere støv og snavs på pudens overflade i kontakt med ansigtet.

Selvom der ikke er nogen sikker sammenhæng med hensyn til effekten af ​​at bruge puder på hårets sundhed, siger nogle, at pudebetræk spiller en rolle i dette. Bomuldspudebetræk absorberer de naturlige olier, som så kan få dit hår til at se kruset ud om morgenen. Derfor menes brugen af ​​silkepudebetræk at være bedre for hårets sundhed.

Tips til at begynde at sove uden en pude

Hvis du altid sover med pude, vil det tage tid at vænne sig til at sove uden pude. Så overvej disse tips, hvis du vil prøve at sove uden en pude:

  • Reducer gradvist enhver støtte til hovedet. I stedet for straks at fjerne puden, start med et foldet tæppe eller et håndklæde. Rul håndklædet ud fra tid til anden, indtil du er helt klar til at sove uden nogen form for støtte.
  • Brug puder til andre områder af kroppen. Når du sover på maven, kan du placere en pude under maven og bækkenet for at holde din rygsøjle neutral. Læg en pude under dine knæ, når du er på ryggen eller mellem dine knæ, når du vender mod siden.
  • Vælg den rigtige madras. Uden puder er det vigtigere at have en madras med tilstrækkelig støtte. En madras, der er for blød, vil få din rygsøjle til at løsne sig, hvilket resulterer i rygsmerter.

Læs også: Et tykt tæppe er hemmeligheden bag stressfri

Selvom det at sove uden en pude kan hjælpe dig med at sove, mangler der stadig specifik forskning i støtte. Normalt anbefales det at bruge en pude, hvis du sover oftere på ryggen eller siden. Det vigtigste er dog at føle sig godt tilpas og smertefri i sengen. Hvis du har nakke- eller rygsmerter, eller hvis du har en rygsygdom som skoliose, er det muligvis ikke sikkert at sove uden pude. Tal med din læge, før du beslutter dig for ikke at bruge en pude.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Er det godt eller dårligt for dit helbred at sove uden pude?
Søvnrådgiver. Tilgået 2019. Er det bedre for din nakke og rygsøjle at sove med eller uden pude?