5 fødevarer, der anbefales til personer med kolecystitis

, Jakarta - Har du nogensinde hørt om kolecystitis? Denne sygdom er en betændelse i galdeblæren, som er en sæk, der opbevarer galde. Når der er betændelse i denne sæk, forstyrres galden, som er ansvarlig for at hjælpe med fordøjelsen af ​​fedt. Personer med kolecystitis vil normalt blive rådet til at spise visse fødevarer. Hvad er maden til mennesker med kolecystitis?

Tidligere skal du være opmærksom på, at kolecystitis kan opstå pludseligt (akut) eller på længere sigt (kronisk). De fleste tilfælde af akut kolecystitis opstår på grund af en blokering i galdegangen. Mens kronisk kolecystitis er betændelse, der opstår efter en person oplever akut kolecystitis gentagne gange.

Læs også: 8 tegn på, at nogen har kolecystitis

Nogle typer fødevarer, der anbefales til personer med kolecystitis eller andre lidelser i galdeblæren, er:

1. Grøntsager og frugter

Grøntsager og frugt er fedtfrie fødevarer, undtagen avocadoer, som har gode fedtstoffer. Frugt og grønt er rige på vitaminer, antioxidanter og mineraler, der er vigtige for kroppen. Nå, for mennesker med galdelidelser såsom kolecystitis, kan frugt og grøntsager være det bedste valg til indtagelse. Især dem med højt indhold af C-vitamin, calcium eller B-vitaminer, såsom citrusfrugter, svampe, jordbær eller papaya.

Selvom det er sundt, så vær opmærksom på, hvordan du vasker og behandler det. Vi anbefaler, at du vasker de frugter og grøntsager, der skal behandles, med rent vand med rindende vand og vælger tilberedningsmetoden, der er dampet, kogt eller bagt.

2. Korn og nødder

Brød og fuldkorn er fødevarer med højt fiberindhold, vitaminer og mineraler, der er godt for kroppen. De fleste fuldkorn har også lavt fedtindhold, hvilket gør dem til en sund og sikker mad for mennesker med kolecystitis. Så vælg brød eller korn lavet af hvedekim.

Ud over korn er forskellige typer nødder også sikre som mad til mennesker med kolecystitis. Der er tempe og tofu, enkel mad lavet af sojabønner og meget nem at tilberede. Lav også andre nødder kan også nyde andre nødder, såsom mandler eller valnødder til en ekstra grøntsagssalat, havre eller yoghurt til en snack. Du skal dog også være opmærksom på portionen, overdriv det ikke.

Læs også: 5 risikofaktorer, der øger en person, der får kolecystitis

3. Fedtfri mælk

Normalt vil folk, der er på en streng diæt, blive rådet til kun at indtage fedt så meget som 30 procent af deres samlede kalorier. Nå, folk med kolecystitis skal faktisk spise mindre fedt end det tal.

Så faktisk er fedtindtaget for mennesker med kolecystitis meget begrænset. Til det skal de syge være opmærksomme på mælk og mejeriprodukter, der indeholder fedt. Patienter kan stadig nyde lækkerheden af ​​mælk, så længe de vælger mejeriprodukter, såsom ost eller letmælk.

4. Magert kød

Udover mælk er kød en fødevare, der har en tendens til at indeholde meget fedt. Men bare rolig, folk med kolecystitis kan stadig nyde kylling, fisk eller oksekød. Vælg oksekød, hvor fedtet er fjernet. Mens kyllingekødet, vælg kød uden skind. For fisk kan folk med kolecystitis nyde frisk, frossen eller dåse fisk, fordi fedtet i fisk har en tendens til at være mindre og sundere.

5. Sød mad

Hvis du inkluderer folk, der kan lide søde fødevarer, kan folk med kolecystitis stadig spise søde fødevarer. For eksempel frugtis, frugtis eller yoghurt. Desuden slik eller skumfiduser også fedtfri fødevarer, der stadig er sikre til indtagelse. Dog bør portionen stadig begrænses for at forhindre overdreven kalorieindtag.

Læs også: 4 Madtabuer for mennesker med kolecystitis

Det er en lille forklaring om mad til folk med kolecystitis. Hvis du har brug for mere information om dette eller andre helbredsproblemer, så tøv ikke med at diskutere det med din læge på ansøgningen , via funktion Tal med en læge , Ja. Det er nemt, en diskussion med den specialist, du ønsker, kan gennemføres Snak eller Stemme/videoopkald . Få også bekvemmeligheden ved at købe medicin ved hjælp af applikationen , når som helst og hvor som helst, vil din medicin blive leveret direkte til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent nu i Apps Store eller Google Play Store!