Slip af med kropslugt med disse fødevarer

, Jakarta - Dårlig kropslugt kan være irriterende for dig selv og for dem omkring dig. Udseendet af kropslugt er forårsaget af bakterier Staphylococcus hominis der bor i armhulerne. Disse bakterier omdanner sved til syre, som får armhulerne til at lugte dårligt. Kropslugt kan også være forårsaget af fedme, stofskifteforstyrrelser eller at spise bestemte fødevarer.

Læs også: Sved på grund af stress lugter bedre, det er årsagen!

Hvordan man håndterer kropslugt generelt ved at bruge parfume eller deodorant. Emergence Det hjælper, men effekten er kun midlertidig. At spise den rigtige mad er en indsats, der kan gøres for at slippe af med kropslugt. Så hvilke fødevarer er effektive til at overvinde denne tilstand? Lanceret fra Live Strong er disse typer fødevarer, der er effektive til at håndtere kropslugt:

1. Fiberrige fødevarer

Fødevarer med højt fiberindhold hjælper med at rense fordøjelsen. Eksempler på anbefalede grøntsager, nemlig spinat, brøndkarse, gulerødder, peberfrugt og agurker. Det skal understreges, at grøntsager som broccoli, blomkål og kål ikke bør indtages for meget, fordi de indeholder svovl, som forårsager kropslugt.

2. Urteplanter

Grønne grønne urter, der dufter godt, anses også for at være effektive til at håndtere problemet med kropslugt. Urteplanter indeholder store mængder klorofyl, som viser sig at virke for at afværge kropslugt. En af de urteplanter, som indonesere kender, er basilikum. Ud over basilikum indgår persille, koriander og mynteblade i urteplanter, der er effektive til at håndtere kropslugt.

3. Citrusfrugter

Citrusfrugter, såsom appelsiner, citroner, limefrugter og grapefrugt, er en anden måde at tilføje fibre til din kost. Men funktionen af ​​disse frugter slutter ikke der. Årsagen er, at syren i citrusfrugter vil skylle kroppen, hvilket automatisk fjerner forbindelser, der kan forårsage ubehagelige lugte.

Hvis du har andre spørgsmål om fødevarer, der er effektive til behandling af sved, kan du spørge lægen direkte . Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst.

Læs også: Ikke kun ansigt, genkend underarmsbotox for at overvinde kropslugt

Andre behandlinger for at overvinde kropslugt

Udover at indtage maden ovenfor, skal du lave en række behandlinger, så kropslugt er helt væk. Lancering fra WebMD, her er en række behandlinger, der er værd at prøve:

1. Rengør dig selv regelmæssigt

Den vigtigste behandling for at forhindre kropslugt er at tage et bad mindst en gang om dagen. Badning vil vaske sveden væk og slippe af med nogle af de bakterier, der klæber sig til huden. Brug antibakteriel sæbe til at dræbe bakterier, der lever i svedige områder.

Skyl de områder, der har tendens til at svede, grundigt. Efter badning, glem ikke at tørre dig helt, især i områder, der sveder meget. Tør hud vil gøre det svært for bakterier at formere sig på den.

2. Brug antiperspirant

Når kroppen er ren og tør, skal du bruge antiperspirant til armhuleområdet. Antiperspiranter indeholder aluminiumklorid, et kemikalie, der reducerer svedproduktionen i kroppen. Brug en antiperspirant mindst to gange om dagen, en gang om morgenen og en gang om natten.

3. Skift regelmæssigt tøj og sokker

Skift så meget som muligt tøj, når du har svedt meget. Sørg også for at skifte sokker, især hvis du har ildelugtende fødder. Du kan anvende deodorantpudder på dine sko, skifte indlægssåler så ofte som muligt og gå barfodet, hvis det er muligt.

4. Undgå visse fødevarer eller drikkevarer

Den mad og drikke, der indtages, er ofte de vigtigste udløsende faktorer for kropslugt. Chili og krydret mad er eksempler på fødevarer, der udløser meget sved, så der er risiko for kropslugt. Drikkevarer med koffein eller alkohol kan også få dig til at svede mere.

Læs også: Disse 5 fødevarer kan forårsage dårlig lugt i kroppen

Faktisk er det okay at spise eksemplerne på fødevarer og drikkevarer ovenfor. Undgå dog at indtage for meget af det, fordi det kan forårsage kropslugt eller forværre eksisterende kropslugt.

Reference:
Life Hacks. Besøgt 2019. Spis de rigtige fødevarer til at sige farvel til kropslugt.
WebMD. Tilgået i 2019. 6 tips til at reducere kropslugt.
Lev stærkt. Tilgået 2019. 4 kostvalg til at eliminere kropslugt.