Kend Hydrocephalus ved opdaget indefra

"Ofte angriber hydrocephalus spædbørn eller børn. Men under nogle forhold kan disse helbredsproblemer også forekomme hos voksne."

Jakarta - Hydrocephalus er en ophobning af væske i hjernens hulrum. Denne væske vil resultere i øget pres på hjernen. Når dette medicinske problem opstår hos spædbørn eller børn, er resultatet naturligvis, at hovedets størrelse bliver større.

Hydrocephalus opstår, når produktionen og absorptionen af ​​væske i hjernen ikke er afbalanceret. Faktisk er denne væskes funktion meget vigtig, nemlig at beskytte hjernen mod skader, fjerne stofskifteaffald og opretholde trykket på hjernen.

Så hvordan opdager man hydrocephalus hos fosteret? Er det rigtigt, at dette sundhedsproblem kan opdages, når barnet stadig er i livmoderen?

Læs også: Hjernebetændelse hos børn kan forårsage hydrocephalus?

Via MR eller prænatal ultralyd

For at hjælpe nøjagtigt med at diagnosticere hydrocephalus i fosteret, vil lægen udføre en række understøttende undersøgelser, herunder:

  • Hjernescanning ved hjælp af en MR for at få et detaljeret billede af hjernen. Denne undersøgelse udføres ved hjælp af et magnetfelt og radiobølger. Gennem en MR-scanning kan lægerne få et mere detaljeret billede af hjernen.
  • Prænatal ultralydsbilleddannelse mellem 15 og 35 ugers graviditet. Ultralyd er relativt sikrere og lav risiko. Ikke nok med det, denne undersøgelse kan også udføres som en indledende screening for at påvise hydrocephalus hos et foster eller en baby, der er blevet født.

Ultralyd er en obligatorisk graviditetstest for gravide kvinder. Fordi der er mange fordele, der kan opnås gennem denne procedure. For eksempel identifikation af fødselsdefekter, bestemmelse af svangerskabsalder, kendskab til barnets tilstand, evaluering af dets vækst, bestemmelse af fosterets position før fødslen, til undersøgelse af foster- eller moderkomplikationer.

Som for voksne kan hydrocephalus også påvises gennem en hjerneskanning med en CT-scanning. Denne undersøgelse udføres som en nødundersøgelse af hydrocephalus for at bestemme tilstanden af ​​patientens hjerne.

Læs også: Hydrocephalus Kan hovedstørrelsen være normal?

Det, du skal huske, skal du straks søge læge, hvis moderen oplever helbredsproblemer under graviditeten. Mødre kan spørge direkte til fødselslægen gennem ansøgningen. Vejen er nok med HentAnsøgning og vælg bare lægen.

Kan skyldes infektion eller hjernevæskeforstyrrelser

Hydrocephalus er opdelt i to typer, nemlig medfødt hydrocephalus (medfødte abnormiteter) og hydrocephalus erhvervet eller efter fødslen. (erhvervet hydrocephalus). Medfødt hydrocephalus er generelt forårsaget af infektion under graviditet, såsom: cytomegalovirus (CMV), røde hunde, fåresyge, syfilis eller toxoplasma. Så hvad med erhvervet hydrocephalus?

Erhvervet hydrocephalus generelt forårsaget af sygdomme i hjernen, der forstyrrer cirkulationen af ​​cerebrospinalvæske, såsom blødende slagtilfælde, hjernetumorer, alvorlig hjerneskade, hjernebetændelse eller betændelse i hjernens slimhinde.

Med hensyn til medfødt hydrocephalus er der udover infektion også tilstande, der kan øge risikoen for at udvikle dette sundhedsproblem hos fosteret eller den nyfødte. For eksempel:

  • Under graviditeten oplever moderen en infektion i livmoderen, der forårsager betændelse i fosterets hjernevæv. For eksempel på grund af infektion med røde hunde, toxoplasma, fåresyge og endda skoldkopper.
  • Der er en unormal udvikling af centralnervesystemet, der blokerer strømmen af ​​cerebrospinalvæske.
  • Tilstedeværelsen af ​​blødning i hjernens ventrikler, hvilket udløser muligheden for for tidlig fødsel.

Læs også: Kend de forskellige risikofaktorer ved hydrocephalus tidligt

Tips til forebyggelse af hydrocephalus

Der er i det mindste nogle bestræbelser, der kan gøres for at forhindre hydrocephalus hos fosteret eller babyen, såsom:

  • Gravide kvinder foretager periodisk kontrol for at afgøre, om der er en infektion, der angriber moderen eller fosteret.
  • Gravide kvinder, babyer og børn får fuldstændige vaccinationer i henhold til lægens anvisninger eller regeringsprogrammer.
  • Planlægning af en graviditet med en specialist og udførelse af anbefalede sundhedstjek før planlægning af en graviditet.

Kom nu, tag skridt til at forhindre hydrocephalus fra en tidlig alder!

Reference:
UK National Health Service. Tilgået i 2021. Hydrocephalus.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Hydrocephalus.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hydrocephalus.