Pas på diabetikere ramt af Tinea Pedis

, Jakarta - Diabetes er en sygdom, der opstår, når blodsukkerniveauet i en persons krop er højere end normalt. Som følge heraf opstår der betændelse og blokering i blodkarrene og forårsager komplikationer, fordi blodet ikke kan flyde ordentligt. Påvirkningen er skader på indre organer og lemmer eller ofte kaldet diabetisk fod .

Læs også: 6 tips til at overvinde ildelugtende fødder, der skal efterlignes

Diabetisk fod er en medicinsk betegnelse, der opstår på grund af komplikationer i fødderne, som kun findes hos personer med diabetes. Disse komplikationer kan antage enhver form på grund af skader forårsaget af høje blodsukkerniveauer, og hvis der er en skade på foden, er den let at inficere. Diabetisk fod forårsage tilstande, såsom tinea pedis eller vandlopper.

Årsager til diabetes modtagelige årsager Tinea Pedis

Diabetes er en langvarig kronisk sygdom karakteriseret ved forhøjede blodsukkerniveauer. Denne tilstand er også en metabolisk forstyrrelse i kroppen, der påvirker kroppens evne til at regulere blodsukkerniveauet.

Desværre kan tilstanden med diabetes, der ikke håndteres korrekt, forårsage forskellige andre sundhedsproblemer, herunder fødderne. Fra hård hud til tinea pedis. Denne tilstand er også kendt som diabetisk fod.

Mennesker med diabetes vil opleve forstyrrelser i blodgennemstrømningen til fødderne. Dårlig blodcirkulation gør, at eventuelle sår, der opstår i benområdet, tager længere tid at hele. Derfor kan problemet med små sår hos personer med diabetes være et ganske alvorligt problem, hvis det ikke behandles med det samme.

Ikke kun oplever nedsat blodgennemstrømning, mennesker med diabetes vil generelt også opleve nedsat immunforsvar, så denne tilstand er tilbøjelig til at forårsage tinea pedis. En person med et ret højt niveau af sukker i blodet gør svampen, der forårsager tinea pedis, ret let at udvikle. Normalt vil svampen, der forårsager tinea pedis, angribe tæerne.

Symptomer på Tinea Pedis

Hvis en person har diabetes og ofte bærer sko, der reducerer luftcirkulationen i fødderne, øger dette risikoen for tinea pedis angreb. Et almindeligt symptom er kløe, men nogle gange kan huden skalle af.

Tinea pedis fremstår som en let spredning, rund eller oval i form, rød eller brun i farven. Plak kan opstå og få huden til at få hårde skæl med skarpe kanter og let blærer.

Tinea pedis opstår normalt på huden mellem tæerne og på bagsiden af ​​foden. Tinea i fødderne forårsager ofte kløe, rødt, skællende udslæt, død hud, svie, milde vabler og en muggen eller ubehagelig lugt. Du skal være opmærksom på denne tilstand, fordi tinea pedis nemt kan overføres til andre mennesker.

Læs også: Forebyg vandlopper i regntiden

Tinea Pedis behandling

Hvis der opstår vandlopper på grund af diabetes, så er der to typer behandling, der kan udføres. Behandlingen er behandling for at slippe af med vandlopper og derefter kombineret med behandling for diabetes. Sådan forholder du dig til tinea pedis, du kan bruge svampedræbende cremer, der sælges frit på markedet, bl.a. Miconazol og også Clotrimazol. Behandling med svampedræbende cremer varer 2-4 uger.

Mens du behandler diabetes, skal du spise sund mad og undgå overdreven indtagelse af søde fødevarer. I stedet anbefales fødevarer, der indeholder komplekse kulhydrater og kunstige sødestoffer med lavt kalorieindhold. Sørg også for at dyrke regelmæssig motion.

Mennesker med diabetes kan også udføre andre behandlinger for at hjælpe med at genoprette tilstanden. Nogle af de indsatser, der kan gøres, omfatter:

  1. Sørg for, at dine fødder altid er tørre og rene.
  2. Undgå at have for tykke sokker på.
  3. Undgå at bruge offentlige svømmebassiner og bade i et stykke tid.
  4. Brug ikke strømper, der ikke er blevet vasket.
  5. Brug sandaler til aktiviteter på offentlige steder.

Læs også: Faren ved vandlopper, der gør dine fødder ubehagelige

Hvis tinea pedis eller vandlopper, der angriber fødderne, er i alvorlig tilstand, skal du straks diskutere med en læge, ja. Du kan spørge lægen direkte i ansøgningen . Du kan også bruge denne applikation til at købe medicin fra smartphone . Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play Store nu!

Reference:
Healthline. Tilgået 2021. Atlet's Foot (Tinea Pedis).
Fodløsninger. Tilgået 2021. Korrelationen mellem diabetes og fodsvamp.
WebMD. Tilgået 2021. Diabetiske fodproblemer.