6 årsager til prostatakræft

, Jakarta – Selvom formen kun er en lille kirtel, har prostata en vigtig rolle i det mandlige reproduktionssystem. Disse kirtler fungerer ved at producere væsker, der nærer og beskytter sædceller. Men desværre er det ikke få mænd, der er ramt af prostatakræft. I Indonesien ligger prostatacancer på en 5. plads som den mest almindelige kræftform med 971 syge i 2011. Derfor skal mænd vide, hvilke faktorer der kan forårsage prostatakræft for at kunne træffe forebyggende foranstaltninger.

Prostatakræft kan opstå på grund af den ukontrollerede vækst af celler i prostatakirtlen. Nogle prostatacancer er aggressive og kan spredes hurtigt, men de fleste prostatacancer vokser langsomt og spredes ikke. Mænd med prostatacancer mærker muligvis ikke nogen symptomer i starten. Men når prostata er hævet og begynder at påvirke urinrøret, vil patienten opleve følgende symptomer:

  • Hr. P føler smerte eller brændende, når han tisser eller ejakulerer.
  • Så hyppig vandladning, især om natten.
  • Føler at din blære altid er fuld.
  • Pletter af blod vises i urinen eller sæden.

Symptomerne på prostatakræft ovenfor vil normalt opstå, når kræften har spredt sig ud over prostata. Disse symptomer er dog ikke altid forårsaget af prostatakræft, fordi urinvejsinfektioner også kan give de samme symptomer. Læs også: 5 mænds helbredsproblemer, som mænd skammer sig over

Indtil nu er den nøjagtige årsag til prostatakræft ikke kendt. Men helt sikkert kan ændringer i normale prostatacellers DNA forårsage prostatakræft. Derudover er her nogle faktorer, der kan øge en mands risiko for prostatakræft:

1. Alder

Prostatakræft er mest almindelig hos ældre mænd. Omkring otte ud af ti mennesker med prostatakræft er mænd over 65 år.

2. Genetiske faktorer

Familiens sygehistorie påvirker også en mands risiko for prostatakræft. For eksempel, hvis et mandligt familiemedlem har prostatakræft, eller en søster har brystkræft, vil din risiko for at udvikle prostatakræft stige. Risikoen for prostatakræft er dog større, hvis din søskende har kræft, end hvis din far har sygdommen.

3. Fedme

Overvægt kan også øge en mands risiko for prostatakræft. Derfor rådes mænd til at træne regelmæssigt og spise sunde fødevarer for at opretholde en ideel kropsvægt. Læs også: Tjek forholdet mellem vægt og mandlig fertilitet

4.Mad

For ofte at spise fødevarer med højt indhold af calcium kan også udløse prostatakræft. Derudover har mænd, der oftere spiser rødt kød og forarbejdede mejeriprodukter med højt fedtindhold, også en højere risiko for prostatakræft end mænd, der sjældent spiser disse fødevarer.

5. Race

Mænd af afrikansk-amerikansk og caribisk oprindelse har også større risiko for prostatakræft. Tilfælde af prostatakræft er også mere almindelige i dele af Nordamerika, Nordvesteuropa, Australien og de caribiske øer.

6. Seksuelt overførte sygdomme

At have seksuelt overførte sygdomme som gonoré eller klamydia menes at øge risikoen for prostatakræft. Derfor anbefales det, at du kun har sex med én person og altid bruger beskyttelse under samleje. Læs også: 5 Farlige kønssygdomme, du skal kende

Nå, det er nogle af årsagerne til prostatakræft. Hvis du stadig er nysgerrig og vil vide mere om den type kræft, der ofte angriber denne mand, så spørg bare lægen direkte ved hjælp af applikationen . Brug funktioner Ring, chat , eller Videoopkald at diskutere og søge sundhedsråd fra en læge. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!