Disse er 6 årsager til, at gravide kvinder oplever åndenød

, Jakarta – Mange ændringer mærkes af mødre under graviditeten. En af dem er en forandring i maven, der bliver større. Dette vil have en indvirkning på moderens helbred, hvoraf en er åndenød. Bare rolig, åndenød under graviditet er en ret normal ting at ske. Især hvis graviditeten er gået ind i andet og tredje trimester. Dette sker på grund af undertrykkelsen af ​​lungerne af tilstanden af ​​det voksende foster.

Men normalt i slutningen af ​​tredje trimester vil moderen føle sig mere tilpas, når hun trækker vejret. Det sker, fordi barnet er kommet ind i udgangen, så trykket på lungerne ikke er for stort. Hertil kommer, at med den baby, der er kommet ind i bækkenet, vil moderens krop føles lettere.

Her er årsagerne til, at gravide kvinder har åndenød:

1. Mangel på ilt

Under graviditeten er den ilt, som moderen indånder, faktisk ikke kun for moderen selv. Babyer i livmoderen har faktisk også brug for ilt, så moderens iltbehov vil stige. Dette får nogle gange moderen til at føle åndenød, fordi hun er nødt til at tage dybe vejrtrækninger for at dække sit iltbehov. Iltmangel kan også gøre, at lufttrykket hos gravide bliver unormalt, så de føler sig forpustet.

2. Øget progesteronhormon

Forøgelsen af ​​hormonet progesteron under graviditeten kan også forårsage åndenød. Dette sker, fordi hormonet progesteron under graviditeten stimulerer åndedrætscentret til hjernen. På tidspunktet for stigningen i hormonet progesteron, gør den luft, der går ind, mindre end den luft, der udåndes. Det er det, der får moderen til at føle sig overbelastet og mangel på ilt.

3. Graviditetsforhold

Forandringer i maven, der bliver større, kan naturligvis være en af ​​årsagerne til, at mødre oplever åndenød under graviditeten. Det stigende tryk i livmoderen gør moderens lunger smallere. Jo større belastning af livmoderen vil også få moderen til at opleve åndenød.

4. Overskydende fostervand

Overskydende fostervand eller på medicinsk sprog kendt som polyhydramnios, en af ​​årsagerne til, at gravide kvinder oplever åndenød. Gravide kvinder vil have korte vejrtrækninger, hvis fostervandet i livmoderen er for stort. Gravide kvinder går helst ikke glip af tiden til at tjekke med fødselslægen for at finde ud af fosterets tilstand. Faktisk kan overskydende fostervand også skade fosterets sundhed, såsom betændelse og skader på fordøjelseskanalen hos barnet i livmoderen, kan reducere de næringsstoffer, som babyen optager i livmoderen, og moderens tilstand. immunsystemet vil falde.

5. Lungeemboli sygdom

Dette er en af ​​årsagerne til åndenød hos mødre, der har brug for opmærksomhed. Denne tilstand får blodpropper til at danne og blokere blodkar til lungerne. Det kan også være en årsag til lungebetændelse.

6. Kold luft

Luft, der er for kold, får også gravide kvinder til at opleve åndenød. Tag i stedet behageligt tøj på, så gravide altid føler den rigtige temperatur, så deres helbred bevares. Kold luft får faktisk gravide kvinders stofskifte til at falde og påvirker lungerne. Det er det, der gør det sværere for gravide at trække vejret.

Når gravide kvinder har åndenød, bør du stoppe alle aktiviteter, der udføres. Få nok hvile og forbliv rolig. Glem ikke at fortsætte med at trække vejret normalt, indtil du føler dig godt tilpas. Hvis der er klager over åndenød, kan moderen konsultere en læge gennem ansøgningen . Kom nu Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!

Læs også:

  • Gravide mødre, vær opmærksom på disse 6 graviditetsmyter og -fakta
  • Typer og fordele ved træning, hvad gravide kvinder skal vide
  • 5 måder at overvinde åndenød hos gravide kvinder