Disse er 5 tegn på farlige babyfødselsmærker

, Jakarta - For mødre er det almindeligt, at babyer bliver født med modermærker på overfladen af ​​deres hud. Selvom tallet ikke er meget, er procentdelen kun omkring 1:1000 fødsler.

Har du modermærker, der vises ved fødslen eller kort efter fødslen? Bare rolig, denne ændring i et hudområde er for det meste harmløs. Faktisk vil de fleste modermærker falme eller endda forsvinde med alderen.

Ifølge Danielle M Miller, en hudlæge ved Lahey Clinic i Burlington, Massachusetts, USA, er der 2 hovedtyper af modermærker. Den første type er forårsaget af overdreven vækst af blodkar i huden. Den anden type er forårsaget af en overproduktion af pigment i huden.

Det er tilsyneladende ikke altid, at mødre kan se på trivielle modermærker, der vises på overfladen af ​​babyens hud. Selvom det ikke altid er tilfældet, kan modermærker nogle gange være dødelige for barnets helbred. Nogle tilstande kan endda øge risikoen for blødning, problemer med synssystemet, der refererer til visse genetiske sygdomme hos barnet, og udseendet af tumorer og hudkræft. Her er nogle typer modermærker, der kan udvikle sig og være tegn på flere sundhedsmæssige forhold for barnet.

Fødselsmærker at holde øje med

1. Dysplastisk Nevi eller store muldvarpe

Fødselsmærker, der også er modermærker, har en højere risiko for at udvikle hudkræft. Hvis tallet er stort eller stort, jo større er risikoen for at udvikle kræft i fremtiden. Derfor skal man også være opmærksom på modermærker. Muldvarpe, der måler 10 centimeter eller mere ved fødslen, forekommer hos omkring 1 ud af 20.000 fødsler. Muldvarpe, der dækker et stort område af huden, kaldes nevi kæmpe medfødt og risikoen for at udvikle hudkræft med 6 pct.

2. Lakseplaster eller makulær plet

Modermærke laksepletter herunder en type modermærke forårsaget af for store blodkar i huden. Et andet navn for dette modermærke er makulær plet, englekys, og storkebid. Disse svage røde modermærker vises ofte på panden, øjenlågene, nakken eller baghovedet.

3. Jordbærhæmangiom

Hæmangiomer er små blodkar vækster, der forekommer i omkring 400.000 spædbørn hvert år i USA. Disse modermærker vises ved fødslen eller kort efter fødslen og er røde og stikker ud over huden, hvilket giver dem et udseende som jordbær. Jordbærhæmangiom Det kan dukke op overalt på kroppen og vokser hurtigt i løbet af de første 6 måneder.

4. Portvin

Dette modermærke er mere rødlig til lilla i farven og forekommer hos omkring 3 ud af 1.000 babyer. Port vin kan blive tykkere og støde med alderen, og kan være forbundet med øget tryk i øjet. Børn der har Port vin bør undersøges af en øjenlæge. Disse modermærker går ikke væk af sig selv, men kan fjernes med laser.

5. Nevus Sebaceous

Sebaceous nevus vises normalt på en babys hovedbund eller ansigt som gule plaques. I puberteten har disse modermærker en tendens til at være mere synlige og fremtrædende. Selvom de er meget sjældne, har disse modermærker høj risiko for at udvikle sig til hudkræft. Så det er nødvendigt at foretage kirurgi i en tidlig alder for at forhindre, at det vokser til kræft.

Her er 5 tegn på en babys modermærke, du skal være opmærksom på. Mødre kan også have drøftelser med sagkyndige læger kl og få løsningen. Ikke kun kan du chatte direkte med ekspertlæger, men du kan også købe medicinen direkte gennem apoteket i ansøgningen . Kom nu, Hent appen i App Store og Google Play!

Læs også:

  • Tegn på en muldvarp er kendetegnene for melanomkræft
  • Er det nødvendigt at operere modermærker i ansigtet?
  • Er det sikkert at fjerne modermærker?