Hvad er social angst?

Jakarta - Det er normalt, at du føler dig nervøs, når du har med mange mennesker at gøre, som når du skal til at holde en tale eller stå over for en jobsamtale. Men hvis denne frygt overvælder dig, endda får dig til at trække dig tilbage fra sociale cirkler, kan du opleve social angstlidelse eller social fobi.

Med denne fobi er frygten for at gøre dig selv forlegen dybt rodfæstet, så du undgår alle de ting, der udløser frygten. Denne lidelse opstår normalt siden barndommen og overføres indtil en person vokser op, og er mere almindelig hos kvinder end mænd. Det betyder dog ikke, at det ikke kan løses, vel!

Hvad er social angst?

Social angstlidelse eller social fobi kan kaldes overdreven social angst. Du oplever ekstrem frygt i en social situation, der involverer en bestemt præstation. Dette er oftere tilfældet i helt ukendte situationer, eller hvor du føler, at du vil blive overvåget og bedømt af andre.

Læs også: Har du social angst? Prøv denne måde

Den vigtigste baggrund eller ting, der ligger til grund for en person, der oplever denne sociale fobi, er frygten for at blive overvåget, dømt af andre eller frygten for at genere sig selv i offentligheden. Du kan være så bange for, at andre mennesker dømmer dig dårligt, eller tror, ​​at du ikke kan præstere eller præstere så godt, som de forventer.

Social fobi er en type kompleks lidelse. Årsagen er, at der er mulighed for en påvirkning, der er ødelæggende for at lamme livet for en person, der oplever det. Faktisk kan denne lidelse påvirke en persons selvtillid og selvværd og forstyrre relationer og præstationer i skolen og på arbejdet.

Derfor skal denne lidelse behandles med det samme. Du kan spørge en læge, der er psykolog, gennem ansøgningen ved at have Spørg en læge-funktionen eller direkte aftale med din yndlingslæge på hospitalet, så du kan få behandling med det samme.

Læs også: 5 tegn på angst, du skal kende

Social angst er ikke det samme som generthed

Det skal du dog vide social angstlidelse ikke det samme som at være genert. Desværre er dette blevet en misforståelse af det bredere samfund, så denne sociale fobi efterlades ofte uden nogen form for behandling. Generthed kan stadig få dig til at interagere med andre mennesker, kan få dig til at etablere et forhold til en partner uden frygt for sin egen.

Forskellig fra social angstlidelse, hvilket gør, at syge har en tendens til at undgå alle ting, der udløser ankomsten af ​​overdreven frygt og angst. Lider har en tendens til ikke at bygge relationer til andre mennesker og isolere sig. Ikke sjældent gør denne tilstand dem ensomme. Ikke nok med det, lider de syge også ofte af andre psykiske lidelser, herunder depression, PTSD, spiseforstyrrelser og stofmisbrug.

Social angstlidelse det kan heller ikke kaldes asocial eller ansos. Årsagen er, at de sociale interaktioner, de lever i, faktisk udløser overdreven frygt og angst. Enkelt sagt er involvering af syge i sociale aktiviteter angiveligt en trussel mod dem selv. Kaldes heller ikke introverte, fordi de, der er 'lukkede', har en tendens til at være lykkeligere, hvis de ikke socialiserer, ikke gør disse aktiviteter til en alvorlig trussel.

Læs også: Uventet er angstlidelse farligere end depression

Reference:
Hjælpevejledning. Tilgået 2019. Social angst og social fobi.
NHS UK. Tilgået 2019. Social angstlidelse (social fobi).
NIMH. Besøgt 2019. Social angst: mere end bare generthed.