Behøver at vide, disse er divisionerne i pulmonologi

, Jakarta - Pulmonologi er en lægevidenskab, der studerer, hvordan man håndterer lidelser i åndedrætssystemet, såsom bronkierne, lungerne og alveolerne. Mens en lungelæge er en specialist, der studerer pulmonologi. En lungelæge kan også kaldes en lungelæge. Hvis du aldrig har hørt om dette udtryk før, er her en fuldstændig forklaring af lungesygdomme.

Læs også: Hvordan diagnosticeres interstitiel lungesygdom?

Følgende er afdelingerne i pulmonologi

Lungelæger eller lungelæger har hovedopgaven med at diagnosticere og bestemme, hvilken type behandling der er passende for problemer relateret til luftvejene, såsom bronkier, lunger og alveoler. Der udføres passende behandling for at lette helingsprocessen for mennesker med forskellige helbredstilstande. Inddelingerne i pulmonologi er også opdelt i flere afsnit, nemlig:

  • Afdeling for lunger og miljøarbejde

Lungespecialister i denne afdeling vil arbejde specifikt med lungesygdomme som følge af eksponering for skadelige kemiske partikler ved udendørs arbejde. Såsom bygningsarbejdere, der ofte udsættes for asbestfibre og silicastøv, som kan forårsage asbestosesygdom på grund af asbestfibre, og silicose på grund af silicastøv.

  • Interventionel lunge- og respiratorisk akutafdeling

Lungespecialister i denne afdeling vil arbejde med at diagnosticere og levere ikke-kirurgiske medicinske procedurer til behandling af problemer i luftvejene. Sygdomme, der behandles af lungelæger i denne afdeling, omfatter ophostning af blod, pleural effusion, obstruktion i de nedre luftveje.

  • Afdeling for thoraxonkologi

Lungespecialister i denne afdeling vil behandle patienter med tumorer og kræft i de nedre luftveje. Læger vil normalt henvise folk til operation, operation eller kemoterapi.

Læs også: 11 Sygdomme behandlet af internmedicinske specialister

  • Afdeling af astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL)

Lungespecialister i denne afdeling vil behandle personer med forsnævring af luftvejene. Astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) er de mest almindelige årsager til forsnævring af luftvejene.

  • Lungeinfektionsafdelingen

Lungespecialister i denne afdeling vil behandle lidelser i de nedre luftveje forårsaget af virale, bakterielle, parasitære og svampeinfektioner. Nogle af de sygdomme, der kan være forårsaget af denne infektion, omfatter lungetuberkulose, bronkitis og lungebetændelse.

  • Lungetransplantationsafdelingen

Lungespecialister i denne afdeling vil evaluere patientens tilstand før eller efter udførelse af en lungetransplantation. Dette gøres for at forudse organafstødningsreaktioner, der kan opstå efter en lungetransplantation.

Inden undersøgelsen gennemføres, skal du konkret oplyse, hvad klagen er, herunder hvornår klagen er følt. Dette gøres for at forberede og gøre det lettere for læger at diagnosticere og bestemme, hvilken behandling der passer til dine behov. Hvis du har været til lægeundersøgelse før, så glem ikke at medbringe resultaterne af den lægeundersøgelse, du har fået foretaget.

Læs også: 9 måder at håndtere interstitiel lungesygdom på efter type

Du bør også fortælle lungelægen, hvad er din familiehistorie med sygdom, den medicin, du tager, og eventuelle allergier, du har for at lette behandlingsprocessen. For flere detaljer om proceduren for behandling af lungesygdom, kan du diskutere direkte ved at bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger via . Kom nu, Hent ansøgningen med det samme!