Tennisalbuehealing kan udføres uafhængigt, her er 3 nøgler

, Jakarta - Har du nogensinde følt smerte, når du forsøger at rette din arm, og smerten strålede fra albuen til underarmen? Hvis denne tilstand opstår ofte, kan det være et tegn på, at du oplever det tennisalbue . Denne tilstand menes at opstå på grund af for stort pres på musklerne og bindevævet, der forbinder musklerne med knoglerne (senerne) i underarmen omkring albuen.

I den medicinske verden, tennisalbue kendt som lateral epikondylitis . Ifølge Healthline bliver de fleste af disse tilstande bedre af sig selv. Hvis smerterne er uudholdelige, kan du tage på hospitalet til kontrol. I mellemtiden er der egenomsorg, der også kan gøres for at overvinde det.

Læs også: 5 fodproblemer, når du bliver gammel

Self Treatment Overcome Tennis Albue

tennisalbue anerkendt som den mest almindelige skade. Årsagen er, at albueområdet er den del af hånden, der ofte bruges ubevidst til at udføre forskellige aktiviteter.

Ikke kun til motion, daglige aktiviteter såsom maling, maskinskrivning og fejning involverer også brug af albuer. Nå, nogle vigtige behandlinger, der kan udføres, herunder:

  • Hvilende albuer. hvis du tennisalbue, så er det vigtigste at gøre at hvile muskler og sener i albueområdet. Sørg for et stykke tid for at undgå at udføre aktiviteter, der involverer mange armbevægelser.
  • Kold komprimering. Andre måder, der kan gøres for at overvinde tennisalbue er at komprimere det albueområde, der føler smerte. Du kan bruge en ispose til at reducere smerter og betændelse. Gør det flere gange om dagen, mens du hviler dine albuer.
  • Tage medicin . For at reducere smerte og hævelse kan læger normalt ordinere smertestillende medicin. Du kan tage denne medicin regelmæssigt som anbefalet af din læge.

Ovenstående behandling udføres også normalt i forbindelse med fysioterapi. Men hvis tilfældet er alvorligt nok, kan lægen foreslå operation. Når symptomerne stadig er milde, skal du derfor på sygehuset til kontrol. Bestil straks en tid hos lægen via appen at komme i behandling hurtigst muligt.

Læs også: Musikspillere er i fare for tennisalbue, her er grunden

Vær opmærksom på dette under genopretningsprocessen for tennisalbuer

Selvfølgelig ønsker alle, der oplever denne tilstand, at blive fuldstændig helbredt og kunne vende tilbage til almindelige aktiviteter. Denne tilstand afhænger dog af sværhedsgraden og omfanget af skaden på senen. Alle har en anden tid til at helbrede.

Uanset hvor travlt du har, så skynd dig ikke at komme dig. Hvis du tvinger dig selv til at helbrede, kan dette gøre skaden værre. Nogle ting, der indikerer, at du er klar til at bevæge dig med dine albuer, er:

  • Når du griber genstande eller holder vægte i dine arme eller albuer, føler du ikke længere smerte;
  • Den skadede albue føles lige så stærk som den anden albue;
  • Albuen er ikke længere hævet.
  • Du kan bøje og bevæge din albue uden problemer.

Læs også: For ikke at blive skadet, gør disse 3 sportsråd

Så hvordan forebygger man tennisalbue?

Nøglen til at forebygge tennisalbue er at undgå overforbrug. Stop derfor et øjeblik, hvis du mærker smerter i albuen under aktiviteter. Du kan også udvikle denne tilstand, hvis du bruger det forkerte udstyr, såsom en golfkølle eller tennisketcher, der er for tung eller har et greb, der er for stort.

Dårlig teknik, når du bruger den forkerte kropsholdning, mens du svinger, forårsager også tennisalbue. Så udover at lære den rigtige teknik, er det også vigtigt at varme ordentligt op, mens du træner.

Reference:
Healthline. Hentet i 2019. Tennisalbue.
WebMD. Tilgået 2019. Tennisalbue (lateral epikondylitis).
Mayo Clinic. Hentet i 2019. Tennisalbue.