Dette er forskellen mellem social angst og GAD

, Jakarta – Angstlidelser er psykologiske lidelser, der får patienter til at opleve overdreven angst og rastløshed. Generelt er disse lidelser opdelt i tre typer, nemlig panikangst, social angst og generaliseret angst. generaliseret angstlidelse (GAD).

Selvom begge inkluderer angstlidelser, er social angst og generaliseret angstlidelse (GAD) to forskellige tilstande. For at være klar, se diskussionen om forskellene mellem de to typer psykiske lidelser i den følgende artikel!

Læs også: Lider af angstlidelser, dette er dens indvirkning på kroppen

Social angst vs GAD

Begge disse tilstande viser symptomer på overdreven angst eller frygt. Men hos mennesker med GAD varer angst generelt i lang tid og kan omfatte mange ting. Mennesker med denne lidelse kan føle angst for økonomiske, karriere- og helbredsproblemer. Angst kan få folk med GAD til at tænke for meget over tænkning .

Ud over at føle sig overdrevent angste, viser mennesker med denne lidelse også symptomer på ikke at fokusere på én ting, koncentrationsbesvær og problemer med at føle sig afslappet. Denne tilstand kan også blive værre og føre til depression. Derudover forårsager generaliseret angst også symptomer på rysten og koldsved, muskelspændinger, svimmelhed og hovedpine, søvnløshed, irritabilitet, hjertebanken og ingen appetit.

I mellemtiden vil angst og frygt normalt opstå ved social angst, også kaldet social fobi, når den ramte er i eller står over for bestemte sociale situationer. Mennesker med denne lidelse vil også have svært ved at interagere med andre mennesker. Generelt vil mennesker med denne lidelse være bange for at sige eller gøre noget foran en menneskemængde.

Mennesker med psykiske lidelser tror, ​​at alt, hvad han gør i et socialt miljø, kan gøre ham ydmyget. Social angst er anderledes end almindelig generthed. Denne tilstand er mere ekstrem og kan gøre det meget vanskeligt for den syge at være i et bestemt socialt miljø.

Læs også: Overdreven angst, pas på angstlidelser

Symptomer, der karakteriserer social angst er ofte bange eller tilbageholdende med at hilse på og interagere med andre mennesker, især mennesker, der ikke bliver genkendt. Denne lidelse får også syge til at have lav selvtillid, undgå andres øjne, frygte kritik, skam eller frygt for at gøre én ting, når de er offentligt.

Hverken social angst eller generaliseret angst skal tages let på. Hvis de symptomer, der opstår, er meget ekstreme og gør det svært at bevæge sig, bør du straks søge hjælp hos en ekspert, nemlig en psykolog eller psykiater. Dette har til formål at hjælpe med at lindre symptomer og gøre mennesker med psykiske lidelser mere komfortable.

Du kan også prøve at tale med en psykolog gennem appen . Indsend erfaringer med klager til en psykiater eller psykolog gennem: Stemme / Videoopkald og Snak . Få information om social angst og GAD samt tips til at lindre symptomer, der opstår. Hent Ansøgning nu i App Store eller Google Play!

Læs også: Hvor skal Idap Social Fobi tjekke?

Begge disse tilstande kan behandles med indtagelse af særlige stoffer og psykoterapi. Jo før det bliver håndteret jo bedre. Fordi, hvis de lades alene, kan social angst og generel angst have en negativ indvirkning, især på livskvaliteten for den syge. Relationer til mennesker omkring kan også blive forstyrret, indtil den mest alvorlige depression opstår på grund af angstlidelser.

Reference
NHS UK. Tilgået 2020. Social angst (social fobi).
NIH. Tilgået 2020. Social angstlidelse: mere end bare generthed.
American Psychiatric Association. Tilgået 2020. Hvad er angstlidelser?
Healthline. Hentet 2020. Alt hvad du behøver at vide om angst.