Dette er forskellen mellem cyster og tumorer i livmoderen

Jakarta - Cyster og livmodertumorer betragtes ofte som det samme. Faktisk er de to forskellige sygdomme. At forstå forskellen mellem livmodercyster og tumorer hjælper dig med at genkende symptomerne og undgå mere alvorlige risici.

Læs også: Klumper i maven, disse er 7 symptomer på godartede livmodertumorer

Uterine cyster og tumorer

Den karakteristiske forskel mellem livmodercyster og tumorer ligger i deres form og placering. Livmodercyster dannes af væske, der ophobes, så de dannes som væskefyldte sække, der udvikles i æggestokkene eller æggestokkene. Vokser normalt til venstre, højre eller begge æggestokke. Mens livmodertumorer dannes af celler, der fortsætter med at vokse, indtil de bliver til kød. Tumorcellevækst er godartet.

Årsager til cyster og tumorer i livmoderen

Ovariecyster vokser naturligt i en kvindes krop, især dem, der er i den fertile periode eller menstruation. Cystevækst bliver et problem, hvis den vokser i størrelse, fordi det kan være tegn på endometriose og polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Hvad med ovarietumorer?

Den nøjagtige årsag til ovarietumorer kendes ikke. Men eksperter har mistanke om, at ovarietumorer er påvirket af flere faktorer. Blandt dem er genetiske faktorer, hormoner og alderen for den første menstruation, som er for tidligt (under 10 år).

Læs også: 10 ting, der kan forårsage ovariecyster

Symptomer på cyster og tumorer i livmoderen

Cystevækst og ovarietumorer viser generelt sjældent symptomer. Men i ovariecyster vil symptomer vises, når de forstørres i størrelse. Symptomerne omfatter en forstørret mave, oppustethed, kvalme, opkastning, smerter under samleje, ømhed i brysterne, rygsmerter eller lårsmerter.

Mens i tilfælde af ovarietumorer, opdages dets tilstedeværelse ofte ved et uheld. For eksempel når nogen gennemgår en ultralydsundersøgelse af livmoderen. Du skal dog være forsigtig, hvis du oplever blødning fra Miss V, mavekramper, bækkensmerter under menstruation og hyppig vandladning.

Behandling af livmodercyster og tumorer

Ovariecyster og tumorer skal behandles med det samme for ikke at forårsage alvorlige komplikationer, såsom anæmi, ovarietorsion eller bristning af cysten. Behandling af ovariecyster i form af at give hormoner (såsom p-piller eller gonadotropinhormoner). Hvis størrelsen er forstørret, er kirurgisk fjernelse af cysten nødvendig. Det samme gælder for behandling af ovariecyster.

Er der en måde at forhindre ovariecyster og tumorer på?

Ovariecyster og tumorer dannes i livmoderen, hvilket gør det vanskeligt at forhindre deres vækst. Det bedste, der kan gøres, er at have regelmæssige bækkenundersøgelser for at overvåge ændringer i æggestokkene. En bækkenundersøgelse anbefales, hvis du oplever uregelmæssige og usædvanlige menstruationscyklusser.

Læs også: Der skal udføres test for at opdage ovariecyster

Det er forskellen mellem cyster og livmodertumorer, som du skal vide. Hvis du har klager, der ligner symptomer på livmodercyster eller tumorer, så tøv ikke med at tale med en specialist. Uden at skulle stå i kø, kan du nu straks bestille tid hos en læge på det valgte hospital i her . Du kan også spørge og svare lægen med Hent Ansøgning via Spørg en læge-funktionen.