Lad være med at sætte lighedstegn mellem det, dette er forskellen mellem Night Terror og Nightmare

, Jakarta - Natteskræk og mareridt begge kan angribe folk, der sover. Disse to forhold er dog faktisk meget forskellige. Mareridt er et midlertidigt mareridt natterror defineres som en forstyrrelse, der opstår, når en person sover. Symptomerne og årsagerne til disse to tilstande kan også være forskellige.

En af forskellene mellem disse to tilstande er tidspunktet for deres forekomst. Mareridt aka mareridt forekommer normalt i REM-fasen Hurtig øjenbevægelse ), mens søvnskrækker eller natterror forekommer i ikke-REM-fasen. Under søvn vil en person opleve 2 faser, nemlig non-REM og REM. Søvncyklussen begynder med en ikke-REM-fase og derefter ind i REM. Hver af disse faser varer 90-100 minutter.

Læs også: Night Terror hos småbørn, hvordan kommer man igennem det?

Forskellen mellem Night Terror og Nightmare

Natteskræk og mareridt begge opstår, når en person sover. De to er dog forskellige forhold. Bortset fra tidsforskellen, natterror og mareridt også forårsaget af forskellige ting. Den nøjagtige årsag til disse to tilstande er stadig ikke kendt med sikkerhed, men der er flere tilstande, der menes at være relateret.

Mareridt menes at opstå på grund af flere faktorer, såsom en tidligere ubehagelig oplevelse. Derudover er mareridt også forbundet med genetiske, psykologiske faktorer, fysiske abnormiteter, forstyrrelser i vækst- og udviklingsprocessen og forstyrrelser i centralnervesystemet. Mareridt er harmløse, men kan være forstyrrende, hvis de opstår over længere tid og gentages.

ikke meget anderledes, natterror også årsagen er stadig ukendt. Imidlertid menes denne tilstand at være forbundet med tilstande af følelsesmæssig stress, træthed, feber, ubehagelig seng og indtagelse af visse stoffer. Derudover er der andre faktorer, der kan øge risikoen for denne lidelse, såsom depression, stress, følelse af angst og en familiehistorie med søvnforstyrrelser.

Natteskræk opstår normalt inden for et par timer efter, at en person begynder at sove. Når man oplever denne lidelse, vil en person vågne op og skrige, gå i panik og svede. Men når det er helt vækket, lider natterror har normalt problemer med at huske, hvad der lige er sket. Mennesker med denne lidelse kan kun huske forfærdelige billeder eller kan ikke engang huske noget.

Læs også: Night Terror ofte ledsaget af søvngængeri, hvorfor?

Natteskræk ikke et mareridt. Natteskræk er en midlertidig søvnforstyrrelse mareridt er drømmefasen af ​​søvn, der involverer ubehagelige eller skræmmende drømme. Mareridt kan være forstyrrende, hvis de opstår gentagne gange, og forårsage søvnforstyrrelser. Dette kan kategoriseres som farligt, hvis det forårsager stress, mangel på søvn, til forstyrrelser under aktiviteter. Hvis dette er tilfældet, bør du straks tage dit barn til lægen til undersøgelse for at finde ud af årsagen til mareridtet.

Midlertidig natterror eller søvnrædsler har en tendens til at være sjældne. Denne tilstand opstår normalt hos børn i alderen 4 til 12 år. De fleste tilfælde af søvnrædsel opstår i spædbørn. Denne lidelse kan dog også vare ind i teenageårene, selv efter at en person er voksen. Ikke meget forskellig fra mareridt, denne tilstand skal holdes øje med, hvis den varer i lang tid og gentages.

Læs også: Effekten af ​​mareridt på psykologiske tilstande

Hvis du oplever symptomer, der ligner mareridt eller natrædsel, men stadig er i tvivl, så prøv at spørge lægen i ansøgningen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Videoer / Taleopkald eller Snak . Fortæl den klage, du oplever, og få de bedste råd til at løse den. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2020. Sleep terrors (night terrors).
Healthline. Hentet 2020. Mareridt.
sleep.org. Hentet 2020. Bad Dreams, Nightmares, and Night Terrors: Know the Difference.
Lyd søvn. Hentet 2020. Night Terrors & Nightmares.