Kommende måneder hver 3. måned, normal eller ej?

Jakarta - Menstruation er en proces, som enhver kvinde vil gennemgå. Denne tilstand har en månedlig menstruationscyklus, som er en markør for, at en kvinde er i sin fertile periode. Selvfølgelig er menstruationscyklussen hos hver kvinde forskellig, den kan forekomme mellem 23-35 dage. Generelt oplever kvinder en menstruationscyklus i 28 dage.

Læs også: Uregelmæssig menstruation, er det normalt?

Menstruationscyklussen er det, der får kvinder til at føle, at deres menstruation er sen eller uregelmæssig. Menstruation siges at være uregelmæssig eller ikke jævn, når menstruationscyklussen er mindre end 21 dage og mere end 35 dage. Uregelmæssig eller uregelmæssig menstruation kan kategoriseres i flere typer. Her er forklaringen.

Er uregelmæssig menstruation normal?

Der er flere typer af uregelmæssig menstruation, og du skal vide, nemlig:

1. Polymenoré

Denne tilstand opstår, når en kvindes menstruationscyklus varer mindre end 21 dage.

2. Oligomenoré

Denne tilstand opstår, når menstruationscyklussen er længere, eller der ikke er nogen menstruation i mere end 35 dage, men mindre end 90 dage.

3. Amenoré

Denne tilstand opstår, når en kvinde ikke oplever menstruation i 3 på hinanden følgende måneder.

4. Metrorrhagia

Denne tilstand opstår, når menstruationsblødningen er længere med mere blodvolumen.

Men anses uregelmæssig menstruation stadig for normal? Spørg en specialist, hvis du føler, at din menstruationscyklus er uregelmæssig. Nu kan du spørge ekspertlæger hvor som helst og når som helst, hvordan gennem ansøgningen .

Faktisk kan uregelmæssige menstruationscyklusser være forårsaget af flere årsager, såsom PCOS eller problemer med skjoldbruskkirtlen i kroppen. PCOS eller polycystisk ovariesyndrom er en tilstand, der opstår på grund af dannelsen af ​​små cyster i æggestokkene.

Tilstedeværelsen af ​​cyster på æggestokkene gør hormonerne ustabile. PCOS-tilstande øger hormonet testosteron, når kvinder kun bør have en lille mængde af hormonet testosteron. Endelig får denne tilstand kvinder til at opleve menstruationsforstyrrelser.

Læs også: 7 tegn på unormal menstruation, du skal passe på

Skjoldbruskkirtelproblemer kan være årsagen til, at en kvinde oplever menstruationsforstyrrelser. Skjoldbruskkirtlen kan producere hormoner, der regulerer kroppens stofskifte. Forstyrrelser i skjoldbruskkirtlen forårsager menstruationsforstyrrelser.

Derudover er der flere andre årsager, der forstyrrer en kvindes menstruationscyklus, såsom graviditetstilstande, brug af præventionsmidler, ind i overgangsalderen og daglig livsstil. En kvinde, der ammer, kan også opleve menstruationscyklusforstyrrelser. Der er intet galt i at styre det oplevede stressniveau, fordi høje stressniveauer kan forårsage forstyrrelser i menstruationscyklussen.

Hvordan man overvinder uregelmæssig menstruation

Behandlingen af ​​menstruationscyklusforstyrrelser er naturligvis tilpasset årsagen. Hvis din uregelmæssige menstruation er forårsaget af PCOS eller et skjoldbruskkirtelproblem, vil behandling for disse tilstande helt sikkert blive udført.

Læs også: Dette er den normale kvindelige menstruationscyklus alt efter alder

Men du kan også håndtere uregelmæssige menstruationscyklusforstyrrelser forårsaget af flere af disse måder, såsom:

  1. Ændring af præventionsmidler;

  2. Ændring af livsstil for at være sundere;

  3. Spis sund og nærende mad;

  4. Undgå forskellige muligheder, der kan få dig til at opleve høj stress;

  5. Træn regelmæssigt for at holde din vægt stabil.

Der er ikke noget galt i at tage på det nærmeste hospital, når du oplever en uregelmæssig menstruationscyklus. Den rigtige diagnose gør behandlingen af ​​din tilstand hurtigere.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2019. Unormal menstruation
Healthline. Tilgået i 2019. Menstruationsproblem