4 typer effektiv mad til kræftsår

, Jakarta - Måden at håndtere kræftsår på behøver ikke kun at være med stoffer. Fordi der er nogle fødevarer, der kan fremskynde helingen af ​​kræftsår.

I den medicinske verden er kræftsår også kendt som aphthous stomatitis, sår i munden, der kan forårsage smerte og ubehag. Disse sår kan være ovale eller runde i form og hvide eller gule. Disse sår har røde kanter på grund af betændelse.

Så hvilke fødevarer kan hjælpe med at behandle kræftsår?

1. Yoghurt

Denne ene fødevare kan også bruges som trøskemedicin. Probiotisk yoghurt indeholder gode bakterier, der kan hjælpe med at fremskynde genopretningen af ​​kræftsår. Derudover kan yoghurt også være med til at genoprette balancen mellem gode og dårlige bakterier i munden.

Interessant nok er yoghurt en blød mad, velegnet til at spise for en person, der har svært ved at synke på grund af kræftsår. Hvis du vil bruge yoghurt som kræftsår, skal du vælge usødet yoghurt, for svampen, der forårsager kræftsår, kan trives med sukker.

Læs også: Sådan forebygger du kræftsår, der ofte gentager sig

2. Honning

Honning er et af de naturlige og ret effektive kræftsår. Honning har anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaber. Begge kan reducere smerter, mens de fremskynder genopretningen af ​​kræftsår. Sådan bruger du det virkelig nemt, påfør honning på kræftsårene.

3. Fødevarer rige på C-vitamin

Når kræftsår angriber, så prøv at øge dit indtag af C-vitamin. C-vitamin kan booste immunsystemet og bekæmpe kræftsår. Vi kan få C-vitamin fra citrusfrugter, bær og grønne grøntsager.

4. Indeholder vitamin B og folinsyre

Husk kræftsår kan være forårsaget af visse medicinske tilstande, herunder jern- eller vitamin B12-mangel. Nå, når kræftsår angriber, så prøv at indtage fødevarer, der indeholder masser af disse to næringsstoffer.

Du kan virkelig spise oksekød, spinat, østers, broccoli og kyllingelever for at få en kilde til jern. Mens vitamin B12 fra sardiner, skaldyr, laks, tun, til mælk.

Så hvad hvis kræftsår ikke forsvinder?

Læs også: Find ud af 5 årsager til trøske, og hvordan du håndterer dem

Se indikatorerne, spørg lægen

Som udgangspunkt kan kræftsår hele 2-4 uger, men det afhænger af såret. For eksempel kan skader på grund af traumer (bidt, stukket med skarpe genstande) få betændelse til ikke at aftage. Men hvis der ikke sker ting, der kan udløse irritation af betændelse, skal du være på vagt. Fordi dette kan være et tegn på en sygdom.

Prøv at være meget opmærksom på den trøske du har. Læsioner i munden kan kaldes trøske eller ej, hvis den opfylder fem indikatorer. Startende fra en rund eller oval form, danner en ven eller hul, efterfulgt af smerte, sårbunden er gullig hvid, og kanterne er røde på grund af betændelse.

Nå, når disse fem indikatorer ikke er opfyldt, bør du spørge din læge om disse forhold. For selv om det kræftsår, der dannes i starten, ikke er ovalt eller rundt, vil såret med tiden stadig tage form. ligesom indikatorerne nævnt ovenfor.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
NHS (Få adgang i 2019). Sundhed A-Z. Mundsår
Healthline (Få adgang i 2019). Stomatitis